DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας καλούν σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο στην Αστόρια

Οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας καλούν σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο στην Αστόρια

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, η οποία και εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο του κτιρίου και να μην αναγνωρίζει την διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σε μια πρόσκληση που υπογράφουν οι διορισμένοι συντονιστές της Επιτροπής αυτής, Δημήτριος Καλαμαράς και Νίκος Διαμαντίδης, όπως επίσης και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ως διοικητικός πρόεδρος, η διαδικασία ορίζεται για την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο, με δικαίωμα συμμετοχής και εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Στο θεματολόγιο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του προέδρου και των συντονιστών, η συμπλήρωση μελών στην Πειθαρχική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαφάνειας, αλλά και θέματα μητρώου, όπως η εγγραφή και επανεγγραφή συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας. Από την άλλη πλευρά, τα βλέμματα συγκεντρώνει η συζήτηση για τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες χαρακτηρίζονται «παράνομες», ενώ τονίζεται πως θα ληφθούν και σχετικές αποφάσεις.

«Συζήτηση για τις αντικαταστατικές και παράνομες εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 στο πεζοδρόμιο έξω από το Σταθάκειο. Αποφάσεις», είναι χαρακτηριστικά η αναφορά στο θεματολόγιο, προμηνύοντας μια έντονη συζήτηση.

Πρόκειται για την δεύτερη ανοικτή διαδικασία που πραγματοποιείται στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο -εκτός από την επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου- μετά τα γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν και παρεμποδίστηκε η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου, αλλά και των αμφιλεγόμενων εκλογών 5 ημέρες μετά. Επίσης, ακολουθεί μια αποτυχημένη απόπειρα ανοίγματος του κτιρίου από στελέχη της εκλεγμένης διοίκησης, η οποία ακολουθήθηκε από εκ νέου σφράγισμά του, παρουσία της Αστυνομίας. Επιπλέον, έπεται και της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των μελών των δυο αντιμαχόμενων παρατάξεων για την συγκρότηση Επιτροπής Παρέλασης υπό την προεδρία του Τζον Κατσιματίδη, κατόπιν παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, η οποία όμως δεν αφορούσε το εν γένει διοικητικό θέμα που ταλανίζει την Ομοσπονδία.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της εκλεγμένης Διοίκησης της 19ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους, έστω κι αν η ανοικτή διαδικασία τους δίνει την δυνατότητα να δώσουν το «παρών». Ηδη ο εκπρόσωπος Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Γεωργόπουλος, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, τονίζοντας, αφενός, ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα και αφήνοντας, αφετέρου, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.


πηγη: Εθνικός Κήρυξ 

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τ...
Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως: Η γειτονική μας Αλβανί...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...