ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως: Η γειτονική μας Αλβανία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα

Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως: Η γειτονική μας Αλβανία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα

Δηλώσεις σχετικά με τις Αλβανικές προκλήσεις προχώρησε ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η γειτονική μας Αλβανία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα. Έτσι, εντελώς πρόσφατα, οργάνωσε έκθεση φωτογραφιών και χαρτών, με θέμα την λεγόμενη ″γενοκτονία των Τσάμηδων" και την ″κατοχή αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα"! Το φωτογραφικό αυτό υλικό, οι διάφοροι ″χάρτες" και σελίδες εφημερίδων της κατοχικής περιόδου, έχουν αναρτηθεί στο εξωτερικό μέρος, συγκεκριμένα στα κάγκελα του Προεδρικού Μεγάρου. Παράλληλα, έχουν προστεθεί ειδικές αναρτήσεις, οι οποίες καθυβρίζουν την Ελλάδα για δήθεν ″γενοκτονία των Τσάμηδων". Κάποιοι δε, αλβανικής εμπνεύσεως ″χάρτες", εμφανίζουν δήθεν ″αλβανικά εδάφη, να κατέχονται από την Ελλάδα"!


Γι' αυτή την προκλητική και αδιάντροπη ενέργεια, η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα προς την Προεδρία της Αλβανίας και ζήτησε εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου για την άθλια αυτή προπαγάνδα, την εμπρηστική παραπληροφόρηση και την παραχάραξη της Ιστορίας.

Εξ άλλου οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και κυρία Άννα Ασημακοπούλου υπέβαλαν ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή για την εξωφρενική έκθεση, που παρουσιάστηκε στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού Προεδρικού Μεγάρου, στην οποία, μάλιστα, ξεναγήθηκε ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.

Εμείς, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε θερμά τόσο την Ελληνική Πρεσβεία μας στα Τίρανα, όσο και τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.κ. Κεφαλογιάννη και Ασημακοπούλου για τις θαρραλέες ενέργειές τους, σχετικά με την δήθεν ″γενοκτονία των Τσάμηδων". Εύγε τους.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μέτα, απαντώντας στις επικρίσεις, είπε, μεταξύ των άλλων, ότι δήθεν ο κ. Μέτα δεν εγνώριζε το περιεχόμενο της Εκθέσεως και ότι επήγε ″για να επαληθεύση την ακρίβεια ή να κάνει την ερμηνεία του εκτιθέμενου υλικού".

Αυτά, βέβαια, ο προεδρικός εκπρόσωπος τα είπε νομίζοντας ότι απευθύνεται σε κουτούς ανθρώπους. Γιατί ο κ. Μέτα γνώριζε άριστα το περιεχόμενο της Εκθέσεως και γι' αυτό έπρεπε αμέσως να το καταδικάσει απερίφραστα. Έτσι, για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε πανηγυρικά, αυτό που έλεγε ο Μεγάλος Προκάτοχός μου, αοίδιμος Σεβαστιανός, ότι ″οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα". Και μπορεί μεν η ανακοίνωση της αλβανικής Προεδρίας να καταλήγει, πως ο κ. Μέτα είναι ″ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια", υπονοώντας ότι οι ″Τσάμηδες" δεν θα επανέλθουν στην Θεσπρωτία. Είναι, όμως, κοινό μυστικό ότι η Ηγεσία της γείτονος υπογείως υποκινεί τους εγκληματίες ″Τσάμηδες" να υβρίζουν την Ελλάδα, αυτούς, δηλαδή, που με την άριστη συνεργασία τους με τους Ιταλούς πρώτα και ύστερα με τους Γερμανούς κατακτητές (1941-1944), διέπραξαν ανήκουστα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς στις 29 Σεπτεμβρίου 1943.

Και μπορεί μεν ο κ. Μέτα να είναι ″ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια", οι Έλληνες, όμως διακηρύσσουμε, ότι τα σύνορα της Ελλάδος με την Βόρειο Ήπειρο είναι προσωρινά. Και θα καταργηθούν όταν δώση ο Θεός να γίνη η Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Τελεία και παύλα».

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Ιανουαρίου 2023
Στον ήρωα Δάσκαλο της Πολύτσιανης της Βορείου Ηπείρου Μηνά Πάρα αφιέρωσε το βραβείο του ο πρώην πρόε...
18 Ιανουαρίου 2023
«Για τη Ρωμιοσύνη, η γνώση και η καλλιέργεια της πνευματικής και πολιτισμικής ταυτότητάς μας, που εί...
23 Δεκεμβρίου 2022
Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες του ε...
11 Δεκεμβρίου 2022
Με τη συνάντησή του με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στο γε...
22 Ιανουαρίου 2023
Στους Αγίους Σαράντα, στην έδρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έγινε εφέτος η εκδήλωση για τον εορτασμό της 32ης επετ...
10 Ιανουαρίου 2023
«Η γλώσσα μας είναι Ελληνική. Εδώ είναι η γη που περπάτησε ο Άγιος Κοσμάς». Με αυτό τον στίχο ποιήμα...
07 Ιανουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου άντεξε στις πολύ δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει ως τα σήμ...
21 Δεκεμβρίου 2022
Εξέλαβα ως τιμητική την πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας να συμμετέχω σε γεύμα πο...