ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σχοινάς: Δεν ξεχνάμε την υπόθεση Μπελέρη

Σχοινάς: Δεν ξεχνάμε την υπόθεση Μπελέρη

Στην υπόθεση Μπελέρη αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στη βουλήο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Σημειώσαμε στην έκθεση του 2023 ότι αυτή η υπόθεση εγείρει σοβαρά προβλήματα και ανησυχίες. Επισημάναμε τις επανειλημμένες αιτήσεις για χορήγηση άδειας, και τις υποψίες ότι έγινε κάτι στραβά στη συλλογή του ανακριτικού υλικού. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όχι απλώς δεν ξεχνάμε αυτή την υπόθεση, αλλά θα επιμείνουμε να ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία χωρίς την οποία δεν θα υπάρξει ευκρινής ευρωπαϊκός διάδρομος, για την Αλβανία, προς την Ευρώπη», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μπελέρης: «Αφού έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»

Σύμφωνα με το himara.gr στη χθεσινή δίκη, η προϊσταμένη της αρμόδιας δημόσιας αρχής για την ηλεκτρονική πιστοποίηση δημοσίων εγγράφων (AKCESK), Anila Paci, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα του ποινικού μητρώου του Φρέντη Μπελέρη το οποίο την ημέρα της σύλληψης του είχε την ένδειξη πως είναι καταδικασμένος την στιγμή που όλες τις φορές που εκτυπώθηκε πριν και μετά την 12η Μαϊου, ήταν καθαρό.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ιδιώτης αιτηθεί έκδοση ποινικού μητρώου μέσω της κρατικής πλατφόρμας e-Albania, τότε εκδίδεται κανονικά το καθαρό μητρώο, όταν το αίτημα έκδοσης προέλθει από κάποια υπηρεσία, συνοδεύεται από το ιστορικό της καταδίκης για την οποία έχει εκτίσει ποινή και έχει σωφρονιστεί. Όταν ρωτήθηκε από τους δικηγόρους συγκεκριμένα ποια είναι η ορθή ένδειξη για το ποινικό μητρώο του Μπελέρη, η Paci απάντησε, πως θα έπρεπε να υπάρχει η ένδειξη μη καταδικασμένος.

Συνεπώς, ακόμη πλανάται το ερώτημα πώς εκδόθηκε το ποινικό μητρώο με την ψευδή ένδειξη πως είναι καταδικασμένος με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη.

Ο Φρεντης Μπελέρης σε δήλωση του προς το δικαστήριο ανέφερε: «Ο έξυπνος το παραδέχεται ο πονηρός δικαιολογείται και ο χαζός στηλώνει τα πόδια. Είμαι μόνος μου απέναντι σε όλο το αλβανικό κράτος. Εσείς (το δικαστήριο) έχετε απορρίψει κάθε πρόταση των δικηγόρων μου την στιγμή που αποδέχεστε αυτές της εισαγγελίας. Αφού λοιπόν έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Φεβρουαρίου 2024
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγου...
17 Φεβρουαρίου 2024
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε εξαρχής ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελ...
14 Φεβρουαρίου 2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών θέτει σε διαβούλευση τους βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απ...
09 Φεβρουαρίου 2024
Περισσότερες από 70 διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό προγραμμάτισαν και υ...
19 Φεβρουαρίου 2024
Εδώ ο κόσµος καίγεται –καταλήψεις, αγροτικά, ομόφυλα ζευγάρια– κι εσύ ασχολείσαι με τον Μπελέρη», εί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ε...
17 Φεβρουαρίου 2024
Απ' όλες τις επαφές μου στα κοινωνικά δίκτυα με ντόπιους και μειονοτικούς Έλληνες -- και με τους ομο...
15 Φεβρουαρίου 2024
Η Διεθνής Επιτροπή Εθνολογικής Έρευνας (Δ.Ε.Ε.Ε), που συστάθηκε από την Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λον...