ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το μήνυμα των Θεοφανείων του επικεφαλής της «ΑΣΑ»

Το Μήνυμα των Θεοφανείων του επικεφαλής της «ΑΣΑ»

Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία την Αττική» και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα Βορειοηπειρωτών, Ανδρέας Κούρτης, από την Ηλιούπολη όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο κ. Κούρτης, παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανάργυρων Ηλιούπολης και παρέστη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, όπου μικροί κολυμβητές, τιμώντας την παράδοση, βούτηξαν με ενθουσιασμό στην πισίνα και ανέλκυσαν τον Τίμιο Σταυρό.

Ακολουθήσε η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον αθλητικό χώρο για την τελετή του Αγιασμού των υδάτων. Ο κ. Κούρτης με την ολοκλήρωση της τελετής, στο σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία μας. Γιορτάζουμε την βάφτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Είναι ημέρα ελπίδας και αναγέννησης. Οι λόγοι της σημερινής μεγάλης Εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, της Εορτής των Φώτων της Αγίας μας Εκκλησίας είναι εξαιρετικά επίκαιροι στις δύσκολες μέρες που συνεχίσουμε να διανύουμε.

Εύχομαι από καρδιάς, το αληθινό Φως να μας συνοδεύει την καινούρια χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να μας καθοδηγεί σε δημιουργικούς δρόμους με υγεία και ευημερία. Η ημέρα των Θεοφανείων ας αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες
και το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας.

Η σημερινή ημέρα φωτός να γεμίσει τη ζωή όλων μας με ελπίδα, κουράγιο και προσδοκία για ένα αύριο με δύναμη, με εξωστρέφεια και δημιουργικότητα. Ενωμένοι και με πίστη, ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.
Χρόνια Πολλά, καλά και ευλογημένα, υγεία και πρόοδο, σε όλους και όλες σας, στον απανταχού Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και σε όλους τους εορτάζοντες.

Να φωτίζουμε και να φωτιζόμαστε!

Καλή φώτιση σε όλους μας!

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...