ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση Πατούλη με την Αλβανίδα Πρέσβειρας και η στήριξη στους Βορειοηπειρώτες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

IMG_3765

Τη νέα πρέσβειρα της Αλβανίας Luela Hajdaraga, υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Η κ. Hajdaraga ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα, τόσο ως Περιφερειάρχης, όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής βοηθώντας πολίτες της Αλβανίας σε ζητήματα υγείας, καθώς και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Αντίστοιχα ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη δέουσα προσοχή που δίνει στα θέματα που αφορούν στην Αλβανική κοινότητα που διαμένει στην Περιφέρεια Αττικής και εξέβρασε την διάθεση να συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια Αττικής σε μια σειρά από δράσεις.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την επίσκεψη και χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα και η Αλβανία μπορούν να συνεργαστούν στενά σε τομείς όπως η ανάπτυξη, το εμπόριο, τον πολιτισμό και την Αλβανική κοινότητα στην Αττική.

«Διαχρονικά δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που απασχολούν την γείτονα και φίλη χώρα Αλβανία. Όπως πράξαμε στο παρελθόν σε έκτακτες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και προσφοράς όποτε υπήρξε ανάγκη το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναπτύσσουμε αφορούν και στην Αλβανική κοινότητα η οποία είναι η πολυπληθέστερη στην Αττική. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα επεκταθεί και σε επίπεδο διοργάνωσης κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων Ελλάδας Αλβανίας. Μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες μπορούμε να στοχεύσουμε στην ανταλλαγή θέσεων και απόψεων σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν τις χώρες μας και αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Αντίστοιχα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στηρίζουμε διαχρονικά τις προσπάθειες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Ο κ. Πατούλης και η κ. Luela Hajdaraga συμφώνησαν να υπάρξει και νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο και πλαίσιο συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

22 Μάι 2023
Μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλότερα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΜέΡα25 και χαμηλότερα για ...
20 Μάι 2023
Ιστορική μέρα η σημερινή για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ω...
19 Μάι 2023
Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Να...
11 Μάι 2023
Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκή...
26 Μάι 2023
Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανία...
07 Μάι 2023
Αυτό είναι το μοτίβο που πρέπει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, π...
10 Απριλίου 2023
Είναι η τέταρτη χρονιά, μετά την μεταπολίτευση στην Αλβανία, που η καθημερινότητα στην Ελληνική Κοιν...
09 Απριλίου 2023
Με την εικαστική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα (χρηματοδότησε κα...