ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου τίμησαν στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα

4-8-600x450

Τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας τίμησαν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην αλβανική πρωτεύουσα.

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικολάου, Ελμπασάν κ. Αντωνίου και Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και του Θεοφιλ. Επισκόπου Βύλιδος κ. Άστιου, καθώς και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τον άγοντα τα ονομαστήρια του Προκαθήμενο, προσφώνησε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος, ο οποίος εκφράζοντας ευχές, τόνισε παράλληλα ότι τα επιτεύγματα της Εκκλησίας της Αλβανίας οφείλονται στην σοφία, στις θυσίες και στις προσπάθειες του Μακαριωτάτου.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Ιερό κλήρο και τους πιστούς για την αγάπη, την στήριξη και τον σεβασμό προς το πρόσωπο του.

«Η παράδοση το συνηθίζει να λέμε «εις πολλά έτη!». Αλλά το πιο σπουδαίο είναι να είναι τα χρόνια γεμάτα από την παρουσία του Χριστού και να αυξάνουμε σε πίστη, σε αγάπη, σε αυτό το οποίο ο Θεός θέλει από εμάς. Εγώ ευχαριστώ όλους σας γιατί αυτά τα 30 χρόνια τα οποία δεν ήταν καθόλου εύκολα, ένιωθα πάντοτε να με στηρίζουν οι προσευχές σας, η αγάπη σας και η προθυμία σας για συνεργασία. Ας προχωρήσουμε λοιπόν σύμφωνα με την γραμμή την οποία ο Απόστολος Παύλος και σήμερα μας υπενθύμισε – μας προτείνει να κακοπαθούμε για το Ευαγγέλιο αλλά μας υπενθυμίζει ότι «ουκ έδωκεν ο Θεός ημών πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού» (Β Τιμ. 1,7). Καλή δύναμη λοιπόν στον αγώνα όλων μας!», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Να σημειωθεί ότι ευχετήριες επιστολές προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας απέστειλαν ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος και o Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, συμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr .

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...