DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Nεα Υόρκη: Η γενική συνέλευση των «Θυγατέρων της Ηπείρου» ανέδειξε τη νέα ηγεσία – Στην Έλλη Ρίζου τα ηνία

Nεα Υόρκη: Η γενική συνέλευση των «Θυγατέρων της Ηπείρου» ανέδειξε τη νέα ηγεσία – Στην Έλλη Ρίζου τα ηνία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση των «Θυγατέρων της Ηπείρου» του ιστορικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», η οποία συνήλθε το απόγευμα της Κυριακής, 20 Φεβρουαρίου 2022 στο Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια ενέκρινε το έργο της απερχόμενης διοίκησης και της προέδρου Κωνσταντίνας Κολέζη, τον οικονομικό απολογισμό και γενικότερα τα πεπραγμένα και ανέδειξε τη νέα ηγεσία.

Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα η Έλλη Ρίζου, αντιπρόεδρος η Αντωνέτα Βαρσάμη, γενική γραμματέας η Θάλεια Μάνου Στυλιανού, βοηθός γραμματέα η Μαρία Λίτσα, ταμίας επανεκλέχτηκε η Βάσω Νικολάου και βοηθός ταμία η Αμαλία Σταύρου. Σύμβουλοι εξελέγησαν οι Ελένη Μπέη, Χρυσάνθη Γκέλιου, Ανθούλα Νταβάνη, Βασιλική Νάστου Μάκου, Αριστούλα Παπαγιάννη, Έλλη Παπαγιάννη, Ελπίδα Ρούμα, Ρίτα Τσαβέγια, Δήμητρα Βαρσάμη και αναπληρωματικά μέλη οι Παναγούλα Σκουφέλη και Βαλεντίνα Μόκα.

Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι Κωνσταντίνα Κολέζη και η Ερμιόνη Λούκα.

Η θητεία της προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του 2024.

Η συνεδρίαση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, άρχισε με την προσευχή που ανέπεμψε η πρώην πρόεδρος και αγωνίστρια του συλλόγου Ειρήνη Τάσου – Τσούκα και συνεχίστηκε με ομιλίες για το ιστορικό των Θυγατέρων, χρόνια πριν μέχρι και σήμερα από την κ. Θάλεια Μάνου Στυλιανού, την πορεία των Θυγατέρων από την απερχόμενη πρόεδρο Κωνσταντίνα Κολέζη, ο οικονομικός απολογισμός από την ταμία του συλλόγου Βάσω Νικολάου.

Αν και οι ομιλίες τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενο εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την υπερηφάνεια για το έργο των Θυγατέρων της 'Ηπείρου στην ομογένεια και την αγάπη για την μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο.

Τον συντονισμό της συνέλευσης ανέλαβε η Δήμητρα Βαρσάμη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ειρήνη Τσούκα, Κωνσαντίνα Κολέζη, Θάλεια Στυλιανού και Βάσω Νικολάου.

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Έλλη Ρίζου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη των μελών και τόνισε ότι το νέο συμβούλιο στην επικείμενη συνεδρίασή του θα προετοιμάσει το χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων για το έτος 2022 και ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η προσέλκυση των νέων μελών και αξιοποίηση των ανεξάντλητων δυνατοτήτων των Βορειοηπειρωτισσών.

Μετά την συνεδρίαση απόλαυσαν τα ηπειρώτικα εδέσματα που μαγείρεψαν με μεράκι οι Θυγατέρες της Ηπείρου και η Βασιλική Νάστου και ξεφάντωσαν με την ηπειρώτικη μουσική.

Τέλος να σημειώσουμε ότι τόσο η απερχόμενη πρόεδρος Κωνσταντίνα Κολέζη, όσο και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Έλλη Ρίζου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τον Σύλλογο Ηπειρωτών «Αναγέννησις» και το Γυναικείο Τμήμα «Σουλιώτισσες» ως οικοδεσπότες για την φιλοξενία μιας επί πλέον επιτυχημένης εκδήλωσης. 

Σε πρώτο πλάνο η Δήμητρα Βαρσάμη, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό της συζήτησης.
Σε πρώτο πλάνο η πρώην πρόεδρος Ειρήνη Τσούκα.


anamniseis.net


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...