DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συγχαρητήρια της ΑΣΑ στον εκδότη Ν. Νίκα για τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερόπολης και Πωγωνίου

Συγχαρητήρια της ΑΣΑ στον εκδότη Ν. Νίκα για τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερόπολης και Πωγωνίου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης και τα μέλη της παράταξης, εκφράζουν την απέραντη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη τους προς τον καταξιωμένο εκδότη κ. Νίκο Νίκα για το διαχρονικό του αξιοθαύμαστο έργο και την προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό.

Η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερόπολης και Πωγωνίου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΝΙΚΑΣ» στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, ένα έργο που οραματίστηκε ο κ. Νικας πριν ένα χρόνο και φέρει τιμητικά το όνομα του παππού του, αποτελεί πλέον έναν φάρο πολιτισμού για όλα τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ένα σημείο αναφοράς που θα αναδείξει και θα διατηρήσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Βορείου Ηπείρου. Μια βιβλιοθήκη δεν αποτελεί μόνο μια αίθουσα με βιβλία, αλλά μια πύλη σε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης και οι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι άνθρωποι θα την αξιοποιήσουν και θα επωφεληθούν από αυτή. Η ολοκλήρωση και η λειτουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, είναι καρπός επίπονης προσπάθειας και αξίζουν πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κ. Νίκα και σε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την σπουδαία προσπάθεια.

Ο κ. Νίκας έπειτα από την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, η οποία ανοίγει νέους φωτεινούς δρόμους αλλά και έπειτα από την σπουδαία πρωτοβουλία της έκδοσης του περιοδικού «ΒΟΤΡΥΣ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 'ΝΙΚΑ', μας κάνει όλους περήφανους και μας εμπνέει, διότι αποδεικνύει με έργα και πράξεις ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια και υποσχόμαστε πως η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια και πρωτοβουλία προάγει την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...