DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ στην τελετή βράβευσης του συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ στην τελετή βράβευσης του συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια

Στην τελετή βράβευσης του γνωστού συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια παρευρέθηκε ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Ανδρέας Κούρτης που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στις 30 Ιουνίου. Ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια «Στη δίνη του Ψυχρού πολέμου» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΝΙΚΑΣ με εκδότης τον κ. Νίκο Νίκα και η Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου, ΕΚΑΒΗ.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, συνεχάρη τον κ. Κώτσια για το πλούσιο συγγραφικό του έργο που αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βορείου Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Κούρτη «η συγγραφική ικανότητα του κ. Τηλέμαχου Κώτσια να αναδεικνύει μέσα από τα λογοτεχνικά του έργα και με γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες, τις κακουχίες, τις αδικίες και τις διώξεις που υπέστησαν οι Βορειοηπειρώτες, μας τιμά όλους και μας κάνει υπερήφανους. Τα έργα του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου η οποία μέσα από την οπτική του συγγραφέως αποκτά μια περίοπτη θέση στην Τέχνη του Λόγου. Ο συμπολίτης μας κ. Τηλέμαχος Κώτσιας διατηρεί ζωντανή τη μνήμη των προγόνων μας, καταγράφει ιστορικά γεγονότα με αληθινούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, αναδεικνύει τις κακουχίες και τη μαρτυρική ζωή που έκαναν όσοι έζησαν σε δύσκολα πολιτικά καθεστώτα».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΑΣΑ, ευχήθηκε «καλοτάξιδο» το βιβλίο του συγγραφέως που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Στη δίνη του Ψυχρού Πολέμου» αναφέρεται σε μία αληθινή ιστορία με ήρωα τον Βαγγέλη Δήμο ο οποίος αμούστακος ακόμα, θυσίασε τη ζωή του για την μητέρα πατρίδα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο λόγος που ασχολήθηκε με τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν αρχικά η ανάγκη για την καταγραφή της ιστορίας με πρωταγωνιστή έναν αφανή ήρωα Βορειοηπειρώτη που φυλακίστηκε και εκτελέστηκε σε νεαρή ηλικία. Ο συγγραφέας μέσα από αυτό το βιβλίο επέλεξε να αναδείξει το δύσκολο ρόλο που έχουν οι κατάσκοποι όλου του κόσμου, οι οποίοι παραμένουν αφανείς ήρωες -όπως ο εν λόγω πρωταγωνιστής- χωρίς να αναγνωρίζεται η θυσία τους ακόμα και όταν δίνουν τη ζωή τους για την ίδια τους την πατρίδα. «Κανείς ποτέ δεν τους μνημονεύει παρόλο που προσφέρθηκαν με αυταπάρνηση και θυσιάστηκαν για ιδέες που και εκείνοι πίστευαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κώτσιας κατά την παρουσίαση. «Οι μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν πρόθυμους ανθρώπους, ως πιόνια, χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί κανείς για τη ζωή τους καθώς εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι τους στέλνουν στο στόμα του λύκου!», συμπλήρωσε ο ίδιος.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Σεπτεμβρίου 2023
«Η ελληνική εξωτερική πολιτική παραμένει μια εξωτερική πολιτική αρχών, η οποία θα στηρίζει τα εθνικά...
20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στ...
10 Σεπτεμβρίου 2023
Επέστρεψαν σήμερα από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδι...
03 Αυγούστου 2023
Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα σ...
01 Σεπτεμβρίου 2023
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέν...
24 Αυγούστου 2023
Ανέκαθεν η Αριστερά τους Βορειοηπειρώτες και το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα τα αντιμετώπιζε με μια στά...
22 Αυγούστου 2023
Ανησυχία εκφράζεται στην Αθήνα ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγμένος (αλλά χωρίς να του έχει επιτραπεί...
22 Αυγούστου 2023
Τέλος και για φέτος στα καλοκαιρινά πανηγύρια στον τόπο μας! Το ιδιαίτερό τους είναι ότι δεν γίνοντα...