ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

«Διπλωματικός αντιπερισπασμός» του Ράμα στην Χιμάρα

«Διπλωματικός αντιπερισπασμός» του Ράμα στην Χιμάρα

Με ελικόπτερο που του διέθεσε το Υπουργείο Αμύνης της Αλβανίας κατέφτασε το απόγευμα της Κυριακής, στο γήπεδο της Χιμάρας ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κ. Τόνι Μπλερ. Πρόκειται για φίλο προσωπικό του Ράμα ο οποίος μάλιστα είναι και πολιτικός σύμβουλος του Αλβανού Πρωθυπουργού.

Μάλλον φιλοξενείται σε θέρετρο κυβερνητικών υπηρεσιών στους Δρυμάδες και θα έχει κατά τις διαρροές στον τύπο τις "διακοπές" του με τον Ράμα.

Δεν θα πρέπει όμως να διαφεύγει η επιλογή της ημέρας που φτάνει στην περιοχή και άλλο τόσο ο σχετικός θόρυβος που προκαλεί σε μια μικρή σχετικά κωμόπολη η προσγείωση πολεμικού ελικοπτέρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής και η Οργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη που σκοπό έχει την ακύρωση της εκλογής του.

Σε έναν άλλο "διπλωματικό" αντιπερισπασμό ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας που είναι πίσω απ' τη μεθόδευση του διωγμού του Δημάρχου κ. Μπελέρη, φιλοξενεί στα πλαίσια "ιδιωτικής επίσκεψης" στην Αυλώνα, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζώρτζια Μελόνι.

Τα υπονοούμενα των κινήσεων αυτών είναι σαφή.

Ενώ εμφανίζεται αδιάφορος τυπικά σε ότι αφορά τις πιέσεις που ασκεί η Ελληνική Κυβέρνηση για την απελευθέρωση του Μπελέρη, την ανάληψη από πλευράς του των καθηκόντων του τοπικού άρχοντα της Χιμάρας και κατά συνέπεια την εκτόνωση της κρίσης, ο κ. Ράμα προετοιμάζεται για τη συνέχεια της συντήρησης της κρίσης.

Μάλιστα λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για το ενδεχόμενο της από πλευράς της Ελλάδας υλοποίησης μέτρων που θα αφορούν την σχέση της Αλβανίας με την ΕΕ.

Θέλει να εμφανιστεί στο εσωτερικό της χώρας ως άνθρωπος με ισχυρές φιλίες και διεθνή στήριξη και αφετέρου να αφυπνίσει μάλλον παλιές διπλωματικές ανταγωνιστικές προσεγγίσεις όπως εν προκειμένου της Ιταλίας με την Ελλάδα στην περιοχή της Αδριατικής.


epiruspost.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...