ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Πρόκληση Τσαβούσογλου: H Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

Πρόκληση Τσαβούσογλου: H Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να δικαιολογήσει την αρνητική στάση της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είπε ότι κι άλλες χώρες έχουν φέρει κατά καιρούς προσκόμματα στο ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα με την "Μακεδονία", όπως αποκάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ήταν η αιτία που καθυστέρησε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, επειδή απαιτούσε από τη χώρα να αλλάξει το όνομά της.

«Πόσα χρόνια κράτησε η ένταξη της 'Μακεδονίας'; 11 χρόνια. Γιατί χρειάστηκαν 11 χρόνια; Γιατί η Ελλάδα ζήτησε από τη 'Μακεδονία' να αλλάξει το όνομά της. Έγινε Βόρεια Μακεδονία. Μετά από αυτό μπόρεσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και χρειάστηκαν 11 χρόνια. Επομένως, δεν θέλουμε από μια χώρα, καμία χώρα, να αλλάξει το όνομά της. Οι προϋποθέσεις που τίθενται από ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, ειδικά από τη Βόρεια Μακεδονία, από τους Μακεδόνες, προκειμένου να πάρουν ημερομηνία διαπραγμάτευσης και όχι ένταξης, δεν είναι αποδεκτές. Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις λεπτομέρειες. Ανάμεσά τους υπάρχουν φιλικές και γειτονικές χώρες, αλλά εμείς δεν θέλουμε από μια χώρα να αλλάξει το όνομά της, ούτε λέμε σε μια χώρα "εσείς, στην πραγματικότητα είστε Τούρκοι, οπότε αποδεχθείτε ότι είστε Τούρκοι". Αυτά συμβαίνουν. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στην ΕΕ», ανέφερε.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Ιανουαρίου 2025
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο, κ. Λεωνίδα...
11 Ιανουαρίου 2025
Διακομματικό ψήφισμα για τη καταδίκη της παράνομης κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία κατατέθηκε στη...
08 Ιανουαρίου 2025
Την τελευταία του πνοή άφησε στη Θεσσαλονίκη, ο αγαπημένος τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής και χορο...
24 Δεκεμβρίου 2024
Μήνυμα προέδρου δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς απόδημους Έλληνες επ' ευκαιρία εορτών Χρι...
09 Ιανουαρίου 2025
Έγινε την Τετάρτη 18-12-24 η υπογραφή της σύμβασης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ Ιωαννίνων - Κακαβιάς, ένα έργο πο...
01 Ιανουαρίου 2025
Ο Ιωσήφ Στάλιν προσπαθούσε να συγκρατεί τον Ενβέρ Χότζα στον πόλεμο που είχε εξαπολύσει κατά της Εκκ...
07 Δεκεμβρίου 2024
Με λιτανείες και μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκε ο άγιος Νικόλαος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβα...
06 Δεκεμβρίου 2024
Μετά από το άρθρο μου στον «Πρωινό Λόγο» (13-11-2024) που αναφερόταν στις παραληρηματικές δηλώσεις τ...