DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου τίμησαν στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα

4-8-600x450

Τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας τίμησαν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην αλβανική πρωτεύουσα.

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικολάου, Ελμπασάν κ. Αντωνίου και Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και του Θεοφιλ. Επισκόπου Βύλιδος κ. Άστιου, καθώς και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τον άγοντα τα ονομαστήρια του Προκαθήμενο, προσφώνησε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος, ο οποίος εκφράζοντας ευχές, τόνισε παράλληλα ότι τα επιτεύγματα της Εκκλησίας της Αλβανίας οφείλονται στην σοφία, στις θυσίες και στις προσπάθειες του Μακαριωτάτου.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Ιερό κλήρο και τους πιστούς για την αγάπη, την στήριξη και τον σεβασμό προς το πρόσωπο του.

«Η παράδοση το συνηθίζει να λέμε «εις πολλά έτη!». Αλλά το πιο σπουδαίο είναι να είναι τα χρόνια γεμάτα από την παρουσία του Χριστού και να αυξάνουμε σε πίστη, σε αγάπη, σε αυτό το οποίο ο Θεός θέλει από εμάς. Εγώ ευχαριστώ όλους σας γιατί αυτά τα 30 χρόνια τα οποία δεν ήταν καθόλου εύκολα, ένιωθα πάντοτε να με στηρίζουν οι προσευχές σας, η αγάπη σας και η προθυμία σας για συνεργασία. Ας προχωρήσουμε λοιπόν σύμφωνα με την γραμμή την οποία ο Απόστολος Παύλος και σήμερα μας υπενθύμισε – μας προτείνει να κακοπαθούμε για το Ευαγγέλιο αλλά μας υπενθυμίζει ότι «ουκ έδωκεν ο Θεός ημών πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού» (Β Τιμ. 1,7). Καλή δύναμη λοιπόν στον αγώνα όλων μας!», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Να σημειωθεί ότι ευχετήριες επιστολές προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας απέστειλαν ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος και o Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, συμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr .
ΥΠΕΞ: Ο δρόμος της Αλβανίας προς την ΕΕ περνάει μέ...
" Άσε με, παιδάκι μου, να φιλήσω το χώμα, έχω πενή...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...