DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Μήνυμά του ΥΦΕΞ Κώστα Βλάση προς τον Απόδημο Ελληνισμό για τη γιορτή του Πάσχα

Μήνυμά του ΥΦΕΞ Κώστα Βλάση προς τον Απόδημο Ελληνισμό για τη γιορτή του Πάσχα

«Ας είναι αυτό το Πάσχα για όλους το τέλος της δοκιμασίας και η απαρχή μίας νέας πορείας», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, σε μήνυμά του προς τον Απόδημο Ελληνισμό για τη γιορτή του Πάσχα.

«Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες,

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα, μου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσω για μία ακόμη φορά μαζί σας, τους Έλληνες Απόδημους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που ζείτε και δημιουργείτε στο εξωτερικό, έχοντας πάντα στην καρδιά και στην ψυχή σας την Ελλάδα. Η προκοπή και η πρόοδός σας, στον τομέα που ο καθένας από εσάς έχει επιλέξει, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.

Το Πάσχα, ο εορτασμός της Λαμπροφόρου Ανάστασης του Κυρίου, αποτελεί για εμάς τους Έλληνες ημέρα ανάτασης. Μετά το μαρτύριο του Πάθους, ο θάνατος νικάται και ο Σταυρός γίνεται σύμβολο ελπίδας.

Είναι η ελπίδα που μας κράτησε ενωμένους και δυνατούς κατά τη χρονιά που πέρασε, μία από τις πιο δύσκολες χρονιές των τελευταίων ετών. Πέρυσι την ίδια εποχή αναγκαστήκαμε, εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε τον πλανήτη, να εορτάσουμε απομονωμένοι από τους αγαπημένους μας, μακριά από τις κατανυκτικές Ακολουθίες και από την τήρηση των τοπικών εθίμων που εμείς οι Έλληνες ιδιαιτέρως τιμούμε και διατηρούμε. Ήταν, όμως, υποχρέωσή μας να το πράξουμε για τους συνανθρώπους μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, η ελπίδα ότι θα νικήσουμε μας κράτησε όρθιους.

Το φετινό Πάσχα, έφτασε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της θυσίας. Με αισιοδοξία ατενίζουμε την άνοιξη και με βεβαιότητα αναμένουμε το καλοκαίρι που θα μας φέρει όλους πιο κοντά, καθώς θα έχουμε ξανά τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και να επισκεφθούμε τους αγαπημένους μας τόπους.

Αυτές τις Άγιες ημέρες, το μυαλό μας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε εκείνους που έδωσαν την άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας και δεν τα κατάφεραν. Δυστυχώς, οι αριθμοί σε παγκόσμιο επίπεδο μαρτυρούν πως είναι πολλοί. Αλλά και με ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε όλους εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή, στα νοσοκομεία, στις ιατρικές δομές, στα εργαστήρια, δίνοντας ελπίδα στους ασθενείς που νοσούν και σε όλους εμάς που έχουμε, πλέον, το πολυπόθητο εμβόλιο διαθέσιμο, σαν διαβατήριο για μια καινούργια αρχή. Με αίσθημα ευθύνης, σας καλώ να συνεχίσουμε να τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας, ώστε να μην λυγίσουμε τώρα που το τέλος αυτής της περιπέτειας είναι κοντά.

Αγαπητοί φίλοι συμπατριώτες,

Η λέξη Πάσχα σημαίνει διάβαση. Διάβαση προς μία καινούργια ημέρα, ένα νέο ξεκίνημα. Ας είναι αυτό το Πάσχα για όλους το τέλος της δοκιμασίας και η απαρχή μιας νέας πορείας.

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά σε εσάς, στις οικογένειές σας και στους αγαπημένους σας, όπου και αν βρίσκονται.

Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου: Ελε...
Ο πρώην Πρόεδρος της Αλβανίας Νισάνι ζήτησε την πα...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

17 Ιανουαρίου 2022
Στις 11.1.2022 η Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (στην Αλβανία) ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε μία ...
17 Ιανουαρίου 2022
Α. Η επικοινωνία Βορειοηπειρώτης ο συνοδοιπόρος που ταξιδεύαμε στο ίδιο αμάξι. Από τα χωριά του νομο...
15 Ιανουαρίου 2022
Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που...
12 Ιανουαρίου 2022
Ο Σαλί Μπερίσα, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας, υπό την ψυχολογική πίεση που αντικειμε...