ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

ΥΦΥΠΕΞ προς ΕΕΜ: «Η Ελλάδα ήταν και θα είναι πάντα δίπλα σας»

FB_IMG_1698569582724_edit_71959610945269

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κώτσηρα, στην Αλβανία-Συμμετοχή στις εκδηλώσεις προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1940-1941) στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες ( 28.10.2023)

Στις επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1940-1941) στα στρατιωτικά κοιμητήρια Κλεισούρας και Βουλιαρατών, στην Αλβανία, παρευρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, ο κ. Κώτσηρας εξέφρασε τη συγκίνησή του που, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, βρέθηκε «στον τόπο όπου γράφτηκε το Έπος του '40» και απέτισε φόρο τιμής στους Έλληνες πεσόντες, στους «ήρωες, που αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας». Όπως τόνισε, «σαν σήμερα, 83 χρόνια πριν, η ελπίδα νίκησε το φόβο. Οι πρόγονοί μας, υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, έδωσαν γενναία μάχη υπέρ των υψηλών ιδανικών που οι Έλληνες έχουμε κληροδοτήσει στην ανθρωπότητα» και «οδήγησαν έναν αριθμητικά υπέρτερο αντίπαλο στην πρώτη του ήττα, αφήνοντας το στίγμα τους στην παγκόσμια ιστορία».

Απευθυνόμενος στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η διαχρονική παρουσία της συνιστά «τον θεματοφύλακα της ιστορίας και των παραδόσεων του Ελληνισμού» στην Αλβανία. «Η Ελλάδα ήταν και θα είναι πάντα δίπλα σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, ο κ. Κώτσηρας τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμά του να ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας. Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, «η οποία προϋποθέτει φυσικά τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...