Ανακαίνιση εκατομμυρίων για την υπεραιωνόβια Βιβλιοθήκη της Αστόριας

127664845-10158935582469485-6585527343745617274-o_19_402113_type13265

Ριζική ανακαίνιση θα πραγματοποιηθεί στην δημόσια Βιβλιοθήκη στην Αστόρια (Queens Public Library) για την οποία θα διατεθεί το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε επίσημα αυτή την εβδομάδα.

Οπως ανακοίνωσε το τμήμα Σχεδιασμού και Κατασκευών της Νέας Υόρκης, το κτίριο της Βιβλιοθήκης, το οποίο στεγάζεται στην Λεωφόρο Αστόριας και 14 Δρόμους, θα αποκτήσει ειδική ράμπα εισόδου για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ανελκυστήρα, καινούργιο εξοπλισμό, έπιπλα, νέο φωτισμό και ενεργειακά παράθυρα, αίθουσες ανάγνωσης, καθώς και ένα κέντρο με υπολογιστές για το κοινό.

Συντηρητές τέχνης θα αφαιρέσουν για να καθαρίσουν δύο τοιχογραφίες του καλλιτέχνη Μαξ Σπίβακ που υπάρχουν ήδη στους τοίχους, τις οποίες θα επανεγκαταστήσουν.

Από το ποσό των 25 εκατομμυρίων, τα 9 θα διαθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε και ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης. «Το κτίριο αυτό είναι αρκετά παλιό αλλά όπως ξέρετε χρειαζόταν λίγη αγάπη. Η Βιβλιοθήκη αυτή αποτελεί σημαντικό κόμβο για την Κοινότητα μας», είπε χαρακτηριστικά σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του έργου.

«Η Βιβλιοθήκη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1904 και αποτέλεσε μέρος της δωρεάς του Carnegie Library. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου ήταν μοναδική εκείνη την εποχή, όμως με τα χρόνια τροποποιήθηκε αρκετά», ανέφερε ο Αντονι Ρομέο, ο οποίος δουλεύει για το Τμήμα Σχεδιασμού και Κατασκευών της πόλης της Νέας Υόρκης με ειδίκευση στις βιβλιοθήκες.

«Η ανακαίνιση αυτή έχει στόχο να κάνει τν Βιβλιοθήκη έναν πιο εμπνευσμένο και φιλόξενο χώρο», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κουίνς, Ντένις Ουάλκοτ.

πηγη: Εθνικος Κηρυξ

Συνάντηση της Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα κ.Σ...
Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου: Οι εξετάσεις δεν θα δι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

07 Ιουνίου 2021
Λένε πως όχι μόνον οι τρόποι ζωής επαναλαμβάνονται, αλλά και οι ίδιοι οι καιροί. Στεναχώριες και πίκ...
06 Ιουνίου 2021
Μέσα στον Απρίλιο ο Πρόεδρος Ερντογάν εγκαινίασε ένα νέο νοσοκομείο στην πόλη Φίερ της Αλβανίας, το ...
06 Ιουνίου 2021
H ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αν και παραμένει ψηλά και στην ατζέντα της Αθήνας, προσκρούε...
04 Ιουνίου 2021
Η ευρωπαϊκή τσιφουτιά στη διαχείριση των εμβολίων έστειλε για μια ακόμα φορά την αλβανική ηγεσία στη...