ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα

1

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ήθος στην πολιτική: Νοθευμένη δημοκρατία - νομότυπη διαπλοκή», του πρώην υπουργού και Αντιπροέδρου της Βουλής, πρώην υπουργού και γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγγραφέα κ. Γιώργου Σούρλα, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική» και εντεταλμένος Σύμβουλος στα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Ανδρέας Κούρτης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε Την Τετάρτη 2022 στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Κούρτης παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση και συνεχάρη τον κ. Γιώργο Σούρλα για το νέο του συγγραφικό έργο, δηλώνοντας πως «έχει καταξιωθεί με την πετυχημένη επαγγελματική του σταδιοδρομία και έχει διακριθεί για το ήθος, την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του, καθώς παρουσίαζε και παρουσιάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις, έχοντας πάντα βασικό του γνώμονα τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής και τον αγώνα υπέρ της διαφάνειας, βασικής προϋπόθεσης της δημοκρατίας»».
Επιπλέον, αναφερόμενος στην μακρόχρονη πορεία και συνεισφορά του κ. Σούρλα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου πρόσθεσε ότι «αποτελεί πρότυπο υπεύθυνης συμπεριφοράς και παράγοντα ηθικής διαπαιδαγώγησης προς την κοινωνία, έναν άνθρωπό που υπηρέτησε σθεναρά τα συμφέροντα των πολιτών, της δημοκρατίας και της πατρίδας» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην μακραίωνη και πολύτιμη προσφορά του στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα και κυρίως στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Κούρτης μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε θερμό κλίμα συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με επίσημους προσκεκλημένους καθώς και με μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, όπου έδωσαν το παρών ενώ συνεχάρη και τις εκδόσεις «Παπαζήση» για την πολύτιμη και σπουδαία προσφορά τους.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Σεπτεμβρίου 2023
«Η ελληνική εξωτερική πολιτική παραμένει μια εξωτερική πολιτική αρχών, η οποία θα στηρίζει τα εθνικά...
20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στ...
10 Σεπτεμβρίου 2023
Επέστρεψαν σήμερα από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδι...
03 Αυγούστου 2023
Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα σ...
01 Σεπτεμβρίου 2023
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέν...
24 Αυγούστου 2023
Ανέκαθεν η Αριστερά τους Βορειοηπειρώτες και το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα τα αντιμετώπιζε με μια στά...
22 Αυγούστου 2023
Ανησυχία εκφράζεται στην Αθήνα ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγμένος (αλλά χωρίς να του έχει επιτραπεί...
22 Αυγούστου 2023
Τέλος και για φέτος στα καλοκαιρινά πανηγύρια στον τόπο μας! Το ιδιαίτερό τους είναι ότι δεν γίνοντα...