DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αλβανός καλλιεργούσε φυτεία κάνναβης 35 στρεμμάτων στην Τρίπολη (Βίντεο)

Αλβανός καλλιεργούσε φυτεία κάνναβης 35 στρεμμάτων στην Τρίπολη (Βίντεο)

Μεγάλη ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε σε αγροτoδασική περιοχή του δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Λακωνίας, του αστυνομικού σκύλου Μεσσηνίας και των αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, καθώς και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης ένας 37χρονος Αλβανός από την Λέζα και βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα. Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και περί αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί, εντοπίστηκε η οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 28 επίπεδα, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη, συνολικής έκτασης περίπου 35 στρεμμάτων.

Στην φυτεία καλλιεργούνταν συνολικά 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως περίπου 3,5 μέτρων.

Εκτός από την ποσότητα των δενδρυλλίων, στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους ενός τόνου, 398 κιλών και 934 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, εργαλεία σχετικά με την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, σκηνές διαμονής, καθώς και αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπρόσθετα, λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους, του μεγάλου όγκου των φυτών κάνναβης και των ποσοτήτων κάνναβης που βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας, καθώς και του καλλιεργητικού εξοπλισμού, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά τους.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπολογίζεται πως τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα έφταναν τα 10.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της Τρίπολης συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

12 Οκτωβρίου 2024
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Οκτωβρ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2...
25 Σεπτεμβρίου 2024
Το υπό επεξεργασία Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ...
03 Οκτωβρίου 2024
Ουδόλως απλό ζήτημα η ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού της Aλβανίας Έντι Ράμα ότι προτίθεται να δημιουργ...
26 Σεπτεμβρίου 2024
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα προσελκύει νέους απ' όλη την Αλβανία. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσ...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...