DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως: Η γειτονική μας Αλβανία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα

Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως: Η γειτονική μας Αλβανία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα

Δηλώσεις σχετικά με τις Αλβανικές προκλήσεις προχώρησε ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η γειτονική μας Αλβανία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα. Έτσι, εντελώς πρόσφατα, οργάνωσε έκθεση φωτογραφιών και χαρτών, με θέμα την λεγόμενη ″γενοκτονία των Τσάμηδων" και την ″κατοχή αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα"! Το φωτογραφικό αυτό υλικό, οι διάφοροι ″χάρτες" και σελίδες εφημερίδων της κατοχικής περιόδου, έχουν αναρτηθεί στο εξωτερικό μέρος, συγκεκριμένα στα κάγκελα του Προεδρικού Μεγάρου. Παράλληλα, έχουν προστεθεί ειδικές αναρτήσεις, οι οποίες καθυβρίζουν την Ελλάδα για δήθεν ″γενοκτονία των Τσάμηδων". Κάποιοι δε, αλβανικής εμπνεύσεως ″χάρτες", εμφανίζουν δήθεν ″αλβανικά εδάφη, να κατέχονται από την Ελλάδα"!


Γι' αυτή την προκλητική και αδιάντροπη ενέργεια, η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα προς την Προεδρία της Αλβανίας και ζήτησε εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου για την άθλια αυτή προπαγάνδα, την εμπρηστική παραπληροφόρηση και την παραχάραξη της Ιστορίας.

Εξ άλλου οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και κυρία Άννα Ασημακοπούλου υπέβαλαν ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή για την εξωφρενική έκθεση, που παρουσιάστηκε στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού Προεδρικού Μεγάρου, στην οποία, μάλιστα, ξεναγήθηκε ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.

Εμείς, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε θερμά τόσο την Ελληνική Πρεσβεία μας στα Τίρανα, όσο και τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.κ. Κεφαλογιάννη και Ασημακοπούλου για τις θαρραλέες ενέργειές τους, σχετικά με την δήθεν ″γενοκτονία των Τσάμηδων". Εύγε τους.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μέτα, απαντώντας στις επικρίσεις, είπε, μεταξύ των άλλων, ότι δήθεν ο κ. Μέτα δεν εγνώριζε το περιεχόμενο της Εκθέσεως και ότι επήγε ″για να επαληθεύση την ακρίβεια ή να κάνει την ερμηνεία του εκτιθέμενου υλικού".

Αυτά, βέβαια, ο προεδρικός εκπρόσωπος τα είπε νομίζοντας ότι απευθύνεται σε κουτούς ανθρώπους. Γιατί ο κ. Μέτα γνώριζε άριστα το περιεχόμενο της Εκθέσεως και γι' αυτό έπρεπε αμέσως να το καταδικάσει απερίφραστα. Έτσι, για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε πανηγυρικά, αυτό που έλεγε ο Μεγάλος Προκάτοχός μου, αοίδιμος Σεβαστιανός, ότι ″οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα". Και μπορεί μεν η ανακοίνωση της αλβανικής Προεδρίας να καταλήγει, πως ο κ. Μέτα είναι ″ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια", υπονοώντας ότι οι ″Τσάμηδες" δεν θα επανέλθουν στην Θεσπρωτία. Είναι, όμως, κοινό μυστικό ότι η Ηγεσία της γείτονος υπογείως υποκινεί τους εγκληματίες ″Τσάμηδες" να υβρίζουν την Ελλάδα, αυτούς, δηλαδή, που με την άριστη συνεργασία τους με τους Ιταλούς πρώτα και ύστερα με τους Γερμανούς κατακτητές (1941-1944), διέπραξαν ανήκουστα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς στις 29 Σεπτεμβρίου 1943.

Και μπορεί μεν ο κ. Μέτα να είναι ″ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια", οι Έλληνες, όμως διακηρύσσουμε, ότι τα σύνορα της Ελλάδος με την Βόρειο Ήπειρο είναι προσωρινά. Και θα καταργηθούν όταν δώση ο Θεός να γίνη η Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Τελεία και παύλα».
Οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας καλούν σε Γενική...
Παλιές και νέες αναμνήσεις από το νησί της Αφροδίτ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...