ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Αντάμωμα» της ΑΣΑ (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Αντάμωμα» της ΑΣΑ (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αντάμωμα» που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική και ο επικεφαλής της και Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης, στις 7 Μαΐου στο κέντρο «Χρυσό Ελάφι» στην περιοχή Αχαρναί.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων και συναντήσεων που αναμένεται να πραγματοποιήσει η «ΑΣΑ» χάρη στη δυνατότητα που μας δίνεται πλέον να παρευρεθούμε χωρίς αυστηρούς περιορισμούς όπως επιβαλλόταν μέχρι σήμερα λόγω πανδημίας.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι που μας τίμησαν με την παρουσία τους, απόλαυσαν Παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική, από δημοφιλείς καλλιτέχνες του είδους και μαζί με το πολυφωνικό συγκρότημά μας, μάς ταξίδεψαν μουσικά στον τόπο μας και στην Ελληνική παράδοση.


Εκτός από φίλους, συμπατριώτες, επίσημους προσκεκλημένους το παρών έδωσαν και πολλοί πρόεδροι Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ομοσπονδιών και πολλά πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εξής:

Γιώργος Πατούλης – Περιφερειάρχης Αττικής

Παναγιώτης Κουρουμπλής – Ανεξάρτητος Βουλευτής και Υπουργός επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Κουρή – Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου – Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Σταύρος Τσίρμπας – Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μαζί με τους αντιδημάρχους Σπύρο Κοτσίνη και Αγγελική Καΐση .

Βασίλης Κάγιος – Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», μαζί με τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Τζομάκα.

Φρέντης Μπελέρης – Πρόεδρος παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας

Μπάμπης Καραθάνος – Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ (Δυτικού Τομέα Αττικής)

Αμαλία Γκόρου–Ρόντου – Συνεργάτης Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα απόδημου ελληνισμού

Τάσος Ευσταθίου – υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης με την παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά».

Χαιρετισμό απηύθυναν εκτός από τον επικεφαλής της ΑΣΑ και Εντεταλμένο Σύμβουλο για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέα Κούρτη οι κ.κ.: Γιώργος Πατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Βασίλης Κάγιος,Φρέντης Μπελέρης, Μπάμπης Καραθάνος.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ΑΣΑ, Ανδρέας Κούρτης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «…Ο βασικός λόγος δημιουργίας της Συμμαχίας ήταν και είναι η δημιουργία ενός δικτύου ανθρώπων της κοινότητάς μας και η απαίτηση να έχουμε λόγο για τα θέματα που μας αφορούν. Και αυτό συνεχίζουμε να πράττουμε από την αρχή της θητείας μας έως και σήμερα. Δίνουμε φωνή, κάνουμε γνωστά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι Βορειοηπειρώτες τόσο στα πατρώα εδάφη όσο και στην Ελλάδα. Κάποια αιτήματα υλοποιήθηκαν άμεσα, ενώ κάποια άλλα βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης.

»Προκειμένου να υλοποιήσω τις δεσμεύσεις μου, αφουγκράστηκα με προσοχή από όλους εσάς τις μικρές και μεγάλες ανάγκες της κοινότητάς μας, παράλληλα διέκρινα, συνεργάστηκα και βρήκα ειλικρινή συμπαράσταση τόσο από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων όσο και από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

»Όπως γνωρίζετε, δώσαμε σκληρούς αγώνες για το συνταξιοδοτικό και τα επιδόματα των Βορειοηπειρωτών με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα, ότι δεν είναι ανεκτή καμία αδικία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά κυρίως, δεν είναι ανεκτή η περιθωριοποίηση της κοινότητάς και οποιοδήποτε πλήγμα της εθνικής ταυτότητας και υπερηφάνειας.

»Η βασική μας επιδίωξη ήταν και θα είναι: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από την κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, την ανάγκη προστασίας της ελληνικότητάς μας και η αναγνώριση και η γνωστοποίηση της ιστορικής μας συμμετοχής και συμβολής στον εθνικό κορμό.

Η ΑΣΑ σε αγαστή συνεργασία με εκπροσώπους Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων και άλλων φορέων τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία, θα συνεχίσει να διεκδικεί την προστασία των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοεθνών μας, ώστε να αναπτύσσουν τον πολιτισμό τους, να διαφυλάσσουν το θρήσκευμά τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και έθιμά τους. Επιπλέον, βασικός στόχος της ΑΣΑ είναι η οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της κοινότητας του Ελληνισμού της Αλβανίας. Επιδιώκουμε να μην αφεθεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Βόρειος Ήπειρος, να ερημώσει…».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...