DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης για παιδιά και νέους της ομογένειας υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

diethnis-diagonismos-poiisis-gia-paidia-kai-neous-tis-omogeneias-ypo-tin-aigida-tis-genikis-grammateias-apodimou-ellinismoy-kai-dimosias-diplomatias

Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης για παιδιά και νέους υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών (20.02.2022)

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών έθεσε υπό την αιγίδα της τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για παιδιά και νέους, ο οποίος διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.) σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής, τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών και τον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (Ο.Δ.Ε.Γ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 8 έως 16 ετών, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσημη ανακοίνωση του Διαγωνισμού, τόνισε ότι η ελληνική γλώσσα με τη μουσικότητα και το μέτρο που διαθέτει αποτελεί θαυμαστό εργαλείο για τη συγγραφή ποιημάτων, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στους νέους της Ελλάδας και της ομογένειας να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να επικοινωνήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με όλον τον Ελληνισμό.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας που απευθύνονται στους νέους της ομογένειας και αφορούν τόσο τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, όσο και την προώθηση της ξενόγλωσσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στη χώρα, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο 14χρονος νεαρός ποιητής Δημοσθένης Δεσποτίδης, που έχει βραβευτεί σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, σχετιζόμενο με την Ελλάδα, την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό και οι γλώσσες στις οποίες μπορούν να κατατεθούν τα ποιήματα είναι η ελληνική, η αγγλική και η ισπανική, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου 2022. Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...