ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Μέρκελ και στα «στερνά» της βάζει πλάτη στον Έντι Ράμα

Η Μέρκελ και στα «στερνά» της βάζει πλάτη στον Έντι Ράμα

Με «ύμνους» προς την Άνγκελα Μέρκελ και «μύδρους» κατά των υπόλοιπων ηγετών της Ε.Ε. υποδέχθηκε χθες ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία επέλεξε τα Δυτικά Βαλκάνια για το τελευταίο της ταξίδι πριν αποχωρήσει από την ηγεσία της χώρας της.

Ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε τη συνεχή στήριξη της Γερμανίας στην προοπτική ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. ως «διορατικό όραμα», επιτέθηκε κατά των άλλων ηγετών που δεν συναινούν στην άνευ όρων ένταξη της Αλβανίας, υποστηρίζοντας ότι η Ε.Ε. είναι «όμηρος εθνικιστών». Και τα υποστήριξε αυτά ανερυθρίαστα ο Αλβανός Πρωθυπουργός όταν στην Αλβανία επί των ημερών του έχει ανθίσει σε επικίνδυνο σημείο ο εθνικισμός, όταν η εγκληματικότητα δρα ανεξέλεγκτα και μόλις την περασμένη εβδομάδα η Eupopol και ο αρμόδιος Επίτροπος καλούσε την Αλβανική Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη δράση των εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών.

Η πολιτική της Γερμανίας στα Δυτικά Βαλκάνια τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια κινείται σε διαφορετική πορεία από το σύνολο των χωρών της Ε.Ε., καθώς εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Το ίδιο άλλωστε έχει πράξει και στα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, καθώς η Γερμανία και προσωπικά η Μέρκελ ήταν εκείνη που εμπόδισε τη λήψη μέτρων σε βάρος του καθεστώτος Ερντογάν και απέρριψε τις προτάσεις για εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων.

Η αποχωρούσε Γερμανίδα καγκελάριος, ήταν και παρέμεινε μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας της φιλικά διακείμενη προς την Αλβανία, «κλείνοντας τα μάτια» στην καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων εκ μέρους της Κυβέρνησης Ράμα, την επέκταση των καλλιεργειών ναρκωτικών, την καταστρατήγηση των δημοκρατικών κανόνων, στον έλεγχο της Δικαιοσύνης και γενικά την άνθηση της διαφθοράς, ανεχόμενη μάλιστα τον Ράμα να κάνει «μαθήματα» και νουθεσίες προς τους ηγέτες της Ε.Ε.

Μετά ταύτα, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να μη πλέξει το εγκώμιο της Μέρκελ χθες ο Ράμα κατά την υποδοχή της στα Τίρανα, λέγοντας ότι κανένας άλλος ηγέτης δεν κατάλαβε καλύτερα από την Γερμανίδα Καγκελάριο την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.
Η κ. Μέρκελ είναι προφανές ότι δεν κατάλαβε (ούτε και μάλλον θέλησε να καταλάβει) το εκρηκτικό κλίμα που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Αλβανίας με την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση να εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, την οποία το Δημοκρατικό Κόμμα την αποδίδει στην Κυβέρνηση. Προχθές μάλιστα δεν συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής, επειδή -κατά παράβαση του κανονισμού- συμμετείχε βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος που κατηγορείται για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας (ψηφοθηρία) και κατά τον Πρόεδρο του Δ.Κ. έπρεπε ήδη να βρίσκεται στη φυλακή.

Πίσω από τις «κλειστές πόρτες» της συνάντησης Ράμα - Μέρκελ είναι άγνωστο τι έχει ειπωθεί. Πιθανολογείται όμως πως θα συζητήθηκαν οι εξελίξεις που πρέπει να αναμένονται από την αναμενόμενη κυβερνητική αλλαγή στη Γερμανία, η οποία ενδεχομένως να σημάνει και μερική τροποποίηση της Γερμανικής πολιτικής ως προς την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.


πηγη:proinoslogos.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...