DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

«Τρύπα» κορωνοϊού στα σύνορα με την Αλβανία;

«Τρύπα» κορωνοϊού στα σύνορα με την Αλβανία;
Η αεροδιακομιδή του θετικού στην Covid-19 Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στην Αθήνα έφερε στην επικαιρότητα την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας, τα σύνορα με την Αλβανία μπορεί να αποτελούν αδύναμο κρίκο.

Πληροφορίες από τη γείτονα θέλουν την κατάσταση να είναι χαοτική, καθώς γίνονται λίγα τεστ για την Covid-19 και δεν υπάρχει ακριβής εικόνα της κατάστασης. Άτομα που ζουν στην Αλβανία εκτιμούν ότι οι θετικοί στον κορωνοϊό ανέρχονται κοντά στο 30%, αν και δεν έχουν επίσημα στοιχεία για να υποστηρίζουν την άποψή τους.

Η κατάσταση θα πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί εκατοντάδες Αλβανοί, ελληνικής καταγωγής ή όχι, περνάνε καθημερινά τα σύνορα με την Ελλάδα, προσκομίζοντας ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού εντός των προηγούμενων 72 ωρών. Μόνο που αρκετά από αυτά τα τεστ μπορεί να είναι πλαστά όπως παρατηρούν από τη γείτονα.

«Είναι δυνατόν να δώσεις 120 ευρώ για τεστ και να σε βγάλουν θετικό; Τότε γιατί τα πλήρωσες; Δεν γίνονται αυτά», αναφέρει κάτοικος της Αλβανίας. Στη γείτονα, για να πάρεις τα αποτελέσματα ενός τεστ για Covid-19 χρειάζεσαι τουλάχιστον μια εβδομάδα αν δεν έχεις μέσο και 3 μέρες αν έχεις μέσο, συμπληρώνει. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις προσωπικοτήτων, τα αποτελέσματα του τεστ βγαίνουν γρήγορα.

Αν όμως 1.000 άτομα μπαίνουν στην Ελλάδα από τα σύνορα με την Αλβανία, το ποσοστό θετικότητας είναι τόσο υψηλό όσο λέγεται και πολλά τεστ είναι πλαστά, ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας στην Ελλάδα είναι προφανής. Επομένως, οι ελληνικές αρχές θα έπρεπε να είναι πιο υποψιασμένες και θα πρέπει να κάνουν κάτι γι' αυτό.

Ίσως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε κανέναν από την Αλβανία να μπαίνει, αν δεν έχει περάσει τα δικά της rapid tests στα σύνορα. Κι αν διαπιστωθεί ότι τα αλβανικά τεστ είναι πλαστά σε μεγάλο βαθμό, να αλλάξει τη διαδικασία. Το ίδιο ισχύει για τα σύνορα με άλλες γειτονικές χώρες που δεν φημίζονται για τους θεσμούς τους.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να μπαίνει σε καραντίνα, που έχει τεράστιο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος, και να έχουν γίνει τα σύνορά της ελβετικό τυρί για μολυσμένους από κορωνοϊό από την Αλβανία κι αλλού.

πηγη:euro2day.gr

«Μη φοβού, μόνον πίστευε» το μήνυμα του αρχιεπισκό...
Κόκκινος συναγερμός στο Αργυρόκαστρο λόγω covid - ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

27 Μαϊος 2022
Όταν έλαβα την δήλωση του Συλλόγου Χειμαρριωτών της Νέας Υόρκης στο άκουσμα της πρόωρης εκδημίας του...
11 Μαϊος 2022
To Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής (Hellenic Congress of America) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Στερεάς...
04 Μαϊος 2022
Συνάντηση με μέλη της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερι...
26 Μαϊος 2022
Το θέμα άρσης του «εμπολέμου» με την Αλβανία, έθεσε για μια ακόμη φορά η Αλβανίδα Υπουργός Εξωτερικώ...
23 Μαϊος 2022
Για άλλη μια φορά τα Δυτικά Βαλκάνια αποδεικνύονται προνομιακό πεδίο άσκησης διπλωματίας και από τρί...
08 Μαϊος 2022
Τα ΜΜΕ στην Αλβανία δείχνουν αιφνιδιασμένα από την απόφαση της κυβέρνησης Ράμα να παραχωρήσει σε ξέν...
17 Απριλίου 2022
Την περασμένη Τρίτη ο Έντι Ράμα ήταν στη Γερμανία, παρακαλώντας για επίσπευση της έναρξης των ενταξι...