ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του ΕΕΑ απένειμε ο Επικεφαλής της παράταξης «ΑΣΑ»

asa

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» κ. Ανδρέας Κούρτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για τις μακροχρόνιες και εξαιρετικές υπηρεσίες, που έχει προσφέρει στον εμπορικό κόσμο της χώρας, για την πολύπλευρη συνεισφορά του στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και κυρίως για την επί χρόνια συνεργασία και στήριξή του σε όλες τις δράσεις της παράταξής. Στην βράβευση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΑΣΑ, η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων κα. Αννίτα Σέβα-Αγκόλι, ο οικονομολόγος κ. Αργύρης Μήτσης και η δημοσιογράφος κα. Άννα Τσίμου. Τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συνόδευε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νικόλαος Γρέντζελος. Η απονομή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2021 στα γραφεία της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Επικεφαλής της παράταξης κ. Ανδρέας Κούρτης συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο του ΕΕΑ για τη συνολική του προσφορά όλα αυτά τα χρόνια και όλους τους αγώνες που έχει δώσει έως σήμερα για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και κυρίως για τη πολύτιμη και πολύπλευρη συνεισφορά του κ. Χατζηθεοδοσίου προς τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, όντας διαχρονικά ένας καλός και αληθινός Φίλος των Βορειοηπειρωτών.

Ειδικότερα, ο κ. Κούρτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην έμπρακτη συμπαράσταση του κ. Χατζηθεοδοσίου προς τα μέλη της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω της κοινωνικής του δράσης, στέλνοντας ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών υγειονομικό υλικό στους συμπατριώτες μας στην Βόρειο Ήπειρο όσο και καθόλη τη διάρκεια της πορείας του, στεκόμενος σημαντικός αρωγός στα σημαντικά προβλήματά των Βορειοηπειρωτών, στηρίζοντας και διεκδικώντας την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την ίση αντιμετώπιση τους από το Ελλαδικό κράτος με χαρακτηριστικό παράδειγμα την θεμελίωση του πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος στην εθνική σύνταξη. Στη συνέχεια ο κ. Κούρτης ενημέρωσε τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την πορεία της παράταξης και περιέγραψε τους στόχους και τις μελλοντικές προθέσεις σε ζητήματα που αφορούν κυρίως τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε τον Επικεφαλής της παράταξης για την πρόσκληση και την τιμητική απονομή και μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον Επικεφαλής για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει. Η αναγνώριση και η επιβράβευσή μου, δίνει νόημα και αξία στα όσα κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Να θεωρείται δεδομένο ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας, έχουμε χρέος να στηρίζουμε τους Βορειοηπειρώτες και τις Βορειοηπειρώτισσες». Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νικόλαος Γρέντζελος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι του Ελληνισμού, αλλά είμαστε όλοι εμείς, και όλοι μαζί προχωράμε ενωμένοι για το καλό όλων μας» ενώ υποστήριξε πως βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται συμπαραστάτης δίπλα στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα.

Τα μέλη της ΑΣΑ από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του ΕΕΑ τόσο για τη σημαντική και διαχρονική συμβολή του και το έργο του στον κόσμο του επιχειρείν όσο και για την έμπρακτη προσφορά του στις κατά καιρούς πρωτοβουλίες της παράταξης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήταν επίσης όλα τα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται άρρηκτα με την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων ενώ εξέφρασε τη πρόθεσή του για στενή συνεργασία στο μέλλον, από κοινού με τον Επικεφαλής της παράταξης κ. Κούρτη για ανάληψη πρωτοβουλιών και προώθηση στοχευμένων δράσεων και ενεργειών προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας συνολικά αλλά και της Βορειοηπειρωτικής επιχειρηματικής κοινότητας ειδικότερα.



Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...