ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στην παρουσίαση του νέου περιοδικού της Βορειοηπειρωτικής διανόησης «ΒΟΤΡΥΣ» ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Στην παρουσίαση του νέου περιοδικού της Βορειοηπειρωτικής διανόησης «ΒΟΤΡΥΣ» ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου περιοδικού «ΒΟΤΡΥΣ» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στον «Σύλλογο των Αθηναίων» στην Αθήνα. Στόχος του περιοδικού είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Βορείου Ηπείρου. Το 1ο τεύχος του «ΒΟΤΡΥΣ» κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα και στο πρώτο εξώφυλλο του κοσμεί έργο του ζωγράφου Γιώργου Μήτση, το οποίο απεικονίζει τους Ηπειρώτες εθνικούς ευεργέτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης. Ο κ. Κούρτης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά του «Συλλόγου των Αθηναίων» στην καταγραφή, προστασία, διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, χαρακτηρίζοντάς την ανεκτίμητη, ενώ εξήρε τη δράση και τη συμβολή του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Ελευθέριου Σκιαδά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Επιπλέον, συνεχάρη τον κ. Νίκα για την έκδοση του νέου περιοδικού «ΒΟΤΡΥΣ», το οποίο στις σελίδες του θα φιλοξενεί τον ανθό του Βορειοηπειρωτικού πνεύματος και έκανε ειδική μνεία στο συγγραφικό του έργο και τη πολυετή δράση και προσφορά στα Γράμματα και τον Πολιτισμό καθώς και στην πολύτιμη συνεισφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου.

Ειδικότερα, από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Κούρτης ευχαρίστησε τον εκδότη κ. Νίκο Νίκα, επισημαίνοντας πως «με αυτήν του την πρωτοβουλία σφραγίζει την πολύχρονη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως την πολύχρονη προσφορά του στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα» ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική συμβολή των Βορειοηπειρωτών διανοούμενων στον νέο εγχείρημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού με το έργο τους συμβάλλουν αποφασιστικά στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής μας ζωής, στην υπεράσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην εξύψωση της συνείδησης του ανθρώπου».

Ο επικεφαλής της παράταξης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Νίκα για τη νέα του πρωτοβουλία και υποστήριξε πως η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» έχοντας στις προτεραιότητες των οραμάτων της, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια προάγει την ανάδειξη και στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος δημοσιογραφικού, πανεπιστημιακού και πολιτικού κόσμου, διανοούμενοι Βορειοηπειρώτες αλλά και μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των ομιλητών και συνεχάρησαν τον εκδότη για την σπουδαία του πρωτοβουλία, δηλώνοντας αρκετά συγκινημένοι και περήφανοι. Ξεχωριστή νοτα στην εκδήλωση έδωσαν οι φωνές του πολυφωνικού ομίλου της Κοσοβίτσας, που με υπερηφάνεια συνεχίζει την παράδοση και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

31 Μαρτίου 2023
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
18 Μαρτίου 2023
Κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της Επιτροπής Παρέλασης έφεραν οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, ...
16 Μαρτίου 2023
Tον Ελληνορθόδοξο Iερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξ...
25 Μαρτίου 2023
Σήμερα η Εθνική μας Εορτή. Η μέρα της παλιγγενεσίας. Όλη η Ελλάδα στο πόδι. Όλοι οι Έλληνες γιορτάζο...
21 Μαρτίου 2023
Ήταν Κυριακή 2 Αυγούστου 1992 όταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ...
12 Μαρτίου 2023
Μετά την δημοφιλή εκπομπή Happy traveler του Ευτύχη Μπλέτσα, που παρέλασε και πρόβαλε ένα μεγάλο μέρ...
26 Φεβρουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτέλεσε το κεντρικό ίσως ζήτημα γύρω από το οποίο περιστράφηκαν...