DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των ομογενών

Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boylston. Πρόκειται για την 28η παρέλαση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας υπό την προεδρία του Βασιλείου Καυκά.

Γράφει ο Μιχάλης Χριστοδούλου

Οι εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης στη Βοστώνη και κατ' επέκταση στη Νέα Αγγλία ξεκίνησαν προ δύο εβδομάδων με τις εκδηλώσεις των ελληνικών σχολείων και των κοινοτήτων και ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση.

Μέγας τελετάρχης της παρελάσεως ήταν ο γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βοστώνης, κ. Μεθόδιος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, ο πρόεδρος του Κόμματος Δημιουργία, Βαγγέλης Ακτσαλής και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν 75 κοινότητες, σύλλογοι και αδελφότητες, καθώς επίσης επτά φοιτητικοί σύλλογοι και πολλά άρματα.


Ο Μητροπολίτης Βοστώνης, κ. Μεθόδιος, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος κααι άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου.

Η χαρά ακτινοβολούσε από τα παιδικά προσωπάκια της Βοστώνης, εκεί όπου οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει μια αξιοθαύμαστη κοινότητα, με σημαντικές επιχειρήσεις, και πρόοδο σε πολλά επίπεδα.

Πολλά Ελληνόπουλα σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης και αριστεύουν. Πολλοί Έλληνες επιστήμονες κάνουν έρευνες στο Πανεπιστήμιο Harvard, MIT (Massachusetts Institute of Technology) και σε άλλα Πανεπιστήμια.

Επίσης πολλοί πανεπιστημιακοί καθηγητές της Βοστώνης έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν ρίζες στην Πατρίδα μας.

Οι Μακεδόνες της Νέας Αγγλίας, ενώ παρελαύνουν με τα λάβαρα. Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εδώ στην Βοστώνη γεννήθηκε και δημιούργησε την λαμπρή του σταδιοδρομία ο πρώην Κυβερνήτης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης Μιχάλης Δουκάκης, που η καταγωγή του Πατέρα του Πάνου Δουκάκη είναι από την Κοινότητα της Πελόπης του Δήμου Δυτικής Λέσβου και η Μητέρα του Ευτέρπη έχει γεννηθεί στην Λάρισα από γονείς Βρυσοχωρίτες.

Στην παρέλαση ακούσαμε παιδάκια να ζητωκραυγάζουν «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η Κρήτη», «Ζήτω η Μακεδονία», «Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος», «Ζήτω η Κύπρος». 

Το άρμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Βοστώνης. Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου.

Τα παιδάκια και οι νέοι με το βλέμμα τους δίνανε την βεβαιότητα ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας την Ελλάδα και την Πατρίδα μας την Αμερική.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειο Καυκά και στην οργανωτική επιτροπή της παρελάσεως. 

Από την παρέλαση των καθηγητών και των φοιτητών του “New England College of Optometry”. Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου.
Απίστευτη η υπερφάνεια των παιδιών για την ελληνική καταγωγή τους. Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου.
Από την παρέλαση της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου.
Στιγμιότυπο από την παρέλαση των επισήμων στην Βοστώνη. Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου.

www.anamniseis.net


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...