DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία (Βίντεο)

​Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία (Βίντεο)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία.

Αναλυτικά στον χαιρετισμό του αναφέρει:

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Αγαπητοί πολίτες της γείτονος Αλβανίας,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό τον εορτασμό της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα σας, για την περιοχή και για την ΕΕ.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους εσάς για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας σας να ενταχθείτε στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Σήμερα χαιρόμαστε κι εμείς μαζί σας, γιατί πιστεύουμε ότι το κερδίσατε με την αξία σας.

Η Ελλάδα υπήρξε θερμός υποστηρικτής της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αρχής γενομένης από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003, και έχει υπερασπιστεί ενεργά και με συνέπεια τη δική σας πρόοδο.

Η συμμετοχή στην ΕΕ σημαίνει ότι αποδέχεσαι έναν ριζικό μετασχηματισμό, ως χώρα και ως κοινωνία, προκειμένου να είσαι έτοιμος να γίνεις μέλος. Όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες πριν, έπρεπε να δουλέψετε πάνω σε μια βαθιά μεταρρυθμιστική ατζέντα προτού η ΕΕ μπορέσει να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη χώρα σας. Η ηγεσία σας έλαβε δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις που απέφεραν καρπούς.

Η Ελλάδα, ως στενός γείτονάς σας, σας εύχεται κάθε επιτυχία. Οι δεσμοί που μας ενώνουν σημαίνουν ότι όταν εσείς προοδεύετε αμφότεροι γινόμαστε ισχυρότεροι. Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία και οι πολυάριθμοι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα αποτελούν έναν οργανικό δεσμό μεταξύ μας. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή απόφαση θα σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον και για εκείνους.

Συγχαρητήρια Αλβανία.

Αλβανική «κυριαρχία» στα ναρκωτικά!
Συνάντηση Ράμα με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Αυγούστου 2022
Σε κλίμα συναίνεσης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του...
22 Ιουλίου 2022
Τον θρήνο του για την αιχμαλωσία της Μεγάλης Εκκλησίας, της «πολύτιμης Αγίας Σοφίας μας η οποία κατα...
20 Ιουλίου 2022
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης υποδέχθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών το Διοικητ...
11 Ιουλίου 2022
Πρόγραμμα φιλοξενίας νεολαίας απόδημου ελληνισμού από τη Μελβούρνη στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελ...
07 Αυγούστου 2022
Ο κίνδυνος από την ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου και η κατάσταση στη Βοσνία Η ένταση που προξενή...
04 Αυγούστου 2022
Καταπέλτης κατά όσων επιχειρούν να δημιουργήσουν εκ του πλαγίου «βλάχικο ζήτημα» στην Ελλάδα, αλλά κ...
27 Ιουλίου 2022
Το ότι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού έθνους, δεν φαίνεται...
24 Ιουλίου 2022
Στο πεδίο των ελληνοαλβανικών σχέσεων, εκτός των άλλων, αναδεικνύονται πολλές αδυναμίες στην άσκηση ...