DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συγχαρητήρια της ΑΣΑ στον εκδότη Ν. Νίκα για τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερόπολης και Πωγωνίου

Συγχαρητήρια της ΑΣΑ στον εκδότη Ν. Νίκα για τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερόπολης και Πωγωνίου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης και τα μέλη της παράταξης, εκφράζουν την απέραντη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη τους προς τον καταξιωμένο εκδότη κ. Νίκο Νίκα για το διαχρονικό του αξιοθαύμαστο έργο και την προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό.

Η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερόπολης και Πωγωνίου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΝΙΚΑΣ» στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, ένα έργο που οραματίστηκε ο κ. Νικας πριν ένα χρόνο και φέρει τιμητικά το όνομα του παππού του, αποτελεί πλέον έναν φάρο πολιτισμού για όλα τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ένα σημείο αναφοράς που θα αναδείξει και θα διατηρήσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Βορείου Ηπείρου. Μια βιβλιοθήκη δεν αποτελεί μόνο μια αίθουσα με βιβλία, αλλά μια πύλη σε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης και οι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι άνθρωποι θα την αξιοποιήσουν και θα επωφεληθούν από αυτή. Η ολοκλήρωση και η λειτουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, είναι καρπός επίπονης προσπάθειας και αξίζουν πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κ. Νίκα και σε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την σπουδαία προσπάθεια.

Ο κ. Νίκας έπειτα από την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, η οποία ανοίγει νέους φωτεινούς δρόμους αλλά και έπειτα από την σπουδαία πρωτοβουλία της έκδοσης του περιοδικού «ΒΟΤΡΥΣ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 'ΝΙΚΑ', μας κάνει όλους περήφανους και μας εμπνέει, διότι αποδεικνύει με έργα και πράξεις ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια και υποσχόμαστε πως η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια και πρωτοβουλία προάγει την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...