ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το SPAK άσκησε δίωξη για διαφθορά - Συνελήφθη ο γαμπρός του

Το SPAK άσκησε δίωξη για διαφθορά - Συνελήφθη ο γαμπρός του

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα μετά από έρευνες κατηγορείται για παθητική και ενεργητική διαφθορά που αφορά την ιδιωτικοποίηση του Αθλητικού Συγκροτήματος Παρτιζάν στην οποία κύριος αγοραστής ήταν ο γαμπρός του Jamarbre Malltezi.

Σύμφωνα με το SPAK o Μπερίσα χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2009 για να ασκήσει πίεση «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ άλλων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του». Αναφέρουν ότι προώθησε συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις ως προς την χρήση των εκστάσεων στην περιοχή, από αθλητική ζώνη σε κατοικημένη περιοχή.

Ο γαμπρός του Μπερισα, Jamarbre Malltezi, συνελήφθη χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Τιράνων μετά από ένταλμα που εξέδωθη. H εισαγγελία διέταξε την προληπτική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και μετοχών που κατείχε ο ίδιος.

Στον Σαλί Μπερίσα του ασκήθηκε το μετρό της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα καθώς και η εμφάνισή του στην αστυνομία.

Οι ποινικές διαδικασίες ξεκίνησαν το 2020 όταν ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών και τότε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Taulant Balla, κατηγόρησε τον Μπέρισα ότι συμμετείχε στην ιδιωτική λειτουργία γηπέδων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκαν στην FC Partizani στα Τίρανα, που αργότερα αντικαταστάθηκαν με πολυώροφα κτίρια.

Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και είναι οι άμεσες πολιτικές επιθέσεις του Έντι Ράμα εναντίον μου, διατάζοντας τους μισθοφόρους εισαγγελείς του», δήλωσε ο Μπερίσα. 


Στην αντεπίθεση ο Λουλζίμ Μπάσα

Ισχυρά μηνύματα προφανώς προς τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα έδωσε ο Λουλζίμ Μπάσα, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που του διατύπωσε ο ΣΠΑΚ.

Από τη Ντίμπρα όπου πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις, ο Μπάσα ζήτησε να λογοδοτήσουν όλοι οι διεφθαρμένοι στη δικαιοσύνη.

Ενώ ο γαμπρός του Μπερίσα βρίσκεται στη φυλακή και ο πρώην «πολιτικός πατέρας» κατηγορείται για κατηγορίες για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ο Μπάσα ζήτησε να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα στους πολίτες.

Από τον φάκελο του ΣΠΑΚ αποκαλύφθηκε ότι ο Jamarbër Malltezi είχε καταφέρει να κερδίσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση του πρώην συγκροτήματος «Partizan» χωρίς να κάνει την παραμικρή επένδυση.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...