ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία (Βίντεο)

​Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία (Βίντεο)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία.

Αναλυτικά στον χαιρετισμό του αναφέρει:

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Αγαπητοί πολίτες της γείτονος Αλβανίας,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό τον εορτασμό της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα σας, για την περιοχή και για την ΕΕ.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους εσάς για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας σας να ενταχθείτε στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Σήμερα χαιρόμαστε κι εμείς μαζί σας, γιατί πιστεύουμε ότι το κερδίσατε με την αξία σας.

Η Ελλάδα υπήρξε θερμός υποστηρικτής της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αρχής γενομένης από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003, και έχει υπερασπιστεί ενεργά και με συνέπεια τη δική σας πρόοδο.

Η συμμετοχή στην ΕΕ σημαίνει ότι αποδέχεσαι έναν ριζικό μετασχηματισμό, ως χώρα και ως κοινωνία, προκειμένου να είσαι έτοιμος να γίνεις μέλος. Όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες πριν, έπρεπε να δουλέψετε πάνω σε μια βαθιά μεταρρυθμιστική ατζέντα προτού η ΕΕ μπορέσει να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη χώρα σας. Η ηγεσία σας έλαβε δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις που απέφεραν καρπούς.

Η Ελλάδα, ως στενός γείτονάς σας, σας εύχεται κάθε επιτυχία. Οι δεσμοί που μας ενώνουν σημαίνουν ότι όταν εσείς προοδεύετε αμφότεροι γινόμαστε ισχυρότεροι. Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία και οι πολυάριθμοι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα αποτελούν έναν οργανικό δεσμό μεταξύ μας. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή απόφαση θα σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον και για εκείνους.

Συγχαρητήρια Αλβανία.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
08 Νοεμβρίου 2022
Οι συσχετισμοί δυνάμεων στο Κογκρέσο, σε συνδυασμό με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση κα...
25 Οκτωβρίου 2022
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...
06 Νοεμβρίου 2022
Λαογραφικό Φεστιβάλ Μειονοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Π.Σ. Άγιος Κοσμάς Λιβαδειάς με την οι...
05 Νοεμβρίου 2022
Έχω υποστηρίξει και άλλες φορές ότι τα Τίρανα εργάζονται διαχρονικά με υπόγειες πολιτικές «ήπιου διω...