ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Αιχμηρή απάντηση Π. Μπάρκα στον Τόλη: Ο «Δεκάλογος» του Δημάρχου βαθαίνει το σκάνδαλο σχετικά με τα μπετά στο δρόμο του Πωγωνίου

​Αιχμηρή απάντηση Π. Μπάρκα στον Τόλη: Ο «Δεκάλογος» του δημάρχου βαθαίνει το σκάνδαλο σχετικά με τα μπετά στο δρόμο του  Πωγωνίου.

Αυτές τις δύο μέρες δέχτηκα όχι και λίγα τηλεφωνήματα και μηνύματα που μου έλεγαν ότι ο Δημήτρης Τόλης, ως Δήμαρχος, απάντησε στην ανάρτησή μου, εδώ στο Face book πριν δέκα ημέρες,για το σκάνδαλο με την τσιμεντόστρωση μερικών εκατοντάδων μέτρων δρόμου από Σούχα προς Πολυτσανη στο Πωγώνι.

Το εκτίμησα ως έντιμη πράξη δημοκρατίας, διαφάνειας, διαλόγου, αξιοπρέπειας, αυτοκριτικής. Μολονότι το σωστό θα ήταν να μ΄ απαντούσε στη δική μου σελίδα, ή σ ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο ΜΜΕ στο χώρο μας. (Ένας πραγματικός δήμαρχος όφειλε να δημιουργήσει και όχι να έχει μια σελίδα στοFace book υπό τον απόλυτο έλεγχο του, μέσα από την οποία ευλογεί τα γένια του όλη μέρα, πληρώνοντας επαγγελματίες υπηρέτες…)

Τέλος πάντων! Διαψεύσθηκα! Γιατί;!

Πρώτο. Ο Δήμαρχος δεν απαντούσε σε μένα, διότι, εγώ αρθρογράφησα με το όνομά μου και ο Δήμαρχος αναφέρεται ανώνυμα κατά κάποιου «συκοφάντη». Πιστεύω ότι αν εγώ ήμουν «συκοφάντης» ο δήμαρχος θα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση… Όπως, αν πράγματι μου πρόσαπτε προσωπικά αυτά πουλέει για «το συκοφάντη» στην ανάρτησή του, θα προσέφευγα στη δικαιοσύνη για το ίδιο πράγμα… Άρα ο δήμαρχος απλώς, έριξε λάσπη στο ανεμιστήρα! (Παλιά μου τέχνη κόσκινος)

Δεύτερο. Ο δήμαρχος, μπερδεύει τις υποχρεώσεις προς τους δημότες με τις χάρες και το χειρότερο, επικαλείται τις υποχρεώσεις για να καλύψει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

Τρίτο. Εγώ αρθρογράφησα στηριζόμενος «στην πλήρη διαφάνειά» του δημάρχου. Δλδ αναφέρω στοιχεία από την δική του ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου στις 06.10.2022. Άρα δεν πρόκειται για καμιά συκοφαντία. Συνεπώς, ο δεκάλογος στην «απάντηση» του δημάρχου αποτελεί προσπάθεια για ομίχλη και να χάσει να χνάρια του σκανδάλου. Από την άλλη δεν χρειάζεται να σαι μηχανικός για να λογαριάσεις πόσο κάνει 3Χ5.

Ή, δυστυχώς, θέλει να προστατέψει με τους δικούς του τρόπους αξιόλογους και αξιότιμους θεσμούς της μητέρας πατρίδας και αντί να βάλει φρύδια βγάζει μάτια!

Τέταρτο. Ο δήμαρχος μιλάει για πλήρη διαφάνεια. Η διαφάνεια για εκείνον γίνεται με δηλώσεις, όπως εκείνος κάνει και όχι με στοιχεία. Δλδ, δε λέει ότι για το συγκεκριμένο έργο, ποια είναι η σχετική απόφαση του Δ. Συμβουλίου, οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές του έργου, ποιοι μετείχαν στη δημοπρασία, ποιοι κέρδισαν, ο επιβλέπον του έργου…

Πέμπτο. Με την απάντησή του στους «συκοφάντες», μπέρδεψε περισσότερο τα πράγματα. Π.χ., στην επίσημη ανακοίνωση του δήμου, 06.10.2022 έλεγε ότι η ανάδοχη εταιρία, μετά απ΄ όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ανέλαβε την διεκπεραίωση «του έργου» με επίσημα 97 428460 λεκ και ότι το ποσό αυτό ανήκει στον προϋπολογισμό του δήμου. Τώρα μας λέει στην απάντησή του ότι «το κονδύλιο των 97 εκατομμυρίων λεκ (παλιά), είναι μόνο για τα εργατικά». Τι λέει ο αθεόφοβος δήμαρχος. Ότι, αν το κομμάτι δρόμου θα είναι 2 χιλιάδες μέτρα» (ο δήμαρχος μας λέει στην ανακοίνωση ότι είναι περίπου 2χμ, δλδ μπορεί να είναι π.χ από 1500-2000μ), τότε για κάθε μέτρο χρειάζονται μόνο «για τα εργατικά» το λιγότερο 48 500 λεκ (!!!)Θέλω τώρα να καταλάβω γιατί κατηγορούν το μεγάλο αφεντικό του δημάρχου για διαφθορά μαμούθ. (Και το λέει με καύχημα ότι πρόκειται για χρήματα από τα έσοδα του δήμου, δλδ από τους φόρους των δημοτών)

Έκτο. Απ΄ ότι φαίνεται, ο δήμαρχος κάνει αυτή την «τρίπλα» για να δικαιολογήσει τους 321.4τόνουςτσιμέντο και 11.65 τόνους σίδηρο που προσέφεραν αντίστοιχα οι ελληνικές εταιρίες «ΤΙΤΑΝ» και "SIDENOR". (Έτσι φαίνεται, ή εξηγείται το γεγονός, δλδ για να δικαιολογηθούν με το ίδιο σκεπτικό, αυτές οι τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών από τις παραπάνω εταιρίες ή και από άλλες πηγές, αμέσως μετά την ανάρτησή μας, έπεσαν και αλλού μπετά.)Όπως, κατά τις δικές μας πληροφορίες, οι οποίες θέλουμε να μη αληθεύουν, όχι γιατί δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν, αλλά, λένε αυτές οι πληροφορίες, στο «έργο» στο Πωγώνι, αξιοποιείται χαλίκι από το ποτάμι χωρίς την απαιτούμενη προεργασία, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση την ποιότητα του μπετό. Όπως είπα, θέλω να μη ευσταθούν οι πληροφορίες μας διότι, διαφορετικά, όντως ο δήμαρχος ετοιμάζει και πρακτικά το σαπούνι για τυρί. (Σε λίγο καιρό ο δρόμος θα γίνει χειρότερος απ΄ ότι είναι)

Έβδομο. Για να χάσει τα ίχνη του, ο δήμαρχος μπερδεύει άσχημα και τον αξιότιμο Υφυπουργό Εξωτερικών, τον κ. Φραγκογιάννη. Αρχικά, όταν ο αξιότιμος Υπουργός επισκέφτηκε το Πωγώνι ανακοινώθηκε ότι υποσχέθηκε οικονομική στήριξη για τη βελτίωση του οδικού διχτύου στο Πωγώνι (χωρίς ποσά).Τον Αύγουστο ο δήμαρχος ανακοίνωσε στους Σχωριάδες ότι η οικονομική αυτή βοήθεια ανέρχεται στις 150 χιλιάδες ευρώ και το διέθετε η Πρεσβεία στα Τίρανα και θα αξιοποιηθεί για να βελτιωθούν κομμάτια δρόμου στο Πωγώνι. Αμέσως μετά και αιφνιδιαστικά άρχισαν οι διαδικασίες για την ανέγερση «του έργου των περίπου 2 χμ». Μόλις αποκαλύψαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι μυρίζει στην επένδυση, ο δήμαρχος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα του αξιότιμου Υπουργού θα αξιοποιηθούν για το δρόμο Δρυμάδες- Πολύτσανη. Τώρα, στην νυν απάντησή του, ο δήμαρχος λέει ότιοι 150 χιλιάδες ευρώ έγιναν τσιμέντο και σίδηρο, τα οποία είναι στη διάθεση του δημάρχου. (!!)

Όγδοο. Εφόσον ο δήμαρχος είναι οπαδός της διαφάνειας, εφόσον ανακοινώνει π.χτα δεντρύλλια (φράξους, κουτσουπιές, λεύκες μουριές, φλαμουριές) που μας δωρίζονται από Ελλάδα ως ένδειξη μέριμνας και φροντίδας για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό (!) (λες και χάθηκε ο τόπος μας για τα δέντρα αυτά), καλό θα ήταν λοιπόν, να έδειχνε ο δήμαρχος που βρίσκονται οι εκατοντάδες τόνοι τσιμέντο και σίδερο από τα χρήματα του κ. Υφυπουργού;!! (Ας προσέξουν επίσης οι δημότες του δημάρχου και κυρίως οι Πωγωνίσιοι, ότι τα χρήματα αυτά, ή τα υλικά απ΄ αυτά τα χρήματα, αν ποτέ αξιοποιηθούν, δεν θα φθάσουν για το σύνολο του δρόμου 5.8 χμ από Δρυμάδες σε Πολύτσανη, αλλά, ΄'όπως σημειώνει ο δήμαρχος για «τμηματική ανακαίνισή του») (!!!)

Ένατο. Δεν ξέρουμε τι έχει υπόψη του ο δήμαρχος όταν λέει πώς ντρέπεται για λογαριασμό του συκοφάντη για τη χυδαία και βάναυση προσβολή της κυρίας Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα. Μήπως, η υπόθεση πρέπει να τεθεί αντίστροφα. Δλδ, οι υπόλοιποι Έλληνες, θα πρέπει να ντρέπονται για λογαριασμό του, επειδή μπάζει στα δικά του τερτίπια τις αξιότιμες και σεβάσμιες αρχές του εθνικού κέντρου;!

Πάντως η τοποθέτηση του δημάρχου και στο θέμα αυτό, αποτελεί ένα επιπλέον δείγμα ότι δεν αναφέρεται σε μένα διότι, προσωπικά στην ανάρτησή μου επιδίωξα να προστατεύσω την Κυρία Φιλιππίδου, την κυρία Πρέσβη, από αυτά τα χωριάτικα παιχνίδια του δημάρχου, ο οποίος δήμαρχος, όπως πιο πάνω ανέλυσα για να καλύψει τα ακάλυπτα του, μπλέκει και συνεπώς δυσφημεί τη σοβαρότητα και συνέπεια του Υπουργείο Εξωτερικών συνολικά και προσωπικά των αξιότιμων κυρίων Φραγκογιάννη και Πρέσβης. Τα επισημαίνω αυτά και διότι προσωπικά και θεσμικά είχα και έχω πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας με την κυρία Πρέσβη, μάλιστα για σημαντικά εθνικά ζητήματα. Επωφελούμαι, ωστόσο της ευκαιρίας να της ευχηθώ την ώρα καλή και καλές επιτυχίες εκεί που θα πάει μετά τις 3 Νοεμβρίου όταν θα αναχωρήσει από τα Τίρανα. !!!

Δέκατο. Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχος γνωρίζει τι σημαίνει η φράση «εξ ιδίων τα αλλότρια» (γιατί είναι γνωστό ότι δεν επαρκούν τα ελληνικά του, άλλη του τα γράφουν). Με απλά λόγια του λέω ότι μπορεί να είναι δήμαρχος (διορισμένος, έστω και για λίγους μήνες ακόμα), αλλά καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με την πραγματική διανόηση της Δρόπολης, ότι οι δικές του αλήθειες αποτελούν εθνική προσβολή, ότι ούτε οι δημότες, τόσο το περισσότερο ο δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου είναι προσωπικά μούλκια του δημάρχου, ότι μπορεί να έχει πολιτική εξουσία, μπορεί και πολλά χρήματα, μπορεί να απωλέσει περισσότερα τρίμματα για να αυξήσει τη δουλοπρέπεια και την εξαγορά ψήφων, μπορεί να ρίξει περισσότερα μπετά προεκλογικά, αλλά ποτέ δε θα μπορέσει να γίνει ο οδοστρωτήρας των αξιών του Ελληνισμού της Δρόπολης και Πωγωνίου.

ΤΕΛΟΣ

Παναγιώτης Μπάρκας


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...