ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ομόνοια Χιμάρας: Υπόδειγμα ήθους και δημοκρατικών αξιών η διαμαρτυρία

Ομόνοια Χιμάρας: Υπόδειγμα ήθους και δημοκρατικών αξιών η διαμαρτυρία

Μια διαμαρτυρία η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως διαφήμιση ήθους και δημοκρατικών αξιών πραγματοποιήθηκε στη Χιμάρα την Δευτέρα 14 Αυγούστου με κεντρικό σύνθημα την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου της Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη.

Πάνω από 1500 άτομα από τον ευρύτερο δήμο Χιμάρας αλλά και φίλοι από Ελλάδα και Αλβανία, ένωσαν τις φωνές τους στον κεντρικό πεζόδρομο των Σπηλαίων και ζήτησαν από την αλβανική κυβέρνηση να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού της Χιμάρας, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε στις κάλπες της 14ης Μαίου.

Πέραν των μελών του δημοτικού συμβουλίου του εκλογικού συνδυασμού και του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ομιλίες απηύθυναν και: ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Ylli Manjani, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού κόμματος κ. Ivi Kaso, ο Πέτρος Γκικουρίας μέλος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο γενικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κ. Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και Βουλευτής, Βαγγέλης Ντούλες, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με ηχητικό μήνυμα του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με την Ελληνική Λύση κ. Στυλιανός Φωτόπουλος.

Δυστυχώς δεν έλειψαν και οι παραφωνίες καθώς η τοπική αστυνομία σε μια απόπειρα να μας φιμώσει αλλά και να μας προκαλέσει, αποπειράθηκε να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας, απαντώντας αρνητικά στην σχετική αίτηση που καταθέσαμε με την γελοία δικαιολογία πως δεν δηλώθηκε ορθή διεύθυνση. Όλοι στη Χιμάρα γνωρίζουμε πως πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις κρύβεται ο o εντολοδόχος του Έντι Ράμα και ενορχηστρωτής της στημένης υπόθεσης εναντίον του Φρέντη Μπελέρη και της παράνομης παρακολούθησης του ιδίου και των συνεργατών του και αυτός δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Ermal Ajdini.

Αυτό που χαρακτηρίζει την διαμαρτυρία μας άκρως επιτυχημένη, πέραν της άρτιας οργάνωσης και της μεγάλης συμμετοχής, είναι το γεγονός πως προκάλεσε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος δεν είχε ούτε το απαιτούμενο τακτ να περιμένει να παρέλθει ένα 24ωρο από την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας, δείχνοντας έτσι την απελπισία και την ενόχλησή του. Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ράμα χρωστούσε εδώ και αρκετό καιρό μια παρέμβαση καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τις τοπικές εκλογές είχε δεσμευθεί να τοποθετηθεί εκτενέστερα στο ζήτημα της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Ελλάδα κάτι που δεν έπραξε και αρκέστηκε στο να τοποθετείται επί του θέματος με ανώνυμα άρθρα στα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει.

Στο μακροσκελές κείμενο της ανάρτησης, μεταξύ άλλων ο κ. Ράμα αναφέρει πως η διαμαρτυρία οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς και πως είναι πρωτόγνωρη στην ιστορία της Ευρώπης. Αξιότιμε κύριε Ράμα, ξέρουμε πως είναι δύσκολο, όμως χωνέψτε το, η διαμαρτυρία οργανώθηκε από εκείνους που έβαλαν φρένο στα σχέδια σας την 14η Μαίου, από τους απλούς ανθρώπους της Χιμάρας τους οποίους εσύ περιφρονείς και υποτιμάς αποκαλώντας μια χούφτα ακραίους. Οφείλουμε όμως να συμφωνήσουμε πωςπράγματι είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ακριβώς όπως και η όλη υπόθεση σχετικά με την σύλληψη και παρατεταμένη προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη. Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την διάκριση εξουσιών και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Αλβανία, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε πως η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του δημάρχου μας είναι αποκλειστικά και μόνο δική σας πολιτική απόφαση και ουδεμία σχέση έχει με τη δικαιοσύνη. Λύστε λοιπόν τον γόρδιο δεσμό και αποδεχθείτε το αίτημα για ολιγόωρη άδεια ορκωμοσίας.

Όσο για τη Χιμάρα και τους Χιμαριώτες να μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε ήθος και δημοκρατία και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπόδειγμα της αρμονικής συμβίωσης Ελλήνων και Αλβανών.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ!

Καληνύχτα κύριε Ράμα!

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας

18 Αυγούστου 2023


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...