ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα

1

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ήθος στην πολιτική: Νοθευμένη δημοκρατία - νομότυπη διαπλοκή», του πρώην υπουργού και Αντιπροέδρου της Βουλής, πρώην υπουργού και γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγγραφέα κ. Γιώργου Σούρλα, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική» και εντεταλμένος Σύμβουλος στα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε Την Τετάρτη 2022 στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Κούρτης παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση και συνεχάρη τον κ. Γιώργο Σούρλα για το νέο του συγγραφικό έργο, δηλώνοντας πως «έχει καταξιωθεί με την πετυχημένη επαγγελματική του σταδιοδρομία και έχει διακριθεί για το ήθος, την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του, καθώς παρουσίαζε και παρουσιάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις, έχοντας πάντα βασικό του γνώμονα τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής και τον αγώνα υπέρ της διαφάνειας, βασικής προϋπόθεσης της δημοκρατίας»».
Επιπλέον, αναφερόμενος στην μακρόχρονη πορεία και συνεισφορά του κ. Σούρλα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου πρόσθεσε ότι «αποτελεί πρότυπο υπεύθυνης συμπεριφοράς και παράγοντα ηθικής διαπαιδαγώγησης προς την κοινωνία, έναν άνθρωπό που υπηρέτησε σθεναρά τα συμφέροντα των πολιτών, της δημοκρατίας και της πατρίδας» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην μακραίωνη και πολύτιμη προσφορά του στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα και κυρίως στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Κούρτης μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε θερμό κλίμα συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με επίσημους προσκεκλημένους καθώς και με μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, όπου έδωσαν το παρών ενώ συνεχάρη και τις εκδόσεις «Παπαζήση» για την πολύτιμη και σπουδαία προσφορά τους.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Ιανουαρίου 2023
Στον ήρωα Δάσκαλο της Πολύτσιανης της Βορείου Ηπείρου Μηνά Πάρα αφιέρωσε το βραβείο του ο πρώην πρόε...
18 Ιανουαρίου 2023
«Για τη Ρωμιοσύνη, η γνώση και η καλλιέργεια της πνευματικής και πολιτισμικής ταυτότητάς μας, που εί...
23 Δεκεμβρίου 2022
Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες του ε...
11 Δεκεμβρίου 2022
Με τη συνάντησή του με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στο γε...
22 Ιανουαρίου 2023
Στους Αγίους Σαράντα, στην έδρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έγινε εφέτος η εκδήλωση για τον εορτασμό της 32ης επετ...
10 Ιανουαρίου 2023
«Η γλώσσα μας είναι Ελληνική. Εδώ είναι η γη που περπάτησε ο Άγιος Κοσμάς». Με αυτό τον στίχο ποιήμα...
07 Ιανουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου άντεξε στις πολύ δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει ως τα σήμ...
21 Δεκεμβρίου 2022
Εξέλαβα ως τιμητική την πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας να συμμετέχω σε γεύμα πο...