ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στην παρουσίαση του νέου περιοδικού της Βορειοηπειρωτικής διανόησης «ΒΟΤΡΥΣ» ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Στην παρουσίαση του νέου περιοδικού της Βορειοηπειρωτικής διανόησης «ΒΟΤΡΥΣ» ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου περιοδικού «ΒΟΤΡΥΣ» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στον «Σύλλογο των Αθηναίων» στην Αθήνα. Στόχος του περιοδικού είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Βορείου Ηπείρου. Το 1ο τεύχος του «ΒΟΤΡΥΣ» κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα και στο πρώτο εξώφυλλο του κοσμεί έργο του ζωγράφου Γιώργου Μήτση, το οποίο απεικονίζει τους Ηπειρώτες εθνικούς ευεργέτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης. Ο κ. Κούρτης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά του «Συλλόγου των Αθηναίων» στην καταγραφή, προστασία, διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, χαρακτηρίζοντάς την ανεκτίμητη, ενώ εξήρε τη δράση και τη συμβολή του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Ελευθέριου Σκιαδά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Επιπλέον, συνεχάρη τον κ. Νίκα για την έκδοση του νέου περιοδικού «ΒΟΤΡΥΣ», το οποίο στις σελίδες του θα φιλοξενεί τον ανθό του Βορειοηπειρωτικού πνεύματος και έκανε ειδική μνεία στο συγγραφικό του έργο και τη πολυετή δράση και προσφορά στα Γράμματα και τον Πολιτισμό καθώς και στην πολύτιμη συνεισφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου.

Ειδικότερα, από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Κούρτης ευχαρίστησε τον εκδότη κ. Νίκο Νίκα, επισημαίνοντας πως «με αυτήν του την πρωτοβουλία σφραγίζει την πολύχρονη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως την πολύχρονη προσφορά του στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα» ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική συμβολή των Βορειοηπειρωτών διανοούμενων στον νέο εγχείρημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού με το έργο τους συμβάλλουν αποφασιστικά στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής μας ζωής, στην υπεράσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην εξύψωση της συνείδησης του ανθρώπου».

Ο επικεφαλής της παράταξης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Νίκα για τη νέα του πρωτοβουλία και υποστήριξε πως η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» έχοντας στις προτεραιότητες των οραμάτων της, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια προάγει την ανάδειξη και στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος δημοσιογραφικού, πανεπιστημιακού και πολιτικού κόσμου, διανοούμενοι Βορειοηπειρώτες αλλά και μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των ομιλητών και συνεχάρησαν τον εκδότη για την σπουδαία του πρωτοβουλία, δηλώνοντας αρκετά συγκινημένοι και περήφανοι. Ξεχωριστή νοτα στην εκδήλωση έδωσαν οι φωνές του πολυφωνικού ομίλου της Κοσοβίτσας, που με υπερηφάνεια συνεχίζει την παράδοση και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

24 Ιουλίου 2024
Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία ...
21 Ιουλίου 2024
Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων Κυπρίων τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολά...
20 Ιουλίου 2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/ το Στρατ...
16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...
22 Ιουλίου 2024
Εγκαινιάστηκε στην Κορυτσά, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ιωάννη, ο ναός του Προφήτου Ηλιού, ανήμερα ...
19 Ιουλίου 2024
Η πρόσφατη ενέργεια του Αλβανού Προέδρου της Δημοκρατίας Μπαϊράμ Μπεγκάι να επισκεφτεί το Μνημείο τω...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...