ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αρχίζουν οι έρευνες για τις υψηλές τιμές φρούτων και λαχανικών σε κάποιες πόλεις της Αλβανίας

fruta-perime

Η Αρχή Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι έχει θέσει υπό προανάκριση τις αγορές συλλογής και χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Τιράνων, του Ελμπασάν, του Μπεράτ, του Φιέρ και της Κορυτσάς.

Σύμφωνα με την Αρχή Ανταγωνισμού, υπάρχουν ότι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χονδρική αγορά μπορεί να έχουν συμφωνίες μεταξύ τους για τον καθορισμό των τιμών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η προανάκριση θα διαπιστωθεί εάν έχουμε να κάνουμε με αντιανταγωνιστική συμπεριφορά από αυτές τις επιχειρήσεις, όπου οι διαφορές τιμών είναι πολύ μεγάλες στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρακολούθησης στην αγορά συλλογής και χονδρικής πώλησης οπωροκηπευτικών, έλαβε υπόψη στη συνεδρίαση της 14.06.2024 την πρόταση της γραμματείας ανταγωνισμού για έναρξη προκαταρκτικής έρευνας στην αγορά αυτή για την περιοχή των Τιράνων, του Ελμπασάν, του Μπεράτ, του Φιέρ και της Κορυτσάς. Αναφορικά με τη δομή της αγοράς, την κάθετη ολοκλήρωση, τη συμπεριφορά των aggregators και τις μεγάλες διαφορές στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος από παραγωγούς, αθροιστές, χονδρεμπόρους έως τον τελικό καταναλωτή, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε αντιανταγωνιστική συμπεριφορά ως αποτέλεσμα συμφωνιών ή/και πρακτικών συντονισμένων μεταξύ δύο ή περισσότερων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά συλλογής και χονδρικής εμπορίας οπωροκηπευτικών, κατά την έννοια του άρθρου 4 του ν. 9121 της 28.07.2003 «Περί προστασίας του ανταγωνισμού». Για τους λόγους αυτούς η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ' αριθμ. 1085, ημερομηνίας 14.06.2024, αποφάσισε την κίνηση της προκαταρκτικής διαδικασίας στην αγορά συλλογής και χονδρικής πώλησης οπωροκηπευτικών, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ή όχι παράβαση του άρθρου 4 του ν. 9121/2003 «Περί προστασίας του ανταγωνισμού». Η προανάκριση περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2023 έως 31 Μαΐου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχής Ανταγωνισμού.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
16 Σεπτεμβρίου 2024
Με σημαντικές προβολές και παρουσιάσεις, οι οποίες απέσπασαν το σοβαρό ενδιαφέρον του κοινού, συνεχί...
09 Σεπτεμβρίου 2024
«Εξελίσσουμε τις παραδοσιακές πολιτικές της ελληνικής Πολιτείας για τον Απόδημο Ελληνισμό, αναπτύσσο...
01 Σεπτεμβρίου 2024
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του μουσικού Κρίστοφερ Κινγκ (Christopher C....
31 Αυγούστου 2024
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία έναρξης του...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...
22 Ιουλίου 2024
Εγκαινιάστηκε στην Κορυτσά, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ιωάννη, ο ναός του Προφήτου Ηλιού, ανήμερα ...