DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Οι εκπαιδευτικοί της Ε.Ε. Μειονότητας γιόρτασαν την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων

Οι εκπαιδευτικοί της Ε.Ε. Μειονότητας γιόρτασαν την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων

Εκατόν τριάντα εκπαιδευτικοί απ' όλα τα σχολεία των Δήμων Δρόπολης και Φοινίκης, που εντάσσονται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, συγκεντρώθηκαν στη Δερβιτσιάνη, του Δήμου Δρόπολης, για να γιορτάσουν την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων.

Ήρθαν να υπενθυμίσουν τους Τρεις Μεγάλους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, τον Βασίλειο το Μέγα, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, Αυτούς τους κορυφαίους διδασκάλους του Γένους μας, που κρίνανε απαραίτητη την Ορθόδοξη παιδεία, Αυτούς που θεμελίωσαν την Ορθόδοξη χριστιανική Πίστη, Αυτούς που με την πίστη τους στα ελληνικά γράμματα, δεν απαρνήθηκαν την ίδια τους την ύπαρξη, την Χριστιανική Πίστη, την οποία υπερασπίστηκαν και στερέωσαν με την ίδια τη ζωή και το έργο τους.

Ήταν μια πρωτοβουλία του Διευθυντή Διεύθυνσης Παιδείας Φοινίκης και Δρόπολης, Ζήσου Λούτση, για συγκεντρώσει όλους τους εκπαιδευτικούς που εντάσσονται στην δική του Διεύθυνση, να γιορτάσουν όλοι μαζί την βαρυσήμαντη αυτή Ημέρα, αλλά και να μετατραπεί σε παράδοση ο εορτασμός της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων και της Ορθόδοξης Πίστης.

΄Έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρης Σαχαρίδης, ο βουλευτής Νίκος Κούρης, ο Συντονιστής Παιδείας στο Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς, Γιώργος Πέστιας, εκπρόσωποι των δύο δήμων.

Ο πατήρ Σπύρος ευλόγησε κι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα.

Για την σημασία της Ημέρας και τα μέτρα που ανέλαβε η Διεύθυνση Παιδείας Φοινίκης και Δρόπολης για την αναβάθμιση της Παιδείας, καθώς και τα αιτήματά τους προς το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας, αναφέρθηκε ο κ. Ζήσος Λούτσης.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος Δημήτρης Σαχαρίδης, ο Συντονιστής Παιδείας Προξενείου Κορυτσάς Γιώργος Πέστιας, ο βουλευτής Νίκος Κούρης και ο Προϊστάμενος Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, Παναγιώτης Μπάρκας.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι και η ευχή να ξανανταμώσουν ξανά την επόμενη χρονιά και ο εορτασμός αυτός να γίνει παράδοση.

Βαγγέλης Παπαχρήστος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...