DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της «ΑΣΑ» κ. Ανδρέας Κούρτης απένειμε τιμητική πλακέτα Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα

Ο επικεφαλής της «ΑΣΑ» κ. Ανδρέας Κούρτης απένειμε τιμητική πλακέτα Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» κ. Ανδρέας Κούρτης απένειμε τιμητική πλακέτα για τη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό στον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, τον Έλληνα Βορειοηπειρώτη που «σήκωσε» την Ελλάδα στις πλάτες του και έκανε υπερήφανους εκατομμύρια Έλληνες με τα τρία χρυσά μετάλλια και το ένα χάλκινο που κατέκτησε στο άθλημα της άρσης βαρών σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σεμνής αλλά ιδιαιτέρως ζεστής και ανθρώπινης τελετής, το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2020 στα γραφεία της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Επικεφαλής της παράταξης κ. Κούρτης συνεχάρη θερμά τον επιτυχημένο αθλητή για τη συνολική του προσφορά όλα αυτά τα χρόνια, εξήρε το έργο του στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ως τον μοναδικό έως σήμερα Έλληνα αρσιβαρίστα με τρία χρυσά κι ένα χάλκινο ολυμπιακά μετάλλια και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που τιμά έναν άνθρωπο που κάνει περήφανο τον αθλητισμό, υπερήφανη την Ελλάδα και υπερήφανους όλους τους Βορειοηπειρώτες.Επιπρόσθετα, ο κ. Κούρτης συνεχάρη τον κ. Πύρρο Δήμα για το υποδειγματικό ήθος που έχει επιδείξει σε κάθε αγωνιστική συμμετοχή. «Ήθος το οποίο πηγάζει από τις ευγενείς αρχές και τις αξίες της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι και του φίλαθλου πνεύματος που πρεσβεύει ο αθλητισμός», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε «πως σε μια εποχή όπου οι αξίες αμφισβητούνται και οι θεσμοί και τα ιδεώδη δοκιμάζονται, ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να αποτελεί διέξοδο». Στη συνέχεια ο κ. Κούρτης ενημέρωσε τον κ. Δήμα για την πορεία της παράταξης και περιέγραψε τους στόχους και τις μελλοντικές προθέσεις.

Από την πλευρά του ο χρυσός Ολυμπιονίκης αφού συνεχάρη τον Επικεφαλής της παράταξης για την ανάληψη των καθηκόντων του, τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την τιμητική απονομή και εξέφρασε τη διάθεσή του να υπάρχει πιο στενή και αγαστή συνεργασία με την«Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν και θα είμαι κοντά σας». Επιπλέον, τόνισε ότι θα συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν από τον κ. Κούρτη και η συμπαράσταση θα είναι συνεχής.

Κατα τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήσαν τόσο οι εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όσο, για όσους διαβιούν στην Ελλάδα, όσο και για αυτούς που διαβιούν στην Αλβανική επικράτεια.Υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε πολύ καλό κλίμα ενώ διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές η κοινή πρόθεση για ενισχυμένη συνεργασία στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κούρτης ευχήθηκε στον Ολυμπιονίκη ευόδωση των υψηλών στόχων του και υποστήριξε πως η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» υποστηρίζει διαχρονικά τις Αρχές και τις Αξίες που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια και πρωτοβουλία προάγει τον αθλητισμό.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Παιδείας Φοινίκης - Δερό...
Παρεμβάσεις συντήρησης Ορθόδοξων ναών και μνημείων...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

25 Ιανουαρίου 2022
Ο επιχειρηματίας, οραματιστής, ηγέτης, φιλάνθρωπος και ευεργέτης της Σωπικής της Βορείου Ηπείρου και...
22 Ιανουαρίου 2022
Η Αικατερίνη (Ρήνα) Πέτρου-Νούση (Katherine R. Peters Nousis) μια από τις γηραιότερες Βορειοηπειρώτι...
16 Ιανουαρίου 2022
«Στις δραστηριότητές σας θα έχετε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, που συναισθάνεται σ...
15 Ιανουαρίου 2022
Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που...
26 Ιανουαρίου 2022
Είναι προφανές ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία προσανατόλισε την αλβανική κοινή γνώμη κυρίως σε...
25 Ιανουαρίου 2022
Το νερό από την Αλβανία, είναι ένας λαϊκός θρύλος που ψιθυρίζεται από γενιά σε γενιά, προκειμένου να...
17 Ιανουαρίου 2022
Στις 11.1.2022 η Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (στην Αλβανία) ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε μία ...
17 Ιανουαρίου 2022
Α. Η επικοινωνία Βορειοηπειρώτης ο συνοδοιπόρος που ταξιδεύαμε στο ίδιο αμάξι. Από τα χωριά του νομο...