DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στα Τίρανα και τα δυτικά Βαλκάνια οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για περιβάλλον - ενέργεια

Για την εμπειρία και τις πράξεις του Δήμου Τρικκαίων για τα σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο των «Εξυπνων Πόλεων» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες/ουσες σε συνέδριο στα Τίρανα. Το συνέδριο με τίτλο «Πράσινες, έξυπνες, ασφαλείς λύσεις στις πόλεις: Συνέδριο για περιοχές των δυτικών Βαλκανίων» πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, την αλβανική πρωτεύουσα, το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2022. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία και το Αμερικανο-αλβανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αλβανία κ. Γιούρι Κιμ, της πρέσβειρας της ΕΕ στη γειτονική χώρα κ. Κριστιάν Χόχμαν, πλήθους Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων από τα δυτικά Βαλκάνια (Σερβία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη), καθώς και εκπροσώπων εταιρειών.

Ο Δήμος Τρικκαίων, διά του ειδ. συμβούλου κ. Γ. Χρυσόμαλλου, παρουσίασε τα δεδομένα και τα πεπραγμένα που υφίστανται σε επίπεδο λύσεων, εφαρμογών και σχεδιασμών. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόμαλλος αναφέρθηκε στο επόμενο στάδιο για την υλοποίηση δράσεων στην «Εξυπη Πόλης», που αφορά στην αξιοποίηση των δεδομένων που ήδη έχουν συλλεγεί (φωτισμός, κατανάλωση ρεύματος, ενεργοβόρα κτήρια κ.α.). Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ορθολογική χρήση της ενέργειας, στο πλαίσιο βελτίωσης της περιβαλλοντικής πρακτικής και δράσης του Δήμου Τρικκαίων, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Τα στοιχεία αυτά αναπτύχθηκαν σε τράπεζα συζήτησης με τη συμμετοχή των κ.κ. Anja Margetic, αντιδημάρχου Σαράγιεβο, Genc Kojdheli, διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Τιράνων, Valentina Aničić, σύμβουλος Δημάρχου Μπάνια Λούκα για διεθνή και οικονομικό σχεδιασμό και Andrej Lončarić, διευθυντή ΝΑ Ευρώπης Core Markets.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

14 Δεκεμβρίου 2025
Ανοιχτή είναι η πρόσκληση υποβολής κινηματογραφικών προτάσεων για το Discovery Days, το εντατικό τετ...
03 Ιουνίου 2025
Την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αλβανίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ...
30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
29 Ιανουαρίου 2026
Οι πρόσφατες ειρωνικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλ...
21 Ιανουαρίου 2026
Ο ανθελληνισμός είναι ορατός στην πολιτική της Αλβανίας. Εκφράστηκε και πρόσφατα όταν ο Αλβανός Πρωθ...
13 Ιανουαρίου 2026
Εφέτος η πολιτικο-κοινωνική οργάνωση «ΟΜΟΝΟΙΑ» της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κλείνει 35 χρόνια. ...
10 Ιανουαρίου 2026
Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λειτούργησαν φέτος ως καθρέφτης της πραγματικότητας...