DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ παρευρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση των εκδόσεων ΝΙΚΑΣ

​Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ παρευρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση των εκδόσεων ΝΙΚΑΣ

Στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως και στην εκδήλωση των εκδόσεων ΝΙΚΑΣ με θέμα «περιοδικό 'ΒΟΤΡΥΣ', η πολιτιστική κληρονομιά ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας», παρευρέθηκε και μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Στη εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίωνκαι Πρόεδρος Συλλόγου των Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, η Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Περιφερειάρχη Αττικής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κα. Αμαλία Γκόρου-Ρόντου και η Πολιτικός Επιστήμων, κα. Παναγιώτα Αγκόλη-Σέββα.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ, αναφέρθηκε στην σημασία του φετινού Φεστιβάλ Βιβλίου λέγοντας ότι επιτελείένα σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο ενώ συνεχάρη θερμά τον καταξιωμένο εκδότη κ. Νίκο Νίκα για την πολυετή δράση και προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό και για την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου. Ειδικότερα, από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Κούρτης ευχαρίστησε τον εκδότη κ. Νίκο Νίκα και αναφερόμενος στο περιοδικό «ΒΟΤΡΥΣ» τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στις σελίδες του φιλοξενεί τον ανθό του Βορειοηπειρωτικού πνεύματος, ήδη αποτελεί μια σπουδαία πολιτιστική παρακαταθήκη.. Και είναι ακριβώς αυτή η μεγάλη προσπάθεια που μας εμπνέει και μας παρακινεί να δημιουργήσουμε. Μέσα από τέτοιες γενναίες και αξιέπαινες πρωτοβουλίες αντλούμε δυνάμεις, προκειμένου να προβάλλουμε όλα εκείνα που μας κάνουν περήφανους για την καταγωγή μας και μας δίνουν εφόδια να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες, με πίστη, θάρρος, υπομονή και επιμονή, αξίες απαραίτητες για να υψώσουμε την πολιτιστική μας σημαία ακόμη πιο ψηλά».

Επιπλέον, ο κ. Κούρτης συνεχάρη όλους τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού που με το έργο τους συμβάλλουν αποφασιστικά στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ζωής ενώ έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά της γυναίκας στις τέχνες και στα γράμματα αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο πέρασμα των χρόνων και στο σήμερα, αναφέροντας σπουδαίες Ελληνίδες από τον χώρο του πολιτισμού που αφήσαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, ο κ. Κούρτης αναφέρθηκε στη βαθιά κρίση των τελευταίων χρόνων και την αναπόφευκτη επίδρασή της στον πολιτισμό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς,με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού, έχουμε χρέος να διαφυλάττουμε την πολιτιστική κληρονομιά, για εμάς αλλά και τις γενεές που θα έρθουν. Ο πολιτισμός ενώνει. Χτίζει γέφυρες ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Ο πολιτισμός εμπνέει.Και η προστασία και ανάδειξη του πολιτισμού μας είναι ευθύνη όλων μας».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο επικεφαλής της ΑΣΑ, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με προσκεκλημένους και με μέλη της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας ενώ από κοινού με τους συνομιλητές του, επισκέφθηκε το περίπτερο των εκδόσεων ΝΙΚΑΣ δίνοντας τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες του κ. Νίκα για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης δηλώνοντας παράλληλα ότι θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια και πρωτοβουλία προάγει την πολιτιστική κληρονομιά της Βορείου Ηπείρου.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

kourtis
20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στ...
10 Σεπτεμβρίου 2023
Επέστρεψαν σήμερα από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδι...
03 Αυγούστου 2023
Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα σ...
25 Ιουλίου 2023
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να παράσχουν άδεια προκειμ...
01 Σεπτεμβρίου 2023
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέν...
24 Αυγούστου 2023
Ανέκαθεν η Αριστερά τους Βορειοηπειρώτες και το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα τα αντιμετώπιζε με μια στά...
22 Αυγούστου 2023
Ανησυχία εκφράζεται στην Αθήνα ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγμένος (αλλά χωρίς να του έχει επιτραπεί...
22 Αυγούστου 2023
Τέλος και για φέτος στα καλοκαιρινά πανηγύρια στον τόπο μας! Το ιδιαίτερό τους είναι ότι δεν γίνοντα...