ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το SPAK άσκησε δίωξη για διαφθορά - Συνελήφθη ο γαμπρός του

Το SPAK άσκησε δίωξη για διαφθορά - Συνελήφθη ο γαμπρός του

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα μετά από έρευνες κατηγορείται για παθητική και ενεργητική διαφθορά που αφορά την ιδιωτικοποίηση του Αθλητικού Συγκροτήματος Παρτιζάν στην οποία κύριος αγοραστής ήταν ο γαμπρός του Jamarbre Malltezi.

Σύμφωνα με το SPAK o Μπερίσα χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2009 για να ασκήσει πίεση «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ άλλων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του». Αναφέρουν ότι προώθησε συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις ως προς την χρήση των εκστάσεων στην περιοχή, από αθλητική ζώνη σε κατοικημένη περιοχή.

Ο γαμπρός του Μπερισα, Jamarbre Malltezi, συνελήφθη χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Τιράνων μετά από ένταλμα που εξέδωθη. H εισαγγελία διέταξε την προληπτική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και μετοχών που κατείχε ο ίδιος.

Στον Σαλί Μπερίσα του ασκήθηκε το μετρό της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα καθώς και η εμφάνισή του στην αστυνομία.

Οι ποινικές διαδικασίες ξεκίνησαν το 2020 όταν ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών και τότε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Taulant Balla, κατηγόρησε τον Μπέρισα ότι συμμετείχε στην ιδιωτική λειτουργία γηπέδων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκαν στην FC Partizani στα Τίρανα, που αργότερα αντικαταστάθηκαν με πολυώροφα κτίρια.

Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και είναι οι άμεσες πολιτικές επιθέσεις του Έντι Ράμα εναντίον μου, διατάζοντας τους μισθοφόρους εισαγγελείς του», δήλωσε ο Μπερίσα. 


Στην αντεπίθεση ο Λουλζίμ Μπάσα

Ισχυρά μηνύματα προφανώς προς τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα έδωσε ο Λουλζίμ Μπάσα, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που του διατύπωσε ο ΣΠΑΚ.

Από τη Ντίμπρα όπου πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις, ο Μπάσα ζήτησε να λογοδοτήσουν όλοι οι διεφθαρμένοι στη δικαιοσύνη.

Ενώ ο γαμπρός του Μπερίσα βρίσκεται στη φυλακή και ο πρώην «πολιτικός πατέρας» κατηγορείται για κατηγορίες για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ο Μπάσα ζήτησε να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα στους πολίτες.

Από τον φάκελο του ΣΠΑΚ αποκαλύφθηκε ότι ο Jamarbër Malltezi είχε καταφέρει να κερδίσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση του πρώην συγκροτήματος «Partizan» χωρίς να κάνει την παραμικρή επένδυση.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...