ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το μήνυμα των Θεοφανείων του επικεφαλής της «ΑΣΑ»

Το Μήνυμα των Θεοφανείων του επικεφαλής της «ΑΣΑ»

Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία την Αττική» και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα Βορειοηπειρωτών, Ανδρέας Κούρτης, από την Ηλιούπολη όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο κ. Κούρτης, παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανάργυρων Ηλιούπολης και παρέστη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, όπου μικροί κολυμβητές, τιμώντας την παράδοση, βούτηξαν με ενθουσιασμό στην πισίνα και ανέλκυσαν τον Τίμιο Σταυρό.

Ακολουθήσε η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον αθλητικό χώρο για την τελετή του Αγιασμού των υδάτων. Ο κ. Κούρτης με την ολοκλήρωση της τελετής, στο σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία μας. Γιορτάζουμε την βάφτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Είναι ημέρα ελπίδας και αναγέννησης. Οι λόγοι της σημερινής μεγάλης Εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, της Εορτής των Φώτων της Αγίας μας Εκκλησίας είναι εξαιρετικά επίκαιροι στις δύσκολες μέρες που συνεχίσουμε να διανύουμε.

Εύχομαι από καρδιάς, το αληθινό Φως να μας συνοδεύει την καινούρια χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να μας καθοδηγεί σε δημιουργικούς δρόμους με υγεία και ευημερία. Η ημέρα των Θεοφανείων ας αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες
και το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας.

Η σημερινή ημέρα φωτός να γεμίσει τη ζωή όλων μας με ελπίδα, κουράγιο και προσδοκία για ένα αύριο με δύναμη, με εξωστρέφεια και δημιουργικότητα. Ενωμένοι και με πίστη, ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.
Χρόνια Πολλά, καλά και ευλογημένα, υγεία και πρόοδο, σε όλους και όλες σας, στον απανταχού Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και σε όλους τους εορτάζοντες.

Να φωτίζουμε και να φωτιζόμαστε!

Καλή φώτιση σε όλους μας!

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

23 Νοεμβρίου 2023
Το μεράκι μιας παρέας Ελλήνων του Λονδίνου που αγαπούν τα βιβλία δημιούργησε την Greek Library of Lo...
21 Νοεμβρίου 2023
Στις Βρυξέλλες διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού της Διασποράς την Π...
16 Νοεμβρίου 2023
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023,...
15 Νοεμβρίου 2023
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Μ...
06 Δεκεμβρίου 2023
Διεκδικούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα και έχουμε δίκιο. Ανησυχούμε για την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλε...
02 Δεκεμβρίου 2023
Αν και πέρασαν εφτά μήνες που είναι κλεισμένος στις αλβανικές φυλακές του Δυρραχίου, ο Διονύσιος Φρέ...
23 Νοεμβρίου 2023
Στις 22 Νοεμβρίου η ιστορική μνήμη φέρνει στον νου μας την Κορυτσά και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπε...
19 Νοεμβρίου 2023
Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας η ελληνική Βόρεια Ήπειρος παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο κράτος της Αλβ...