ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα

1

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ήθος στην πολιτική: Νοθευμένη δημοκρατία - νομότυπη διαπλοκή», του πρώην υπουργού και Αντιπροέδρου της Βουλής, πρώην υπουργού και γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγγραφέα κ. Γιώργου Σούρλα, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική» και εντεταλμένος Σύμβουλος στα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε Την Τετάρτη 2022 στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Κούρτης παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση και συνεχάρη τον κ. Γιώργο Σούρλα για το νέο του συγγραφικό έργο, δηλώνοντας πως «έχει καταξιωθεί με την πετυχημένη επαγγελματική του σταδιοδρομία και έχει διακριθεί για το ήθος, την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του, καθώς παρουσίαζε και παρουσιάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις, έχοντας πάντα βασικό του γνώμονα τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής και τον αγώνα υπέρ της διαφάνειας, βασικής προϋπόθεσης της δημοκρατίας»».
Επιπλέον, αναφερόμενος στην μακρόχρονη πορεία και συνεισφορά του κ. Σούρλα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου πρόσθεσε ότι «αποτελεί πρότυπο υπεύθυνης συμπεριφοράς και παράγοντα ηθικής διαπαιδαγώγησης προς την κοινωνία, έναν άνθρωπό που υπηρέτησε σθεναρά τα συμφέροντα των πολιτών, της δημοκρατίας και της πατρίδας» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην μακραίωνη και πολύτιμη προσφορά του στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα και κυρίως στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Κούρτης μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε θερμό κλίμα συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με επίσημους προσκεκλημένους καθώς και με μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, όπου έδωσαν το παρών ενώ συνεχάρη και τις εκδόσεις «Παπαζήση» για την πολύτιμη και σπουδαία προσφορά τους.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...