ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σχοινάς: Δεν ξεχνάμε την υπόθεση Μπελέρη

Σχοινάς: Δεν ξεχνάμε την υπόθεση Μπελέρη

Στην υπόθεση Μπελέρη αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στη βουλήο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Σημειώσαμε στην έκθεση του 2023 ότι αυτή η υπόθεση εγείρει σοβαρά προβλήματα και ανησυχίες. Επισημάναμε τις επανειλημμένες αιτήσεις για χορήγηση άδειας, και τις υποψίες ότι έγινε κάτι στραβά στη συλλογή του ανακριτικού υλικού. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όχι απλώς δεν ξεχνάμε αυτή την υπόθεση, αλλά θα επιμείνουμε να ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία χωρίς την οποία δεν θα υπάρξει ευκρινής ευρωπαϊκός διάδρομος, για την Αλβανία, προς την Ευρώπη», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μπελέρης: «Αφού έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»

Σύμφωνα με το himara.gr στη χθεσινή δίκη, η προϊσταμένη της αρμόδιας δημόσιας αρχής για την ηλεκτρονική πιστοποίηση δημοσίων εγγράφων (AKCESK), Anila Paci, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα του ποινικού μητρώου του Φρέντη Μπελέρη το οποίο την ημέρα της σύλληψης του είχε την ένδειξη πως είναι καταδικασμένος την στιγμή που όλες τις φορές που εκτυπώθηκε πριν και μετά την 12η Μαϊου, ήταν καθαρό.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ιδιώτης αιτηθεί έκδοση ποινικού μητρώου μέσω της κρατικής πλατφόρμας e-Albania, τότε εκδίδεται κανονικά το καθαρό μητρώο, όταν το αίτημα έκδοσης προέλθει από κάποια υπηρεσία, συνοδεύεται από το ιστορικό της καταδίκης για την οποία έχει εκτίσει ποινή και έχει σωφρονιστεί. Όταν ρωτήθηκε από τους δικηγόρους συγκεκριμένα ποια είναι η ορθή ένδειξη για το ποινικό μητρώο του Μπελέρη, η Paci απάντησε, πως θα έπρεπε να υπάρχει η ένδειξη μη καταδικασμένος.

Συνεπώς, ακόμη πλανάται το ερώτημα πώς εκδόθηκε το ποινικό μητρώο με την ψευδή ένδειξη πως είναι καταδικασμένος με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη.

Ο Φρεντης Μπελέρης σε δήλωση του προς το δικαστήριο ανέφερε: «Ο έξυπνος το παραδέχεται ο πονηρός δικαιολογείται και ο χαζός στηλώνει τα πόδια. Είμαι μόνος μου απέναντι σε όλο το αλβανικό κράτος. Εσείς (το δικαστήριο) έχετε απορρίψει κάθε πρόταση των δικηγόρων μου την στιγμή που αποδέχεστε αυτές της εισαγγελίας. Αφού λοιπόν έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...