Διαβεβαιώσεις Π. Τσακλόγλου για υλοποίηση δέσμευσης της ΝΔ για εθνική σύνταξη Βορειοηπειρωτών - Παρέμβαση και του Νικήτα Κακλαμάνη

Διαβεβαιώσεις Π. Τσακλόγλου για υλοποίηση δέσμευσης της ΝΔ για εθνική σύνταξη Βορειοηπειρωτών  - Παρέμβαση και του Νικήτα Κακλαμάνη Διαβεβαιώσεις Π. Τσακλόγλου για υλοποίηση δέσμευσης της ΝΔ για εθνική σύνταξη Βορειοηπειρωτών - Παρέμβαση και του Νικήτα Κακλαμάνη

"Η κυβέρνηση δεν ανακαλεί την υπόσχεση και δέσμευση της, απλώς μεταθέτουμε χρονικά την υλοποίηση της, λόγω των έκτακτων συνεπειών της πανδημίας, που μας υποχρέωσε να στρέψουμε αλλού το βλέμμα. Στο αίτημα των ομογενών για κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης, μόνο ο χρόνος παρέμβασης μας αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνω ότι το ζήτημα τους δεν το ξεχνάμε και την κατάλληλη στιγμή θα πράξουμε ό,τι υποσχεθήκαμε με όρθιους τους πολίτες και τη κοινωνία".

Αυτή τη χαρακτηριστική δήλωσε έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλικιώτη, για την "κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης".

Ο κ. Μουλκιώτης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς, όπως είναι, είναι αδύνατον αντικειμενικά να καλυφθούν οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους Βορειοηπειρώτες και τους ποντίους", τονίζοντας ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για πλήρη εθνική σύνταξη εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα για 40 χρόνια στην Ελλάδα.

Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Το θέμα αυτό έχει επανειλημμένα τεθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας άνθρωπος που δεν υπόσχεται εύκολα, είχε δεσμευτεί ότι θα το λύσουμε. Λαμβανομένων βεβαίως και των δημοσιονομικών της χώρας λόγω της πανδημίας".

"Συμφωνώ ότι πρέπει να διασφαλίζεται η αρχή της ισότητας. Χρονικά μετατέθηκε το ζήτημα, δεν αναιρούμε όσα ειπώθηκαν και δεσμευτήκαμε, οφείλουμε όμως να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και στις δημοσιονομικές επιπτώσεις δημιούργησε η πανδημία", διαβεβαίωσε ο κ. Τσακλόγλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Απαράδεκτη αμέλεια… στο θέμα Αλβανία – ΕΕ
Ο Βαγγέλης Τάβος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του LSI...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...