DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Οι πραγματικοί ήρωες, ο Κουφοντίνας και οι ταραξίες

pente-tis-omonoias Οι πραγματικοί ήρωες, ο Κουφοντίνας και οι ταραξίες

Λιγνάδης και Κουφοντίνας, αυτά είναι τα πρόσωπα της ημέρας. Με αυτά γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων όλα τα κανάλια των τηλεοράσεων. Στο δεύτερο πλάνο η πανδημία και στο τρίτο το εθνικό. Και αναρωτιέσαι: «Ποιο είναι το μέγιστο θέμα που απασχολεί σήμερα την ελληνική κοινωνία, φυσικά και την κυβέρνηση; Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού, που είναι φαινόμενο παγκόσμιο, είναι οι αλαζονείες του Σουλτάνου Ερντογκάν, το εθνικό μας πρόβλημα. Με την υπόθεση Λιγνάδη ας ασχοληθεί η δικαιοσύνη και όχι οι αρχηγοί των κομμάτων με τις ταυρομαχίες τους στη Βουλή.

Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Είναι ένας εγκληματίας δολοφόνος, ο Χάρος έντεκα ψυχών. Μήπως πρέπει να του κάνουμε κι αέρα από πάνω;

Εν έτη 1994, που η Αλβανία υποστήριζε πως ήταν κράτος δικαίου, πως εδραίωνε τη δημοκρατία, δικάζει πέντε ελληνικής καταγωγής πολίτες, ηγετικά στελέχη μιας νόμιμης οργάνωσης, της Ομόνοιας, με θανατική ποινή. Αυτό έλεγε το κατηγορητήριο. Άλλο που άλλαξαν και ήρθαν αλλιώς τα πράγματα. Δεν σκότωσαν κανέναν οι κατηγορούμενοι. Ούτε βίασαν, ούτε κάνανε βίαιες πράξεις. Για τα δικαιώματα και τις ελευθέριες της μειονότητας και του ατόμου αγωνίζονταν. Στον εικοστό πρώτο αιώνα δολοφονούν εν ψυχρώ δύο παλικάρια διότι υπερασπίζονταν την μητρική ελληνική γλώσσα και το σύμβολο του έθνους τους, την ελληνική σημαία. Καταδικάζουν με 8,5 χρόνια τον Μόντη Κολίλα διότι έλαβε μέρος σε μια επετειακή εκδήλωση για τον αυτονομιακό αγώνα. Αυτές είναι πολιτικές διώξεις και όχι εγκληματικές.

Θέλει φυλακές της αρέσκειάς του ο Κουφοντίνας, με άδειες εξόδου από την φυλακή, να τον περιμένουν με λουλούδια τα «περιστέρια» της αριστεράς και της προόδου, λες και είναι σε παραθεριστικό κέντρο.

Ξανάρχομαι στους πέντε δικασθέντες πολίτες του 1994. Στην δεκάμηνη απομόνωσή μας, μόνον δύο φορές μας βγάλανε για αερισμό, όταν ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει μια ώρα την ημέρα. Σε πέντε μήνες στα κελιά της απομόνωσης μόνον μια φορά κάναμε ντους με κρύο νερό. Ζαχαρόνερο και μια φέτα ψωμί το πρωί, η περίφημη «πουρέ» με τις άκοπες μελιτζάνες και ολόκληρα πράσα που είχαν πήξει μέσα στο πουρέ πατάτας και μερικά σπυριά ρύζι, από τον πόλεμο του Βιετνάμ, ήταν το καθημερινό συσσίτιο ή όπως τα περιγράφει ο αείμνηστος Παναγιώτης Μάρτος στο «Ημερολόγιο της κόλασης» «Στα πόδια μου πέρασε ο ποντικός που βγήκε από το μπακιρένιο καζάνι που ήταν στη γωνία του διαδρόμου. Ένα καζάνι κατάμαυρο απ' έξω κατακόκκινο, αγάνωτο από μέσα, με δυο χερούλια, το ένα δεμένο με χοντρό κατάμαυρο σύρμα και το άλλο έτοιμο να κοπεί. Ήταν κάτω από τη μέση με πουρέ –σούπα, που όλη τη νύχτα την ανακάτευαν τα ποντίκια που έβγαιναν από τις «λεγόμενες» τουαλέτες και τα ντουλάπια που ήταν στο τέλος του διαδρόμου. Την άλλη μέρα την ζέσταιναν και το μεσημέρι θα 'τρωγαν οι σύντροφοί μου, ο Ραμίζ, ο Σιμών, ο Μανούσι, ο Αρανίτ, τα πρώην μέλη του Πολιτικού Γραφείου και της Κυβέρνησης, οι μελλοθάνατοι, όλοι μας. Αυτό ήταν το ρεφρέν του 313 και του πρώτου Πρόεδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας».

Τι θέλουν να δείξουν οι ταραξίες με τις πράξεις και της αθλιότητές τους; Πως λυπούνται τον Κουφοντίνα; Πως νοιάζονται για τη ζωή του; Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμόν Σολωμός στην Κύπρο, ο Αριστοτέλης Γκούμας και ο Κωσταντίνος Κατσίφας στην Βόρειο Ήπειρο… δεν είχαν ψυχή; Ή έπρεπε να ήταν δολοφόνοι για να τους μνημονεύουν; Όχι, αυτοί δεν ήταν εγκληματίες της 17 Νοέμβρη. Αυτοί ήταν υπερήφανοι που ήταν πραγματικοί Έλληνες, πατριώτες, αγωνιστές και δώσανε τη ζωή τους για το έθνος, για την ελευθερία, για την σωστή δημοκρατία.

Άλλα είναι τα κίνητρα των ταραξιών. Με σύνθημα τον Κουφοντίνα και κάθε Κουφοντίνα, καίνε, καταστρέφουν τις περιουσίες των απλών πολιτών. Βεβηλώνουν την δημοκρατία και δυσφημίζουν τη χώρα τους. Άλλοι κρύβονται πίσω τους και τους υποκινούν. Σίγουρα αυτοί που κάνουν τις ταυρομαχίες στην Ελληνική Βουλή.

Βαγγέλης Παπαχρήστος /sfeva.grΜέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

07 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λεωνίδας Παπάς είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου εστιατορίου «Lake View Restaurant» με θέα μία γραφική ...
05 Δεκεμβρίου 2022
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους Προ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
06 Δεκεμβρίου 2022
Επιλογή της αλβανικής ηγεσίας να κρατά σε διαρκή «ομηρία» τις «στρατηγικές σχέσεις» με την ΕλλάδαΕισ...
04 Δεκεμβρίου 2022
Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (17 Δεκεμβρίου με το νέο) υπογράφεται το γνωστ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...