DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Υπογράφηκε η διακήρυξη των Τιράνων για τον τουρισμό μεταξύ έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

Υπογράφηκε η διακήρυξη των Τιράνων για τον τουρισμό μεταξύ  έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων Υπογράφηκε η διακήρυξη των Τιράνων για τον τουρισμό μεταξύ έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

Οι υπουργοί και εκπρόσωποι των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπέγραψαν τη «Διακήρυξη των Τιράνων» για την υποστήριξη της ανάκαμψης και της ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή, σε περιφερειακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τίρανα.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του «Προγράμματος Τουριστικής Προώθησης και Ανάπτυξης» του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας (RCC), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η «Διακήρυξη των Τιράνων» βλέπει τον τουρισμό ως βασικό τομέα για την περιφερειακή οικονομική ανάκαμψη, επιτρέπει τον συντονισμό του ανοίγματος και της συνεχούς λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών, διευκολύνει την ασφαλή μεταφορά, με στόχο τα Δυτικά Βαλκάνια να είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Η Alessandra Viezzer, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Μονάδας Συνεργασίας και Περιφερειακών Προγραμμάτων των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε στο διαδικτυακό συνέδριο ότι η ΕΕ βλέπει τα Βαλκάνια ως σημαντικό εταίρο.

Σε δελτίο τύπου της RCC, ανακοινώθηκε ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2020 σημειώθηκε μείωση κατά 75% στον αριθμό των επισκεπτών διεθνώς σε σύγκριση με το 2019 και ο κύκλος εργασιών για το 2020 ήταν στο επίπεδο του 35%. Πρόκειται για μια μεγάλη πτώση για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία το 2019 είχε 12 εκατομμύρια επισκέπτες και κέρδος 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον τουριστικό τομέα.

Σε αυτή τη συνάντηση, η Υπουργός Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου στην Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, Rosetta Haidari, δήλωσε ότι εάν το Κοσσυφοπέδιο δεν θεωρείται ισότιμος εταίρος με τις άλλες χώρες της περιοχής, οι περιφερειακές πρωτοβουλίες δεν μπορούν να επιτύχουν.

«Είμαστε εδώ για να συμμετάσχουμε ως ισότιμος εταίρος, μαζί με όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Το λέω αυτό επειδή η χώρα μας δεν έχει ωφεληθεί τόσο πολύ από τις περιφερειακές πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής. Αλλά με το έργο" Triple P", στο πλαίσιο του RCC, το Κοσσυφοπέδιο επωφελήθηκε από την υποστήριξη που δόθηκε για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και του τουρισμού περιπέτειας», είπε.

Το "Τουριστικό Πρόγραμμα – Tripple – P", σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει εμπλέξει περισσότερους από 100 εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες και περίπου 60 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον περιφερειακό τουρισμό.

Συνάντηση του αντιπροέδρου της Βούλης κ. Νικήτα Κα...
Σπέκουλα και εξαπάτηση της Ε.Ε.Μ περίεχε η προεκλο...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

13 Οκτωβρίου 2021
H επιλογή του ομογενή Γιώργου Τσούνη να είναι υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει δεχθεί επικρ...
08 Οκτωβρίου 2021
O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν γι...
04 Οκτωβρίου 2021
Ως κεραυνός αν αιθρία έπεσε η είδηση στην Ομογένεια του Λόουελ, αλλά και γενικότερα στους Αμερικανού...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Απλοποιείται, από το νέο έτος, η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτ...
19 Οκτωβρίου 2021
Υφέρποντες επικίνδυνοι μεγαλοϊδεατισμοί Γραφεί ο Σταύρος Τζίμας O Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμ...
18 Οκτωβρίου 2021
Γνωρίζοντας πως η αλβανική Κυβέρνηση δεν θα έγκρινε το Νομοσχέδιο της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την εκ...
17 Οκτωβρίου 2021
Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλά ανοικτά για την προοπτική ενώσεως της Αλβανίας με το Κόσσοβο. ...
16 Οκτωβρίου 2021
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό των αλβανόφωνων αναγνωστών που παρακολουθούν και επηρεάζονται ...