DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την υποτροφία «Ελένη Γκατζογιάννη» στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την υποτροφία «Ελένη Γκατζογιάννη» στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University) για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να υπαχθούν στο πρόγραμμα υποτροφιών «Ελένη Γκατζογιάννη» (Eleni Gatzoyiannis Scholarship), ενόψει της ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-2025.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις, οι οποίες είναι ανοικτές μέχρι και τις 3 Μαϊου 2024, απευθύνονται σε φοιτητές που είτε έχουν γεννηθεί είτε κατάγονται από την Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ως μέρος της διαδικασίας, οι δικαιούχοι φοιτητές θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση δυο σελίδων, παραδίδοντας, παράλληλα και μια σύντομη έκθεση, η οποία θα παραληφθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Το Ταμείο Υποτροφιών Ελένη Γκατζογιάννη ιδρύθηκε το 1985 και αποτελεί δωρεά από τον παλαίμαχο ομογενή δημοσιογράφο, Νίκο Γκατζογιάννη (Nicholas Gage), απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο οποίος προχώρησε σε αυτήν την δωρεά προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του.

Η αρμόδια επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και αξιολογεί τους υποψηφίους μετά τη διενέργεια εξετάσεων, ειδοποιώντας άπαντες γραπτώς για την τελική απόφασή της.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών «Ελένη Γκατζογιάννη», μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο υποδιευθυντή Οικονομικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Director BU Financial Assistance), Μίτσελ Μίνγκο (Mitchel Mingo) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι την καταληκτική προθεσμία της 3ης Μαϊου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι το 1983 ο Νίκος Γκατζογιάννης έγραψε βιβλίο για τα γεγονότα της εκτέλεσης της μητέρας του με τον τίτλο «Ελένη». Το βιβλίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης, όμως στην Ελλάδα συνάντησε σκληρές αντιδράσεις, ενώ ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν έδωσε άδεια για τα γυρίσματα ταινίας. Η «Ελένη» μεταφράστηκε σε είκοσι έξι γλώσσες, προτάθηκε για καλύτερη βιογραφία από την Εθνική Ενωση Βιβλιοκριτικών και έλαβε το βραβείο Heinemann ως το καλύτερο βιβλίο του 1984, από τη Βασιλική Λογοτεχνική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας, το 1985 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Τζον Μάλκοβιτς και Κέιτ Νέλιγκαν.

Στην πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα, στις 20 Μαρτίου 1984, πολίτες αριστερών πεποιθήσεων συγκεντρώθηκαν έξω από τους κινηματογράφους εμποδίζοντας την είσοδο των θεατών, ενώ μερικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την προβολή μπλοκάροντας τις μηχανές ή ακόμη και σκίζοντας τις οθόνες.


«Εθνικός Κήρυξ»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...