DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ύμνοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας

zaoarasvouli-WEB_25339

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά, παράλληλα, εξύμνησε και τη συμβολή των ομογενών στην ανάπτυξη της Αυστραλίας, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Αυστραλίας, με Συμπροέδρους την Υπουργό Εσωτερικών της χώρας, κ. Clare O'Neil, και τον Ομοσπονδιακό Βουλευτή, κ. James Stevens, και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φίλων της Ελλάδος, με Πρόεδρο τον Ομοσπονδιακό Βουλευτή κ. Ευστάθιο (Στηβ) Γεωργανά και Αντιπρόεδρο τη Γερουσιαστή Hollie Hughes.

Με την ευκαιρία της εορτής της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η εκδήλωση στη Βουλή ήταν, επίσης, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αλλά και στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, Σταύρου Βενιζέλου.

Το σπουδαίο αυτό γεγονός, διά του οποίου επιβεβαιώθηκαν και επισφραγίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας που ενώνουν την Αυστραλία και την Ελλάδα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός κ. Anthony Albanese και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής, κ. Milton Dick, του Αρχηγού της Αντιπολιτεύσεως κ. Peter Dutton, του Υπουργού Μεταναστεύσεως, κ. Andrew Giles, της Υπουργού για τις υποθέσεις των Αυτόχθονων Αυστραλών, κ. Linda Burney, Πολιτειακών Υπουργών και πολλών Ομοσπονδιακών και Πολιτειακών Βουλευτών και Γερουσιαστών. Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, συνοδευόμενος από τον νέο Πρέσβη της χώρας στην Αυστραλία, κ. Σταύρο Βενιζέλο. Παρέστησαν επίσης ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμμούτης, και πλήθος εκπροσώπων των ομογενειακών οργανώσεων και οργανισμών, από όλη την αυστραλιανή επικράτεια.

Υμνητικοί λόγοι για την καταλυτική συμβολή της Ελληνικής Ομογένειας στην πρόοδο της Αυστραλίας, καθώς και για την αρραγή στο χρόνο ελληνοαυστραλιανή φιλία, εκφωνήθηκαν από όλους τους επίσημους, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση. Ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός, κ. Anthony Albanese, δήλωσε «επίτιμος Έλληνας» και «λάτρης οτιδήποτε ελληνικού», ενώ έκανε ειδική μνεία στην ειλικρινή φιλία που τον συνδέει με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, προς τιμήν του οποίου, εξάλλου, παρέθεσε δείπνο στην Πρωθυπουργική κατοικία το βράδυ της ιδίας ημέρας. Εξίσου, επαινετικούς λόγους για τη διαχρονική και πολύπλευρη συνεισφορά της Ελληνικής Ομογένειας, απηύθυνε η Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, κ. Peter Dutton, ο οποίος ταυτοχρόνως εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εκφώνησε εμπνευσμένη ομιλία, αναφερθείς εισαγωγικά στη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Συνέδεσε, ακολούθως, τα δύο αυτά σπουδαία γεγονότα με ένα εξίσου βαρυσήμαντο και οντολογικών διαστάσεων για τον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου γεγονός, αυτό της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε συνοπτικά τη λαμπρά πορεία, διαρκούς προόδου, την οποία ακολούθησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή κατά τη διάρκεια του ενός αιώνος από την ίδρυσή της.

Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, οι συμμετέχοντες στην ξεχωριστή εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας, απήλαυσαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με ήχους και χρώματα από την Ελλάδα, καθώς και παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα.

Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...