ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​«Μετεξεταστέοι» Περιφερειάρχης και οι νυν Δήμαρχοι της Ηπείρου!

​«Μετεξεταστέοι» Περιφερειάρχης και οι νυν Δήμαρχοι της Ηπείρου!

Δεύτερη δημοσκόπηση ή μάλλον δεύτερη δημοσκοπική έρευνα για την Περιφέρεια και τους Δήμους της Ηπείρου διεξήγαγε την τρέχουσα χρονιά η ενημερωτική ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr», το δείγμα της οποίας βασίστηκε σε 603 ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν μέσω της πλατφόρμας Google Forms την περίοδο 2 έως 12 Οκτωβρίου.

Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από την ίδια την ιστοσελίδα αποτυπώνουν σημαντική δυσαρέσκεια των πολιτών στη διαχείριση ζητημάτων της καθημερινότητας με τα ποσοστά αποδοχής τόσο του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη όσο και των νυν Δημάρχων σε όλους σχεδόν τους μεγάλους Δήμους της Ηπείρου να εμφανίζουν σαφή μείωση.

Η Περιφέρεια Ηπείρου

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Ηπειρώτες όσον αφορά στην καθημερινότητά τουςμε βασικότερα ζητήματα το οδικό δίκτυο, την καθαριότητα και τα απορρίμματα. Όσον αφορά στον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, πολύ ικανοποιημένο δήλωσε μόλις το 22% των ερωτηθέντων, ενώ καθόλου ικανοποιημένο είναι το 52%. Στα κομματικά «ακροατήρια», ο κ. Καχριμάνης συγκεντρώνει ένα 39% σε θετική αξιολόγηση εκ μέρους ψηφοφόρων της Ν.Δ., το ποσοστό πέφτει στο 22% όσον αφορά στους ψηφίσαντες ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και κατεβαίνει περαιτέρω στο 15% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση μετράει και τον νυν Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 40% θετικών αξιολογήσεων ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, 17% σ' εκείνους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και 13% στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.. Ο Γιώργος Ζάψας έχει 34% θετικές αξιολογήσεις από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, 31% από εκείνους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και 14% ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.. Τέλος, ο Σπύρος Ριζόπουλος έχει 16% στις θετικές αξιολογήσεις από τον χώρο των οπαδών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, 15% από τον χώρο της Ν.Δ. και 13% από εκείνον του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταλληλότητα

Κρίσιμο είναι το ερώτημα της καταλληλότητας για τη θέση του Περιφερειάρχη. Εδώ ο Αλ. Καχριμάνης συγκεντρώνει ποσοστό 23% και ακολουθούν ο Σπύρος Ριζόπουλος με 16% και ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης με 15%. Σημειώνεται ότι γι' αυτόν τον τελευταίο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια αλλά μόνο φήμες.

Στη ίδια λίστα εμφανίζονται επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με ποσοστό 8% και ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με το ίδιο ποσοστό. Ο Γιώργος Ζάψας έπεται με ποσοστό 7%.

Oι μεγάλοι Δήμοι

Καθόλου καλά δεν είναι τα αποτελέσματα για τις νυν Δημοτικές Αρχές στους τέσσερις μεγαλύτερους Δήμους της Ηπείρου, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του «aftodioikisi.gr».

Για τους δημότες των Ιωαννίνων το ποσοστό μη ικανοποιήσης από τη Διοίκηση του Δήμου ανέρχεται στο 55%, για εκείνους της Άρτας στο 50%, ενώ ανεβαίνει για την Πρέβεζα (67%) και για την Ηγουμενίτσα (73%). Ενδιαφέρον έχει το ερώτημα προς τους πολίτες αν οι νυν Δήμαρχοι πρέπει να επανεκλεγούν. Για τον Δήμαρχο Ιωαννίνων ποσοστό 11% των ερωτηθέντων, δηλαδή μόλις ένας στους δέκα, απάντησε με βεβαιότητα θετικά. Στην Ηγουμενίτσα το ποσοστό του «ναι» πέφτει στο 9%, στην Πρέβεζα στο 8%, ενώ καλύτερα είναι τα πράγματα για τον Δήμαρχο Αρταίων, όπου ένα 22% των ερωτηθέντων απάντησε με βεβαιότητα ότι πρέπει να επανεκλεγεί.


proinoslogos.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...