ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνέντευξη του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική», Ανδρέα Κούρτη στο dropolinews.gr

kourtis-asa

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», Ανδρέας Κούρτης παρέθεσε συνέντευξη στην δημοσιογραφική ομάδα της σελίδας μας. Απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών, τα επιδόματα των ανασφάλιστων υπερηλικων και σε ερωτήματα που αφορούν τα επόμενα πολιτικά βήματα της «ΑΣΑ» .

Κύριε Κούρτη, είδαμε στις αναρτήσεις της «ΑΣΑ» ότι αναλάβατε πρωτοβουλίες για το θέμα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών. Τι προβλέπετεότι μπορεί να γίνει;

Δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε προβλέψεις, ούτε να υποσχεθούμε κάτι, παρά μόνο αγώνες. Νομίζουμε ότι είναι μακρύς ο δρόμος για την επίλυση θέματος. Οπωσδήποτε, περιμένουμε τη λήξη των έκτακτων μέτρων. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα, για συνεχόμενες και δυναμικές κινητοποιήσεις. Άλλωστε με την κάθε ευκαιρία που μας δίνετε θέτουμε ευθέως ερωτήματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό στο αρμόδιο υπουργό , σε μελής της Ελληνικής Κυβέρνησης καθώς σε βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων,

Πιστεύετε ότι μπορεί να λυθεί το θέμα μόνο με κινητοποιήσεις;

Το θέμα των συντάξεων είναι μία αδικία του νόμου και ως εκ τούτου είναι πολιτικό θέμα και μόνο. Η κοινότητά μας στην Ελλάδα είναι ευάριθμη και το δυνατό μας χαρτί είναι το δικαίωμα ψήφου, το οποίο, αν το αξιοποιήσουμε έξυπνα, ως κοινότητα, θα έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Χρειάζεται συνεργασία, σύμπνοια, ομόνοια και λογική όχι μόνο στο φλέγον θέμα των συντάξεων, αλλά σε όλα τα θέματα που αφορούν την κοινότητά μας.

Θα προσφύγει η «ΑΣΑ» στα δικαστήρια για το θέμα των συντάξεων;

Όπως σας είπα το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό. Ο νόμος δεν μπορεί να είναι παράνομος. Καμιά φορά μπορεί να είναι αντισυνταγματικός, όμως οι νομικοί μας σύμβουλοι μας συμβούλευσαν να μην το κάνουμε, διότι δεν έχουμε πιθανότητες επιτυχίας, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Πιθανή προσφυγή μας στα δικαστήρια, θα αναιρούσε την πολιτική μας πίεση , λόγω της εκκρεμοδικίας που θα διαρκούσε αρκετά χρόνια. Επίσης, ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα ήταν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας και εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε ταφόπλακα. Η προσφυγή στο δικαστήριο ήταν και παραμένει η άποψη όσων θέλουν να απαλλάξουν την κυβέρνηση από τις πολιτικές τις ευθύνες. Εμείς δεν είμαστε ούτε το μαξιλαράκι της κυβέρνησης, ούτε οι χρήσιμοι ηλίθιοι, απέναντι στην κοινότητα μας. Μία τέτοια δικαστική ήττα θα ισοδυναμούσε με προδοσία. Μία τέτοια δίκη θα κρατήσει πολλά χρόνια και στο διάστημα αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία πίεση, αφού η κυβέρνηση θα έχει λάβει το απόλυτο άλλοθι αυτό της εκκρεμοδικίας. Όταν δε θα βρει η απόφαση, που δεν θα μας δικαιώνει, το θέμα θα λήξει εις βάρος μας τελεσίδικα. Δεν θα μπορούμε να ζητάμε κάτι που θα αντιβαίνει δικαστική απόφαση. Δεν θα έχουμε κανέναν σύμμαχο τότε. Κανένας πολιτικός φορέας δεν θα μπορεί να ζητήσει την παραβίαση δικαστικής απόφασης. Αναρωτιέμαι, ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερη προστασία και βοήθεια στην κυβέρνηση, για να διαπράξει μια τέτοια προφανή και πρωτοφανή αδικία!

Τι έχετε να πείτε για την πρωτοβουλία διεκδικήσεις των συντάξεων μέσω των δικαστηρίων;

Σας απάντησα στο θέμα της προσφυγής στα δικαστήρια. Θέλω όμως να πω κάτι άλλο σε σχέση με την πρωτοβουλία. Δεν χρειάζονται πολλοί πολίτες για να προσφύγουν κατά του δημοσίου. Αρκεί μόνο ένας. Επομένως πρωτοβουλία κατά του δικαστηρίου με ομαδική προσφυγή δεν έχει κάποιο νόημα. Πρωτοβουλίες τέτοιου είδους έχουν μόνο πολιτικό νόημα. Όταν μαζευόμαστε πολλοί κάνουμε πολιτική, όχι δίκες. Το δικαστήριο δεν δικαιώνει ανάλογα με το πλήθος των εναγόντων. Επομένως, μία τέτοια πρωτοβουλία, είτε είναι συγκαλυμμένη πολιτική κίνηση ανθρώπων, που δεν έχουν το θάρρος να πουν ότι κάνουν πολιτική, είτε απλώς είναι θύματα κακών νομικών συμβούλων. Κάθε κοινότητα παίρνει αυτό για το οποίο είναι άξια. Δεν θέλω να δω την κοινότητά μας να είναι άξια μόνο για ήττες.

Ωστόσο, είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη και όταν είναι συμπατριώτης μας, του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Επίσης, είναι δικαίωμα κάποιου και υποχρέωση, θα έλεγα, να ασχολείται με κοινά και να κάνει πολιτική. Είναι όμως κακό να κάνει πολιτική και να προσποιείται ότι κάνει άλλο πράγμα.

Θέλω να σας πω κάτι άλλο σε σχέση με τα δικαστήρια. Εκτός από την αδικία στο νόμο των συντάξεων υπάρχει, πράγματι, ένα νομικό θέμα. Δεν αφορά όμως τους συνταξιούχους, αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων. Σε αυτό το θέμα, είμαστε ήδη σε συνεργασία και επικοινωνία με νομικούς, όπως και με συμπατριώτες μας, των οποίων παραβιάζονται τα νομικά τους δικαιώματά. Ετοιμάζουμε προσφυγή στο δικαστήριο, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και συγκεκριμένα, η τροπολογία που δίνει επίδομα στους ανασφάλιστους υπερήλικους Βορειοηπειρώτες. Επίσης υπάρχουν και άλλες κατηγορίες δικαιούχων επιδομάτων, πιο μικρές, και κατά παράβαση των νόμων δεν τα εισπράττουν πλήρη. Είναι οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι Βορειοηπειρώτες.

Επ ευκαιρίας της συνέντευξης, ζητώ από τους συμπατριώτες μας να συνεργαστούν μαζί μας, για να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Αναλαμβάνουμε τα δικαστικά έξοδα και τις αμοιβές των νομικών για μαζικές πρόσφυγες. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα έξοδα ξεχωριστά, για κάθε άνθρωπο που αδικείται. Μπορούμε όμως να πληρώσουμε τις δαπάνες για κάποιες συλλογικότητες, αλλά κυρίως μπορούμε να προσφέρουμε νομική κάλυψη.

Ακούγεται ότι η «ΑΣΑ» δεν εκπροσωπεί όλη την κοινότητά μας, αλλά μία ομάδα ανθρώπων που προάγει προσωπικούς σκοπούς.

Κάποιος άνθρωπος που εκπροσωπεί τον εαυτό του διατείνεται ότι η παράταξή μας, που πήρε 17.500 ψήφους δεν εκπροσωπεί επαρκώς την κοινότητά μας. Να υπενθυμίσω ότι οι ψήφοι που πήραμε μόνο στην Αττική είναι από τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα που πήρε ποτέ η κοινότητά μας. Η μεγαλύτερη σε ήπιο πολιτικό κλίμα και δημοκρατία. Αν λάβουμε υπόψη ότι απευθυνθήκαμε μόνο στους συμπατριώτες μας στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία εντολή εκπροσώπησης.

Κάναμε μία νίκη στην μεγαλύτερη Περιφέρεια του ελληνικού κράτους στην οποία αντιπροσωπεύουμε την κοινότητά μας και αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του προς όφελος της κοινότητας μας.

Θέλω όμως να σας πω ότι η ΑΣΑ δεν είναι απλώς μία παράταξη στην Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέματα που χρειάζεται να τα λύσει ΑΣΑ. Δεν σκεφτήκαμε ότι πρέπει να λύσουμε το θέμα της ανακύκλωσης και της λειτουργίας Περιφέρειας Αττικής. Η ΑΣΑ φτιάχτηκε προκειμένου να έχει λόγο η κοινότητα μας και να συμμετέχει στην ισότητα των υπολοίπων Ελλήνων.

Και κάτι τελευταίο. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ενδεχομένως να καταφέρει η κοινότητά μας μεγαλύτερες εκλογικές νίκες, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη νίκη στην Ελλάδα. Η λογική και η ουσία της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και η διαφωνία. Ο εκπρόσωπος των πάντων λέγεται δικτάτορας. Εμείς δεν θέλουμε να εκπροσωπούμε τους πάντες. Είναι και κάποιοι που αρνούμαστε να τους εκπροσωπήσουμε, διότι οι ιδέες τους δεν μας εκφράζουν.

Θα συμμετάσχει η «ΑΣΑ» σε εκλογές εθνικού επιπέδου;

Η δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα και το σύστημα εξουσίας έχουν τους κανόνες τους. Η κοινότητά μας πρέπει να είναι παρούσα και να εκπροσωπείται. Ήρθε η ώρα οι Βορειοηπειρώτες να χειραφετηθούμε και να υπάρχουμε στα συστήματα εξουσίας που μας αναλογούν. Η «ΑΣΑ» μετά την λήξη της πανδημίας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και Συνέδριο όπου θα καθορίσουμε τα επόμενα μας βήματα.

Σας ευχαριστούμε!

Εγώ σας ευχαριστώ!


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...