ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία (Βίντεο)

​Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία (Βίντεο)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία.

Αναλυτικά στον χαιρετισμό του αναφέρει:

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Αγαπητοί πολίτες της γείτονος Αλβανίας,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό τον εορτασμό της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα σας, για την περιοχή και για την ΕΕ.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους εσάς για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας σας να ενταχθείτε στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Σήμερα χαιρόμαστε κι εμείς μαζί σας, γιατί πιστεύουμε ότι το κερδίσατε με την αξία σας.

Η Ελλάδα υπήρξε θερμός υποστηρικτής της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αρχής γενομένης από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003, και έχει υπερασπιστεί ενεργά και με συνέπεια τη δική σας πρόοδο.

Η συμμετοχή στην ΕΕ σημαίνει ότι αποδέχεσαι έναν ριζικό μετασχηματισμό, ως χώρα και ως κοινωνία, προκειμένου να είσαι έτοιμος να γίνεις μέλος. Όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες πριν, έπρεπε να δουλέψετε πάνω σε μια βαθιά μεταρρυθμιστική ατζέντα προτού η ΕΕ μπορέσει να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη χώρα σας. Η ηγεσία σας έλαβε δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις που απέφεραν καρπούς.

Η Ελλάδα, ως στενός γείτονάς σας, σας εύχεται κάθε επιτυχία. Οι δεσμοί που μας ενώνουν σημαίνουν ότι όταν εσείς προοδεύετε αμφότεροι γινόμαστε ισχυρότεροι. Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία και οι πολυάριθμοι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα αποτελούν έναν οργανικό δεσμό μεταξύ μας. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή απόφαση θα σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον και για εκείνους.

Συγχαρητήρια Αλβανία.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo) θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στ...
10 Σεπτεμβρίου 2023
Επέστρεψαν σήμερα από το Μαρακές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σώοι οι 108 επιβάτες της ειδι...
03 Αυγούστου 2023
Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα σ...
25 Ιουλίου 2023
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να παράσχουν άδεια προκειμ...
01 Σεπτεμβρίου 2023
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου δημάρχου Φρέν...
24 Αυγούστου 2023
Ανέκαθεν η Αριστερά τους Βορειοηπειρώτες και το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα τα αντιμετώπιζε με μια στά...
22 Αυγούστου 2023
Ανησυχία εκφράζεται στην Αθήνα ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγμένος (αλλά χωρίς να του έχει επιτραπεί...
22 Αυγούστου 2023
Τέλος και για φέτος στα καλοκαιρινά πανηγύρια στον τόπο μας! Το ιδιαίτερό τους είναι ότι δεν γίνοντα...