ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση της «ΑΣΑ», του Δημάρχου Φοινικαίων με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Συνάντηση της  «ΑΣΑ», του Δημάρχου Φοινικαίων με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκαν, στην Περιφέρεια Αττικής, ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέας Κούρτης, ο Δήμαρχος Φοινικαίων της Βορείου Ηπείρου κ. Χρηστάκης Κίτσιος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χρήστος Γεωργάκης. Τον Επικεφαλής της παράταξης συνόδευε στη συνάντηση το μέλος της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Αττικής» και Διοικητικός Διευθυντής Τομέα Υγείας, κ. Θεοφάνης Καλυβιώτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούν στους τομείς υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, υποδομών, ανάπτυξης καθώς και πολιτισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου καθώς ο δήμος Φοινικαίων αριθμεί περίπου 60 Ελληνικά χωριά.

Ο Γ. Πατούλης διατύπωσε τη πρόθεσή του να συμβάλει τόσο ως Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε ζητήματα πρόληψης, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. «Θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην αναπτυξιακή και διοικητική ενίσχυση του δήμου Φοινικαίων και θα στηρίξουμε την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης και υπογράμμισε ότι η βούλησή του να βρίσκεται στο πλευρό των ομογενών της Β. Ηπείρου έχει εκφραστεί έμπρακτα και με τη συνεργασία που έχει αναπτύξει σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής με τον Ανδρέα Κούρτη τον οποίο έχει ορίσει ως Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρηστάκης Κίτσιος και συνολικά τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής καθώς είναι πάντα στο πλευρό τους και μάλιστα με «πράξεις και όχι μόνο λόγια». Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Κίτσιος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πατούλη να επισκεφθεί το δήμο Φοινικαίων. Ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε τον δήμαρχο και επισήμανε ότι θα ήταν χαρά του να επισκεφθεί την περιοχή.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...