ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ τίμησε την μνήμη των τεσσάρων παλικαριών στο Αλύκο

1

Στις επετειακές εκδηλώσεις στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα εις την μνήμην των τεσσάρων παλικαριών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στα Ελληνοαλβανικά σύνορα την 12η Δεκεμβρίου 1990, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης. H τιμητική και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, στην Πλατεία Κύπρου στο Αλύκο, στο μνημείο μνήμης των θυμάτων παρουσία πλήθους κόσμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση, στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων έμπροσθεν του μνημείου των τεσσάρων νέων στην κεντρική πλατεία του χωριού Αλύκου.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο επικεφαλής της παράταξης, έκανε κατάθεση στεφάνων και έστειλε το δικό του μήνυμα δηλώνοντας ότι «32 χρόνια πέρασαν από την αποφράδα μέρα της 12ης Δεκεμβρίου του 1990. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν, διώχθηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για δημοκρατία,ελευθερία, σε εποχές δύσκολες. Η σημερινή ημέρα, αποτελεί σταθμό για την πτώση της κομμουνιστικής δικτατορίας στην Αλβανία, αποτελεί την πρώτη εξέγερση ενάντια στο τυραννικό καθεστώς και τιμούμε τους αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής τους τέσσερις Βορειοηπειρώτες, Θύμιο Μάσσιο, Θανάση Κώτση, Αηδόνη Ράφτη, Βαγγέλη Μήτρο, που βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να περάσουν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Θα είμαστε πάντα παρόντες τιμώντας τους «Μάρτυρες της Δημοκρατίας». Αιωνία τους η μνήμη».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...