ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Βαγγέλης Τάβος: Η γλώσσα της Χειμάρρας είναι αυτή των Χειμαρριωτών, είναι η γλώσσα που κληρονομήσαν από τους προ - παππούδες τους και θα ομιλείτε ελευθέρα στη Χειμάρρα

Βαγγέλης Τάβος: Η γλώσσα της Χειμάρρας είναι αυτή των Χειμαριωτών, είναι η γλώσσα που κληρονομήσαν από τους προ - παππούδες τους και θα ομιλείτε ελευθέρα στη Χειμάρρα

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμμαρας Βαγγέλης Τάβος έστειλε εκ νέου το μήνυμα στο λαό της Χιμάρας αλλά και στα μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και Αλβανία που πιάστηκαν από την δήλωση ενός κάτοικου στο χωριό Τερμπάτσι για την χρήση της Αλβανικής γλωσσάς έναντι της Ελληνικής.

Στο σημερινό Κυριακάτικο μήνυμα του ο Βαγγέλης Τάβος διαχωρίζει για ακόμη μια φορά την θέση του και κάνει ξεκάθαρο χωρίς καμία υπόνοια ότι οι Χειμαρριώτες θα μιλούν τη γλώσσα των προγόνων τους. Κανένα άτομο, καμία ομάδα, κανένας δήμος δεν το καθορίζει αυτό. Ουδείς.

Η γλώσσα της Χειμάρρας είναι αυτή των Χειμαριωτών, είναι η γλώσσα που κληρονομήσαν οι Χειμαριώτες από τους προ - παππούδες τους και θα ομιλείτε ελευθέρα στη Χειμάρα.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του αναφέρει:

Σας εύχομαι μια καλή και όμορφη Κυριακή απευθυνόμενος σε εσάς με αυτό το μήνυμα, λαμβάνοντας το έναυσμα από ένα περιστατικό που κατασκεύασαν και χρησιμοποιούσαν κάποιοι σε μια από τις συναντήσεις μου με τους κατοίκους στο χωριό Τερμπάτσι (Tërbaç), όπου μου τέθηκε από έναν από εκ' των παρευρισκόμενων ένα σχόλιο για τη χρήση της γλώσσας στη Χιμάρα, σχόλιο που βρήκε απήχηση σε ορισμένα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε όσους προετοίμασαν, εκμεταλλεύτηκαν και χρησιμοποίησαν αυτό το «σκεύασμα», καθώς και στην κοινή γνώμη στο σύνολό της, επιθυμώ να δώσω μια οριστική, σαφή και τελεσίδικη απάντηση για αυτό το θέμα.

Εγώ, ο Βαγγέλης Τάβος, είμαι αυτός που είμαι. Αληθής και συνεπής στις πεποιθήσεις και στις στάσεις μου. Και έχω αναδείξει τον εαυτό μου, όχι σήμερα, αλλά εδώ και 30 χρόνια, όπως στους Έλληνες έτσι και στους Αλβανούς.

Οι Χειμαρριώτες θα μιλούν τη γλώσσα των προγόνων τους. Κανένα άτομο, καμία ομάδα, κανένας δήμος δεν το καθορίζει αυτό. Ουδείς. Η γλώσσα της Χειμάρας είναι αυτή των Χειμαρριωτών, είναι η γλώσσα που κληρονομήσαν οι Χειμαριώτες από τους προ - παππούδες τους και θα ομιλείτε ελευθέρα στη Χειμάρρα.

Όπως έχω εκφραστεί δημόσια, συνεχώς, αλλά ποιο συγκεκριμένα τις τελευταίες εβδομάδες σε ελληνικά και αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανοιχτά και με πλήρη πεποίθησή μου, δηλώσεις που βρίσκονται εύκολα στο Διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έντυπα, η γλώσσα δεν διχάζει τους ανθρώπους, η διαφορετικές εθνικότητες πρέπει να ενώνουν τον κόσμο. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει διαχωρισμός. Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να συνεισφέρουν στην ένωση και όχι στο διχασμό.

Η γλώσσα δεν πρέπει να μας χωρίζει αλλά να είναι εργαλείο και αναφαίρετη πραγματικότητα ενοποίησης, ως παράδειγμα αρμονίας και προσέγγισης μεταξύ των κατοίκων της κοινότητας. Αυτός είναι και ένας από τους στόχους μου στη διοίκηση του Δήμου της Χειμάρας, αξιοποιώντας την 30 - χρονη εμπειρία μου, η οποία όπως έδειξε ο χρόνος ήταν πολύ χρήσιμη για την ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας, ειρήνης, ενότητας και ανάπτυξης στη Χειμάρα.

Οι θέσεις μου σχετικά με τη Χειμάρα ή ακόμα και η δημόσια γνωστή συνεισφορά μου σε καίριες στιγμές ήταν σαφείς, ξεκάθαρες και δημόσιες.

Εκφράζω μέσω αυτού του μηνύματος για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα και ευθέως την πεποίθησή μου, πως δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε και το χρόνο, κανένας μας, ούτε οι εύποροι ούτε οι απλές οικογένειες, να αντιμετωπίσουμε εικασίες που τροφοδοτούνται από κάποια διχαστικά άτομα, τα οποία για μικρά ατομικά πολιτικά οφέλη παραβιάζουν το πνεύμα της ενότητας που αξίζει, είχε, έχει και θα έχει για πάντα στη Χιμάρα.

Με σεβασμό

Βαγγέλης Τάβος.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

16 Σεπτεμβρίου 2024
Με σημαντικές προβολές και παρουσιάσεις, οι οποίες απέσπασαν το σοβαρό ενδιαφέρον του κοινού, συνεχί...
09 Σεπτεμβρίου 2024
«Εξελίσσουμε τις παραδοσιακές πολιτικές της ελληνικής Πολιτείας για τον Απόδημο Ελληνισμό, αναπτύσσο...
01 Σεπτεμβρίου 2024
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του μουσικού Κρίστοφερ Κινγκ (Christopher C....
31 Αυγούστου 2024
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία έναρξης του...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...
22 Ιουλίου 2024
Εγκαινιάστηκε στην Κορυτσά, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ιωάννη, ο ναός του Προφήτου Ηλιού, ανήμερα ...