ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Παρουσίαση της δισκογραφίας των Κυράδων Σελλειού Άνω Δερόπολης – Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Παρουσίαση της δισκογραφίας των Κυράδων Σελλειού Άνω Δερόπολης – Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Μία ημέρα αφιερωμένη στις Αρχόντισσες του Πολυφωνικού τραγουδιού, στις Κυράδες Σελλειού Άνω Δερόπολης!!

Mε μεγάλη συγκίνηση o Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης με διακριτικό τίτλο "Δερόπολη σας καλεί στην παρουσίαση της δισκογραφίας των Κυράδων Σελλειού Άνω Δερόπολης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ (τοπική ώρα) στο Σελλειό Άνω Δερόπολης.

Η παρουσίαση θα συμπεριλαμβάνει πλούσιο πολυφωνικό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Λευτέρη Γκιώκα

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η εγγραφή πολυφωνικών τραγουδιών απ' τις καλύτερες του είδους, τις Κυράδες μας!!

Το πολυφωνικό γκρουπ "οι Κυράδες του Σελλειού Άνω Δερόπολης", μετράει ήδη πάνω από30 έτη - καθώς ιδρύθηκε το 1992-λειτουργείας στο Πολιτιστικό και Πολιτισμικό γίγνεσθαι της Δεροπολίτικης παράδοσης και του πολυφωνικού τραγουδιού!

Ιδρύτρια είναι η Κυρία Κατίνα Ρούτζου, αγαπημένη προσωπικότητα στη Δερόπολη, καθώς η προσφορά της, εκτός από το Πολυφωνικό τραγούδι, είναι τεράστια και στην ενδυματολογική επιμέλεια των παραδοσιακών φορεσιών της Δερόπολης!

Το πολυφωνικό γκρουπ, αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες, οι οποίες είναι από τις ελάχιστες βιωματικές ερμηνεύτριες που έχουμε σήμερα!

Οι συμμετοχές τους σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι αμέτρητες κι έχουν όλες κοινό παρανομαστή την συγκλονιστική ερμηνεία τους!

Έχουν λάβει μέρος σε πολιτιστικά δρώμενα στην Αλβανία, φεστιβάλ Αργυροκάστρου, Πρεμετή, Φίερη, Αυλώνα, σε όλη τη Δερόπολη καθώς επίσης πληθώρα συμμετοχών στην Ελλάδα :Γιάννενα (καθώς επίσης και σε όλα σχεδόν τα χωριά των Ιωαννίνων),Ηγουμενίτσα, Κόνιτσα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Λάρισα, Αικατερίνη, Αθήνα με συνεχόμενες συμμετοχές στο Θέατρο Πέτρας, στο Πολεμικό Μουσείο, στη Μουσικοθεατρική παράσταση "Ρίζες "!

Αποκορύφωμα στην πορεία τους, ήταν η εμφάνιση στο ωδείο Ηρώδου Αττικού στην παράσταση με τίτλο "Η Ήπειρος ταξιδεύει ",καθώς ήταν το μόνο πολυφωνικό σχήμα που συμμετείχε!!

Έχουν βραβευθεί πολλάκις για το έργο τους στη γενέτειρά τους καθώς επίσης και στο εξωτερικό, όπου συμμετείχαν, με παράδειγμα τη συμμετοχή στο Μαυροβούνιο!

Το έργο τους είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και κύριο μέλημά τους είναι η διάσωση, η διάδοση και η διατήρηση του πολυφωνικού τραγουδιού αναλλοίωτου στο πέρασμα των χρόνων.

Το αφιέρωμα-παρουσίαση θα λάβει χώρα στο χωριό Σελλειό Δερόπολης, τόπο καταγωγής τους, στις 10πμ με τη συμμετοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων του τόπου μας και θα συμπεριλαμβάνει πλούσιο πολυφωνικό και Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα!Θα έχουμε την τιμή να μας συνοδεύει η ορχήστρα του Λευτέρη Γκιώκα!!

Μία εκδήλωση που αξίζει να παρευρεθείτε!


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...