ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Ομόνοια Χιμάρας καταγγέλλει την συνέχιση των κατεδαφίσεων σε ιδιοκτησίες Ελλήνων

Η Ομόνοια Χιμάρας καταγγέλλει την συνέχιση των κατεδαφίσεις σε ιδιοκτησίες Ελλήνων

Σαν να μην έφτανε ο πόνος για την απώλεια της περιουσίας τους, οι ιδιοκτήτες των κατεδαφισμένων επιχειρήσεων βρέθηκαν αντιμέτωποι και με τον εμπαιγμό των Κυβερνώντων. Χθες, ενώ βρισκόταν στη Χιμάρα ο Υφυπουργός Εσωτερικών – κύριος Άντι Μαχίλα, δεν καταδέχτηκε να συναντήσει τους ενδιαφερόμενους, αλλά τους ενημέρωσαν ότι χθες στις 10πμ, η Υπουργός Τουρισμού – κυρία Μιρέλα Κουμπάρο - θα ερχόταν στο Λιβάδι να συνομιλήσει με τους κατοίκους, η οποία είναι και η καθ' ύλην αρμόδια.

Την ώρα που αναμενόταν η άφιξη της Υπουργού, αντ' αυτής εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες και ξεκίνησαν τις κατεδαφίσεις. Ταυτόχρονα, η Υπουργός βρισκόταν στις Δρυμάδες, συνεπικουρούμενη από τον κύριο Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Αυλώνος, επιτηρώντας τις στρατηγικές επιχειρήσεις των πολιτικών της φίλων. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι για κάποιους από τους στρατηγικούς επενδυτές που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χιμάρας, η Εισαγγελία Διαφθοράς (SPAK) μόλις προχθές εξέδωσε σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς, δολοφονίες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χθες το πρωί, τα συνεργεία κατεδαφίσεων της υπηρεσίας ΙΚΜΤ, συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο, γκρεμίζοντας άλλες 5 ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής στην παραλία του Λιβαδιού.

Σας παραθέτουμε τα ονόματα των ιδιοκτητών, των οποίων οι επιχειρήσεις κατεδαφίστηκαν:
- Κοκαβέσης Παντελής*
- Δημογιάννης Μιχάλης*
- Κονόμης Αλέξανδρος*
- Κοκαβέσης Γκίκας
- Ρόντος Αθανάσιος
- Μπολλάνος Αχιλλέας
- Μπολλάνος Κλεάνθης
- Κοκαβέσης Χρήστος
(***συνιδιοκτήτες της ίδιας επιχείρησης)

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, δεν υπάρχει καμία διαφάνεια και δεν δίνεται στους κατοίκους έγκαιρη ενημέρωση, φήμες λένε ότι για σήμερα  21/5/2022 είναι προγραμματισμένη η κατεδάφιση άλλων 5 επιχειρήσεων ντόπιων κατοίκων.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, από τα ονόματα των ιδιοκτητών, κοινός παρονομαστής όλων είναι ότι πρόκειται για γηγενείς Έλληνες κατοίκους. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώσουμε ότι οι ζημιωθέντες ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι ένας από τους ιδιοκτήτες του οποίου η επιχείρηση κατεδαφίστηκε (και η οποία λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια), είναι Αντιδήμαρχος Χιμάρας διορισμένος από το κυβερνών κόμμα (Σημείωση: στην Αλβανία οι Αντιδήμαρχοι διορίζονται, δεν εκλέγονται).

Οι μεθοδεύσεις αυτές εναντίον των συγκεκριμένων ιδιοκτητών έχουν συγκεκριμένο στόχο να τους προκαλέσουν οικονομική ζημιά, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν την παραμονή και διαβίωσή τους στη γη των προγόνων τους.
Είναι σαφές ότι η κοινότητά μας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση, συγκεκαλυμμένη. Η μόνη μας ελπίδα να αποκρούσουμε αυτές τις μεθοδεύσεις είναι η πολυπόθητη ενότητά μας.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...