DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Βίαια επεισόδια στο Δημοκρατικό Κόμμα από τους υποστηρικτές του Μπερίσα (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια στο Δημοκρατικό Κόμμα από τους υποστηρικτές του Μπερίσα

Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υποστηρικτών του του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα έξω από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο με λοστούς και αλλά μέσα, σπάζοντας πόρτες και παράθυρα και με σκοπό να εκδιώξουν τον πρόεδρο Λουλζίμ Μπάσα.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο Μπάσα και άλλα μέλη του PD βρίσκονται μέσα στο κτίριο και πραγματοποιούσαν συνάντηση.

Η αλβανική αστυνομία με κανόνια νερού και δακρυγόνα επενέβη για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Ο Μπερίσα χαρακτήρισε την εκδήλωση «ειρηνική διαμαρτυρία», καταδικάζοντας τις ενέργειες της αστυνομίας και προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις μέχρι να πάρουν πίσω το αρχηγείο του PD και να το μετατρέψουν σε «σπίτι της ελευθερίας». Όταν ρωτήθηκε για τη βία που επέδειξαν οι διαδηλωτές σήμερα, ο Μπερίσα δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να αποκαλεί βία την «απόπειρα εισόδου στο σπίτι του».

Ο Σαλί Μπερίσα και οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι ο Μπάσα δεν είναι πλέον νόμιμος ηγέτης του κόμματος μετά τις εσωτερικές εκλογές που διεξήχθη στο κόμμα στις 18 Δεκεμβρίου και τα μέλη ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του.

Αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Γιούρι Κιμ με ανάρτησή της στο Twitter, εξέφρασε ανησυχίες για την αυξανόμενη ένταση έξω από το κτήριο του Δημοκρατικού Κόμματος και κάλεσε τους διοργανωτές διαμαρτυρίας να απορρίψουν τη βία και να επιδείξουν ψυχραιμία. Όσοι υποκινούν τη βία ή υπονομεύουν το κράτος δικαίου θα λογοδοτήσουν.

Μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

« Δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για βία στην πολιτική. «Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ευθύνη να διασφαλίσουν ότι οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ομαλό και ειρηνικό τρόπο και να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων » , αναφέρει η ανάρτηση.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά την λήξη των επεισοδίων σχολίασε τη σημερινή κατάσταση με μια ανάρτηση του στο Instagram χρησιμοποιώντας μια έκφραση του Τζον Γουέιν, «Η ζωή είναι δύσκολη, αλλά οι ανόητοι τη δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο».

 Ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλι Μπερίσα έκλεισε τη σημερινή διαμαρτυρία απαιτώντας τη διάλυση των υποστηρικτών. Ανέφερε ότι οι προσπάθειες να μετατραπεί το DP σε σπίτι ελευθερίας θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος.

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε τρεις δεκαετίες δη...
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η ελληνική μειονότητ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

25 Ιανουαρίου 2022
Ο επιχειρηματίας, οραματιστής, ηγέτης, φιλάνθρωπος και ευεργέτης της Σωπικής της Βορείου Ηπείρου και...
22 Ιανουαρίου 2022
Η Αικατερίνη (Ρήνα) Πέτρου-Νούση (Katherine R. Peters Nousis) μια από τις γηραιότερες Βορειοηπειρώτι...
16 Ιανουαρίου 2022
«Στις δραστηριότητές σας θα έχετε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, που συναισθάνεται σ...
15 Ιανουαρίου 2022
Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που...
26 Ιανουαρίου 2022
Είναι προφανές ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία προσανατόλισε την αλβανική κοινή γνώμη κυρίως σε...
25 Ιανουαρίου 2022
Το νερό από την Αλβανία, είναι ένας λαϊκός θρύλος που ψιθυρίζεται από γενιά σε γενιά, προκειμένου να...
17 Ιανουαρίου 2022
Στις 11.1.2022 η Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (στην Αλβανία) ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε μία ...
17 Ιανουαρίου 2022
Α. Η επικοινωνία Βορειοηπειρώτης ο συνοδοιπόρος που ταξιδεύαμε στο ίδιο αμάξι. Από τα χωριά του νομο...