ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στη διαμαρτυρία για την φυλάκιση των Μπελέρη – Κοκαβέση έξω από την Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα παρέστη ο επικεφαλής της ΑΣΑ

Στη διαμαρτυρία για την φυλάκιση των Μπελέρη – Κοκαβέση έξω από την Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα παρέστη ο επικεφαλής της ΑΣΑ

Στη συγκέντρωση και διαμαρτυρία για την άδικη φυλάκιση των Φρέντη Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση που πραγματοποιήθηκε έξω από την Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαΐου 2023, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική», κ. Ανδρέας Κούρτης. Σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει η «Ένωση Χειμαρριωτών».

Ο κ. Κούρτης καταδίκασε τα περιστατικά τρομοκρατίας από την πλευρά του αλβανικού κράτους και μίλησε για απαράδεκτη σύλληψη και παράνομη κράτηση των δύο Βορειοηπειρωτών, από τις αλβανικές αρχές. «Όσα παράλογα και παράνομα συνέβησαν στην Αλβανία σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, αλλά και όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν, καθώς είναι ξεκάθαρο πωςη Αλβανική Κυβέρνηση εκδικείται την Εθνική Ελληνική Μειονότητα με την παράταση της φυλάκισής Μπελέρη, δείχνουν πως η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, πως καταπατά με προκλητικό τρόπο τις συνταγματικές ελευθερίες και τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για αυτό οποιαδήποτε συζήτηση για την ένταξή στην ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι υποχρέωση και της ελληνικής πολιτείας αλλά και του διεθνή παράγοντα και της Ε.Ε, να συνειδητοποιήσει ότι όσο συνεχίζονται τέτοιες πρακτικές που στοχεύουν στην καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εξουδετέρωση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, η βελτίωση των σχέσεων με την γειτονική χώρα είναι αδύνατη. Καταγγέλλουμε την παράνομη, ενορχηστρωμένη και απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας των δύο μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΑΣΑ.

Επιπλέον, ο κ. Κούρτης ανέφερε «ότι η σημερινή διαδήλωση είναι η αρχή για μία σειρά από συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που θα ακολουθήσουν μέχρι να δικαιωθούν οι κ.κ. Μπελέρης – Κοκαβέσης από τις αλβανικές αρχές».

Στην συγκέντρωση- διαμαρτυρία έξω από την αλβανική πρεσβεία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου προς αντίδραση στην απόφαση των αλβανικών αρχών για παράταση της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του στενού συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, κ. Θοδωρής Γκούμας, άφησε ψήφισμα – διαμαρτυρίας στην είσοδο της Αλβανικής Πρεσβείας στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Απαιτούμε την αποφυλάκιση των Φρέντη Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, την απόρριψη της υπόθεσης από την αλβανική δικαιοσύνη και την δίωξη εκείνων που κατασκεύασαν με σκευωρίες την υπόθεση αυτή».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό στο οποίο έγραφαν: «Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στις φυλακές, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται». Η αγανάκτηση του κόσμου ήταν έντονη με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Η Χειμάρρα είναι εδώ με σημαία και σταυρό» αλλά και «Κάτω τα χέρια από τη Χειμάρρα».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

22 Μάι 2023
Μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλότερα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΜέΡα25 και χαμηλότερα για ...
20 Μάι 2023
Ιστορική μέρα η σημερινή για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ω...
19 Μάι 2023
Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Να...
11 Μάι 2023
Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκή...
03 Ιουνίου 2023
Την 30ετή ιστορία της Οργάνωσης της Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» φρόντισε να καταγράψει ένα από τ...
03 Ιουνίου 2023
To τρίγωνο των Βαλκανίων και η «φωλιά του δράκου»Τα βίαια επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο ήρθαν να μας υ...
29 Μάι 2023
Μετά τη συνάντησή της, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, με τον Ελληνα υπουργό Νίκο Δένδια, στο περιθώριο τ...
26 Μάι 2023
Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανία...