DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Ο Σταυρός ενδυναμώνει την αγάπη μας στον Θεό»

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Ο Σταυρός ενδυναμώνει την αγάπη μας στον Θεό»

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως Χριστού στα Τίρανα εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, που συλλειτούργησε μαζί με τον Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, τον Επίσκοπο Βύλιδος κ. Άστιο και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος μίλησε στο ποίμνιο για τη σημασία αλλά και την σημειολογία της εορτής. Παρακολουθήστε την ομιλία του Μακαριωτάτου:

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Και πάλι η Εκκλησία μας μας καλεί να υψώσουμε μέσα στο κέντρο της καρδιάς και της σκέψεώς μας τον Σταυρό του Χριστού. Όπως και την παλιά εποχή, ατυχώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί για τους οποίους ο σταυρός είναι σκάνδαλο ή μωρία. Για τους πιστούς Χριστιανούς, παραμένει πάντοτε Θεού δύναμις και Θεού σοφία. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι αυτός (ο Σταυρός) αδιάκοπα μας εμπνέει, ώστε να δυναμώνουμε την αγάπη μας για τον Θεό και τις εικόνες του, τους ανθρώπους. Κι εδώ πάλι υπάρχει μία φλυαρία σχετικά με την αγάπη. Όλοι εύχονται πολύ εύκολα για την αγάπη, αλλά ο Κύριος μας έχει αποδείξει ότι η αγάπη, για να είναι γνήσια, ζυμώνεται με την ταπείνωση και τη θυσία. Όχι μια αγάπη εξωτερική, φλύαρη, αλλά μια αγάπη ουσιαστική προϋποθέτει πάντοτε αυτή τη διάθεση θυσίας και ταπεινώσεως. Για εμάς, τους ορθοδόξους, είναι σαφές ότι κάθε Θεία Λειτουργία δεν είναι απλώς η ανάμνηση, αλλά είναι η ξαναβίωση του μυστηρίου του Σταυρού…Όταν ο Χριστός δέχεται από εμάς τους ταπεινούς και ελεεινούς να επαναλαμβάνουμε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας και με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να επαλαμβάνουμε το «Τούτο εστί το Σώμα Σου, τούτο εστί το Αίμα Σου». Μια αδιάκοπη εκπληκτική ταπείνωση του Χριστού, με την οποία μας κάνει μετόχους της αγάπης Του. Ας ζούμε, λοιπόν, καθημερινά πιο επίμονα αυτό το μυστήριο και τη δύναμη και τη σοφία του Σταυρού. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο και πιο ουσιαστικό μπορούμε να βιώσουμε».

Ο Μακαριώτατος κατέληξε δε λέγοντας: «Επιπλέον, ας φροντίσουμε σε αυτή την περίοδο πόνου που έφερε η πανδημία, με τις προσευχές, τη συμπόνια και την αγάπη μας να απαλύνουμε τον πόνο των αδελφών μας, που υπόκεινται στην ασθένεια».

πηγη:orthodoxianewsagency.gr

Η Μέρκελ και στα «στερνά» της βάζει πλάτη στον Έντ...
Ράμα: Η ένταξη των Δ. Βαλκανίων στην Ε.Ε είναι «Όμ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...