DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ στην τελετή βράβευσης του συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ στην τελετή βράβευσης του συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια

Στην τελετή βράβευσης του γνωστού συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια παρευρέθηκε ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Ανδρέας Κούρτης που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στις 30 Ιουνίου. Ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια «Στη δίνη του Ψυχρού πολέμου» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΝΙΚΑΣ με εκδότης τον κ. Νίκο Νίκα και η Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου, ΕΚΑΒΗ.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, συνεχάρη τον κ. Κώτσια για το πλούσιο συγγραφικό του έργο που αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βορείου Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Κούρτη «η συγγραφική ικανότητα του κ. Τηλέμαχου Κώτσια να αναδεικνύει μέσα από τα λογοτεχνικά του έργα και με γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες, τις κακουχίες, τις αδικίες και τις διώξεις που υπέστησαν οι Βορειοηπειρώτες, μας τιμά όλους και μας κάνει υπερήφανους. Τα έργα του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου η οποία μέσα από την οπτική του συγγραφέως αποκτά μια περίοπτη θέση στην Τέχνη του Λόγου. Ο συμπολίτης μας κ. Τηλέμαχος Κώτσιας διατηρεί ζωντανή τη μνήμη των προγόνων μας, καταγράφει ιστορικά γεγονότα με αληθινούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, αναδεικνύει τις κακουχίες και τη μαρτυρική ζωή που έκαναν όσοι έζησαν σε δύσκολα πολιτικά καθεστώτα».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΑΣΑ, ευχήθηκε «καλοτάξιδο» το βιβλίο του συγγραφέως που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Στη δίνη του Ψυχρού Πολέμου» αναφέρεται σε μία αληθινή ιστορία με ήρωα τον Βαγγέλη Δήμο ο οποίος αμούστακος ακόμα, θυσίασε τη ζωή του για την μητέρα πατρίδα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο λόγος που ασχολήθηκε με τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν αρχικά η ανάγκη για την καταγραφή της ιστορίας με πρωταγωνιστή έναν αφανή ήρωα Βορειοηπειρώτη που φυλακίστηκε και εκτελέστηκε σε νεαρή ηλικία. Ο συγγραφέας μέσα από αυτό το βιβλίο επέλεξε να αναδείξει το δύσκολο ρόλο που έχουν οι κατάσκοποι όλου του κόσμου, οι οποίοι παραμένουν αφανείς ήρωες -όπως ο εν λόγω πρωταγωνιστής- χωρίς να αναγνωρίζεται η θυσία τους ακόμα και όταν δίνουν τη ζωή τους για την ίδια τους την πατρίδα. «Κανείς ποτέ δεν τους μνημονεύει παρόλο που προσφέρθηκαν με αυταπάρνηση και θυσιάστηκαν για ιδέες που και εκείνοι πίστευαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κώτσιας κατά την παρουσίαση. «Οι μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν πρόθυμους ανθρώπους, ως πιόνια, χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί κανείς για τη ζωή τους καθώς εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι τους στέλνουν στο στόμα του λύκου!», συμπλήρωσε ο ίδιος.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...