ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση Ράμα με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

Συνάντηση Ράμα με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

Η διήμερη επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα δεν περιλάμβανε στην ατζέντα των συναντήσεων του μόνον Έλληνα πρωθυπουργό και τις σχέσεις των δυο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ο διάδοχος πρίγκιπας συναντήθηκε χθές στην Αθήνα με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Η Σαουδαραβική πλευρά αναφέρει ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν « οι φιλικές σχέσεις και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης Rama, ευχαρίστησε τον Mohammed bin Salman bin Abdulaziz για την απόφαση που έλαβε το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας να στηρίξει την Αλβανία με ποσό 50 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και για το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων που παρέχει επενδύσεις ευκαιρίες στην Αλβανία ύψους 200-300 εκατ. δολάρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας

«Ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και αναπληρωτής πρωθυπουργός, και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, πραγματοποίησαν διευρυμένη συνάντηση στην Αθήνα, την Τετάρτη, όπου οι δύο πλευρές συζήτησαν τις φιλικές σχέσεις και τα μέσα συνεργασίας σε διάφορους τομείς και τους τρόπους υποστήριξης και ανάπτυξής τους, εκτός από την ανασκόπηση των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και των προσπαθειών που καταβάλλονται σχετικά με αυτές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την εδραίωση της οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στους πολιτικούς τομείς, την αύξηση των διμερών επενδύσεων και τον συντονισμό σε περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμησή του για την απόφαση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας να στηρίξει τη χώρα του με το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και για την πρόθεση του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων να διερευνήσει τις πιθανότητες επενδύσεων στην Αλβανία ύψους 200-300 εκατομμυρίων δολαρίων.»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...