ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Δυο μέρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Βόρειο Ήπειρο - Αλβανοί εθνικιστές βανδάλισαν ελληνόγλωσσες πινακίδες στο Δήμο Φοινικαίων (Φωτο)

BANDALISMOS-PINAKIDON-ETHNIKE-ELLENIKE-MEIONOTETA

Μπαράζ βανδαλισμών των ελληνόγλωσσων πινακίδων στο Μειονοτικό δήμο Φοινικαίων είχαμε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Η επίθεση των Αλβανών εθνικιστών έγινε δυο μέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις, προσπαθώντας να εκφοβίσουν του Έλληνες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Ο Δήμαρχος Φοινικαίων κ. Χρηστάκης Κίτσιος καταδίκασε το γεγονός και ζήτησε άμεσα την αντικατάσταση των πινακίδων από τις αρμόδιες αλβανικές υπηρεσίες ενώ όπως μας ανέφερε ο ίδιος μέλη του Υπουργικού συμβουλίου της Αλβανικής κυβέρνησης επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν να προβεί σε όλα τα απαραίτητα αιτήματα προς τις αρμόδιες για την επιδιόρθωση των δίγλωσσων πινακίδων.

Αναλυτικά o δήμαρχος Φοινικαίων κ. Χρηστάκης Κίτσιος αναφέρει:

Την χρονική στιγμή που και οι δύο κυβερνήσεις εντείνουν τις ειλικρινείς προσπάθειες τους για την τόνωση των σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας σε ανώτερο επίπεδο, οργανωμένεςομάδες που δεν επιθυμούν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, βανδάλισαν τις δίγλωσσες πινακίδες του Δήμου Φοινικαίων, σβήνοντας τα ελληνικά τοπωνύμια.Προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο, τεχνητές εντάσεις, παραμονή της επίσκεψης του Προέδρου τηςΔημοκρατίας της Αλβανίας,κ. Bajram Begaj και της εν συνεχεία επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού,κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην περιοχή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Εμείς ως εκπρόσωποι αυτής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αναίσχυντη πράξη, πρώτον διότι έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου αριθ. 96/2017 και δεύτερον επειδή διαταράσσει την ειρηνική συνύπαρξη των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και του αλβανικού λαού.

Καλούμε τις διωκτικές αρχές να δράσουν άμεσα, τόσο για τη σύλληψη των δραστών αυτής της απεχθής πράξης όσο και για την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη.

Επίσης ζητάμε από την Αλβανική Οδική Αρχή, την άμεση αντικατάσταση των πινακίδων ως ελάχιστη νομική υποχρέωση αυτή τη στιγμή.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...