DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Γιατί δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης ζήτησε να μην συζητηθεί το θέμα ονοματοθεσίας πλατείας της πόλης ως «πλατείας ηρώων Β. Ηπείρου»

Γιατί δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης ζήτησε να μην συζητηθεί το θέμα ονοματοθεσίας πλατείας της πόλης ως «πλατείας ηρώων Β. Ηπείρου»

Επίσημη η αλλαγή σκυτάλης για τη δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με τον Οδυσσέα Μπόρο να αναλαμβάνει στη θέση του παραιτηθέντος Αλέξανδρου Νάρη, καταθέτοντας μάλιστα αίτημα για την ονοματοθεσία πλατείας της πόλης μας ως «πλατείας ηρώων Β. Ηπείρου».

«Εξετάζοντας το αίτημα απευθύνθηκα, μέσω των νομικών υπηρεσιών, στο υπουργείο Εξωτερικών για να λάβω την απάντηση πως ο όρος δεν χρησιμοποιείται στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ωστόσο θα βάλω το θέμα προς συζήτηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Τάχος, με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, να απευθύνεται στο σώμα ζητώντας να μην συζητηθεί το θέμα.

«Πρόκειται για την ελληνική εθνική μειονότητα της Ν. Αλβανίας, έτσι ορίζεται σύμφωνα με τα δεδομένα του ελληνικού κράτους η συγκεκριμένη μειονότητα», ανέφερε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «το ζητούμενο είναι τι θα βοηθήσει ουσιαστικά τους ομοεθνείς δημάρχους».

«Δεν ωφελεί το ΔΣ και την πόλη να παίρνει αποφάσεις για τέτοιου είδους πράγματα. Να αποφύγουμε εντάσεις οι οποίες έχουν πίσω τους το στοιχείο του αναθεωρητισμού. Εκτιμώ πως το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί, αλλά να στηρίξουμε μέσω της ΚΕΔΕ τους ομοεθνείς δημάρχους», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

«Δεν δημιουργεί εθνικό ζήτημα η συζήτηση. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο εντόπισα δεκάδες οδούς με την ονομασία "Β. Ήπειρος" σε όλη τη χώρα», αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Μαμάκος, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις με αποτέλεσμα το θέμα να τεθεί προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, εντός 15 ημερών.


larissapress.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...